• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

24.02.2023

09:07

SIGURNA POBEDA MOSKVE?! Britanci OTKRIVAJU, Ukrajina NEĆE IZDRŽATI nove RUSKE OPERACIJE, promena TAKTIKE šokirala Kijev i CEO ZAPADNI SVET?!

Tanjug/AP, Reuters

Vesti

SIGURNA POBEDA MOSKVE?! Britanci OTKRIVAJU, Ukrajina NEĆE IZDRŽATI nove RUSKE OPERACIJE, promena TAKTIKE šokirala Kijev i CEO ZAPADNI SVET?!

Podeli vest

Britansko ministarstvo obrane objavilo je najnoviji izveštaj svojih vojnih obaveštajaca, u kom su nabrojali promene ruske taktike od 2014. do danas, navodeći da su prešli sa subverzije na invaziju.

"Od 2014. godine ruski strateški cilj u Ukrajini je ostao konzistentan - kontrola nad susedom. U periodu od 2014. do 2021. godine taj cilj su pokušavali da postignu subverzijom, zaoštravanjem neproglašenog rata u Donbasu i aneksijom Krima", navodi se u izveštaju.

Međutim, početkom rata ruski planovi su se promenili, tvrde obaveštajci.

"24. februara 2022. godine Rusija je prešla na novi pristup i pokrenula veliku invaziju sa ciljem okupacije cele zemlje i svrgavanja vlasti u Kijevu. Do aprila iste godine Rusija je shvatila da je taj plan propao, pa je počela da se fokusira na širenje i formalizaciju vladavine nad Donbasom i južnim regijama. Ostvarivala je spor napredak uz ogromne gubitke", navode britanski obavještajci.

"Računaju na dugoročnu operaciju"

"U poslednjim nedeljama Rusija je verovatno opet promenila taktiku. Ruska kampanja sad je prvenstveno usmerena na degradaciju ukrajinske vojske, a ne na osvajanje značajnih delova teritorija", stoji u izveštaju.

 

 

"Rusko vodstvo verovatno računa na dugoročnu operaciju, pri čemu računaju da će ruska prednost u brojnosti populacije i resursima pre ili kasnije iscrpiti Ukrajinu", zaključuju britanski obavještajci.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vns

pre 1 godinu

Vojnu operaciju??? Recite konačno...to je rat,napad na Ukrajinu....

Ja

pre 1 godinu

Zbog ovakvih tekstova rusku gunerniju tj Srbiju cekaju sankcije i vize kao "nagrada" za podrsku ruskim okupatorima i nasilnicima koji ni 15% teritorije nisu osvojili za godinu dana.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17