• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

24.02.2023

13:54

(VIDEO) SNIMAK IZ UKRAJINE OBIŠAO SVET! Zelenski BRIZNUO u PLAČ tokom intoniranja HIMNE, u SUZAMA obeležio GODIŠNJICU POČETKA RATA!

Printscreen/Twitter

Vesti

(VIDEO) SNIMAK IZ UKRAJINE OBIŠAO SVET! Zelenski BRIZNUO u PLAČ tokom intoniranja HIMNE, u SUZAMA obeležio GODIŠNJICU POČETKA RATA!

Podeli vest

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski obeležio je danas prvu godišnjicu početka sukoba u suzama za hiljadama vojnika i civila koji su poginuli u ratu

Po hladnom i oblačnom jutru, 45-godišnji predsednik se obratio oružanim snagama i manjoj grupi zvaničnika na Trgu sv. Sofije, kod katedrale sa zeleno-zlatnom kupolom kao simbolom otpora grada.

"Ponosan sam na vas"

- Svima vama koji se borite za Ukrajinu želim da kažem - ponosan sam na vas. Svi mi, svako od nas je ponosan na vas - rekao je Zelenski jedva zadržavajući suze dok je odlikovao vojnike Ordenom heroja Ukrajine. 

Tokom intoniranja državne himne, prisutni su pognuli glave tokom minute ćutnje, a Zelenski je plakao.

Zelenski je u zemlji i dalje vrlo popularan, a stanovnicima se svakodnevno obraća sa porukama snimljenim pametnim telefonom, a na taj način komunicira i sa svetom i traži što veću međunarodnu podršku u novcu i oružju. U 15-minutnom videu, objavljenom u medijima i naslovljenom "godina nepobedivosti", obećao je da će poraziti neprijatelja.

"Najduži dan u našim životima"

- Pre godinu dana na današnji dan, sa ovog istog mesta oko sedam ujutro, obratio sam vam se kratkom izjavom, u trajanju od samo 67 sekundi.Mi smo jaki. Spremni smo na sve. Pobedićemo svakoga. Ovako je počeo 24. februar 2022. Najduži dan u našim životima. Najteži dan u našoj novijoj istoriji. Rano smo se probudili i od tada nismo spavali - rekao je Zelenski.

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 1 godinu

Glumi pogani. Smešna, nameštena budalaština.

Žigolo

pre 1 godinu

Kao da je školovanom profesionalnom glumcu problem da plače ...

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija