• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2023

15:38

MONSTRUOZNE OPTUŽBE! AMERIKANCI TVRDE DA PUTIN KIDNAPUJE DECU I ŠALJE IH U LOGORE?!

Reuters/AP

Vesti

MONSTRUOZNE OPTUŽBE! AMERIKANCI TVRDE DA PUTIN KIDNAPUJE DECU I ŠALJE IH U LOGORE?!

Podeli vest

Zamenica američkog državnog sekretara Vendi Šerman izjavila je da "ukoliko Vladimir Putin može da napadne suverenu zemlju Ukrajinu, proglasi deo njene teritorije svojom, odluči kako narod treba da živi, kidnapuje decu, pošalje ih u logore i prevaspitava, onda bi i drugi mogli da urade isto i prođu nekažnjeno.

Ona je u intervjuu za francuski Mond rekla i da otuda tolika odlučnost SAD i posvećenost saveznika da se pomogne Ukrajini.

- Na samom početku invazije mislilo se da će Putin zauzeti Kijev za jedan dan. To se ne dešava. Evo nas godinu dana kasnije, a on zapravo nije ništa uzeo. Narod Ukrajine pokazuje izuzetnu volju, posvećenost i hrabrost, kao i ostatak sveta - rekla je Šerman.

Od početka rata, Bajdenova administracija se držala nekoliko crvenih linija: nema isporuka borbenih aviona, nema udara po Rusiji, a na pitanje - da li će ove crvene linije pomeriti, Šerman je rekla da ih ne bi tako nazvala. "Predsednik Bajden veoma pažljivo sluša zahteve predsednika

Zelenskog i radi na ispunjavanju njegovih potreba na bojnom polju. Kako se ova užasna invazija odugovlači, potrebe Ukrajine su evoluirale. Sjedinjene Američke Države i 50 drugih zemalja su naporno radile da ispune ukrajinske potrebe na svaki način, bilo ekonomski, energetski, humanitarno podrške, vojno.

Ovo je situacija koja se razvija, na koju svet pokušava da odgovori", napomenula je Šerman.

Ona je ocenila da "ono što je uradio Putin nije samo strašno za ukrajinski narod i bezbednost Evrope, već je užasno i za energetsku, prehrambenu i ekonomsku bezbednost širom planete".

- Ceo sve želi da se ovo zaustavi, stoga, moramo svi zajedno da ulažemo napor da se to okonča - istakla je ona.

Upitana da prokomentariše izjave Kijeva da je "de fakto članica NATO", Šerman kaže da Vašington veruje u politiku otvorenih vrata u Alijansi, ali da je odluka o prijemu na državama članicama.

Ona se, potom, osvrnula i na Kinu.

- Nema sumnje da je Kina sve veći izazov, s obzirom na sposobnost te zemlje da ospori međunarodni poredak zasnovan na pravilima čiji je razvoj pomogla. Ali Kina sada želi da se otarasi poretka, želi da kroz prozor izbaci Povelju UN i Univerzalnu deklaraciju o ljudskim pravima i uspostavi sopstvena pravila, koja će služiti samo njoj. Stoga ćemo produbiti naše razgovore sa Kinom, jer je naša i njihova odgovornost da pronađemo miran put za fer konkurenciju, u okviru međunarodnog poretka zasnovanog na pravu - poručila je Šerman.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zora

pre 1 godinu

Sermanova bi morala svetskoj javnosti da iznese dokaze o ovoj tvrdnji. Ajde gospodjo pokazite nam decu u tim logorima imate slike, snimke satelita...Lako je mleti a svi znamo da ste majstori za montazu. Hocete svet da okrenete protiv Rusuje ali ste zaboravili da svet zna ko ste. Znamo sve vaze spletke o ratovima sa arapskim zemljama, ubistva lidera, terorizam na severnom toku....Sa vama nikad kraja, ko vam jos veruje sem nekih kolonijalistickih drzava Evrope.

Marcco

pre 1 godinu

Pošto SAD/NATO/EU već preko 40 godina napada suverene zemlje, proglašava deo Srbije suverenim teritorijama, odlučuje kako narodi širom sveta treba da žive, onda je bilo pitanje trenutka kada i neko drugi pomisli da je to ok i može da prođe nekažnjeno.

Ne nasjedamo

pre 1 godinu

ti divlji kauboji neopravdano optuzuju druge za sve one strahote koje su sami radili i rade drugima

Ero

pre 1 godinu

Ove izjave govore samo o nemoći Amerike i NATOa.Ovo je govor o sebi a ne o Rusiji.

milan lala

pre 1 godinu

Zaboravila su da mases sa epruvetom i belim prahom... lazljivice . Sto su vece klevete i lazi Putin nam je miliji i drazi. Planeta se smeje vasim bolesnim lazima.

Janko

pre 1 godinu

Neverovatno koliko je zapadna civilizacija postala kuća za laž...za mržnju..koliko počinju da liče na decu sotone...koja očekuju da svetom vlada smrt..bol..nesreća a oni da budu veseli i drećno nahranjeni tragedijom

ratko

pre 1 godinu

ahahahahahhaahhahh e to jos nama nisu prikacili ,ahahahahaha nacisti sve rade po Gepelsovom sablonu ahahahahhahahahahahahahahahahahahahahaha pacenici

ratko

pre 1 godinu

i jos jewdna nedojebana baba kao i one sto su nas napali od olbrajtove preko kondolize pa na klintonke sve do ovih nasih zena u crnom ,to su stoke a ne zene

Duda

pre 1 godinu

Bilo je na dnevniku ovde u Holandiji. Pricaju kako Rusi odvode decu pod prinudom. Ma nema cime se ne slusze.

miro

pre 1 godinu

Koga je mafija (duboka država) postavila na čelo države ? Izlapelog starca,psihopatu i zlikovca Blinkena.rođaka največeg mafijaša,babetine i majmune (crnci i crnkinje) .

maestro

pre 1 godinu

stvarno nista nije uzeo samo trecinu ukrajine volim sto spominje UN koji su tu samo marioneta kao i celi zapad

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija