• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

26.02.2023

22:11 >> 22:12

LEOPARDI 2 NA 100 KM OD BAHMUTA, BELA KUĆA NEĆE USKORO ISPORUČITI F-16 UKRAJINI! Desetkovani poljski plaćenici, ruski tenkovi u Marjiki (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

LEOPARDI 2 NA 100 KM OD BAHMUTA, BELA KUĆA NEĆE USKORO ISPORUČITI F-16 UKRAJINI! Desetkovani poljski plaćenici, ruski tenkovi u Marjiki (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 368. dan.

Ruski tenkovi u Marjiki (VIDEO)

 

 

Kadrovi bitke za Marjinku iz drona. Ruski tenkovi i artiljerija uništavaju zaklone za jedinice Oružanih snaga Ukrajine u Marjinki.

Desetkovani poljski plaćenici

Poljski korpus u sastavu Oružanih snaga Ukrajine pretrpeo je osetljive gubitke tokom ruske specijalne operacije u Ukrajini, rekao je bivši savetnik šefa Pentagona pukovnik Daglas Mekgregor u intervjuu za YouTube-kanalu The Jimmy Dore Show.

Tenkovi Leopard 2 na 100 km od Bahmuta

Foto: Tanjug/AP

Jevgenij Prigožin je rekao da, prema dostupnim podacima, Oružane snage Ukrajine prebacuju „leoparde" primljene iz Poljske u DNR.

Salivan: Bela kuća neće uskoro isporučiti F-16 Ukrajini

Moguće isporuke Kijevu lovaca F-16 će se kasnije razmatrati, oni trenutno nisu potrebni Ukrajini, izjavio je savetnik predsednika SAD za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan televiziji Si-En-En.
-Mi pažljivo razmatramo ono što je Ukrajini potrebno u ovoj fazi vojnih akcija. Sada su joj potrebni tenkovi, oklopna vozila, artiljerija, PVO sistemi, kako bi ukrajinske snage mogle da povrate kontrolu nad teritorijom koju okupira Rusija. Pitanje o isporukama lovaca F-16 će se razmatrati u budućnosti, rekao je on.
Salivan je dodao da američki predsednik Džozef Bajden za sada ne planira da šalje lovce F-16 Kijevu.

Foto: Tanjug/AP

CIA o pregovorima Kijeva i Moskve 

Direktor američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) Vilijam Berns rekao je da samo vojni uspesi Ukrajine mogu da poboljšaju izglede za buduće pregovore sa Rusijom, prenosi Si-Bi-Es.

Bahmut u okruženju

Rusiki ratni reporetr Evgenije Podubni na svom Telegram kanalu napisao je da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski obavešten o taktičkom opkoljavanju Artjomovska (Bahmuta) od strane ruskih trupa i da je evakuacija ukrajinskih jedinica koje su ostale u gradu nemoguća.

Ruska artiljerija razara OSU u pravcu Artjomovskog

 

 

Ruska artiljerija nastavlja da ore položaje na kojima se nalazr militanti u pravcu Artjomovskog.
Artiljerija je, zahvaljujući navođenju operatera bespilotnih letelica, preciznim udarima pokrila položaje i ljudstvo neprijatelja.

Razorna moć Su-25 (VIDEO) 

 

 

Dva jurišna aviona Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije Su-25 bacila su visokoeksplozivne bombe na neprijateljske položaje u utvrđenom području u Avdijevki.

Brifing Ministarstva odbrane Rusije (VIDEO)

Oružane snage Rusije su tokom proteklog dana likvidirale više od 100 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine na Donjeckom pravcu;
- U donjeckom pravcu ubijeno je više od 100 ukrajinskih vojnika;
- Oružane snage Rusije uništile su za tokom proteklog dana šest diverzantsko-izviđačkih grupa Oružanih snaga Ukrajine u kupjanskom pravcu;
- Od početka specijalne operacije uništeno je više od 600 ukrajinskih aviona i helikoptera;
- Oružane snage Rusije ubile su do 70 ukrajinskih vojnika i uništile tri haubice D-30 u hersonskom pravcu;
- U Zaporoškoj oblasti uništeno je skladište municije 102. brigade teritorijalne odbrane Ukrajine;
- Ruske snage pogodile su ukrajinske jedinice u Nikoljskom i Ugljedaru
Ruska sredstva za PVO su u protekla 24 časa uništile ukrajinski vojni helikopter Mi-8 i sedam bespilotnih letelica;
- U DNR je uništena baza za popravku i remont naoružanja i vojne tehnike ukrajinskih snaga;
- Gubici Oružanih snaga Ukrajine u kupjanskom pravcu proteklog dana iznose 60 vojnika, u južnodonjeckom i zaporoškom - više od 75 vojnika, dok je u krasnolimanskom pravcu ubijeno do 130 pripadnika ukrajinskih snaga;
- U donjeckom pravcu uništeno je skladište municije 68. jegerske brigade Oružanih snaga Ukrajine;
- Kod Avdejevke je uništen centar veze 110. motorizovane pešadijske brigade ukrajinskih snaga.

 

 

NATO nema hrabrosti da garantuje bezbednost Ukrajine?

Izvori Rojtersa iz nemačke vlade tvrde da NATO trenutno nije spreman za bilo koji vid bezbednosnih garancija Ukrajini.

Stravičan snimak iz Ukrajine

Ruski jurišni avioni "Su-25 Grač" uništavaju snažno utvrđenje ukrajinskih snaga u Avdejevci.

Kijev još nije dobio Patriote


Američki protivvazdušni raketni sistemi (SAM) Patriot još nisu predati Oružanim snagama Ukrajine, izjavio je ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov italijanskoj Republici.

Foto: AP/Photo

Prema njegovim rečima, Kijev, osim toga, očekuje da dobije i borbena vozila Bredli, oklopne transportere Spartan i oklopna vozila Mastif, kao i borbene avione.
 

Nemački pukovnik: Ukrajina ne može bez pomoći zapada

Predsednik Udruženja profesionalnih vojnika Nemačke, pukovnik Andre Vistner, izjavio je da bi Kijev bez pomoći SAD već odavno izgubio rat.

 

Kancelarija Zelenskog Masku: U Ukrajini nije bilo državnih prevrata

Savetnik šefa kancelarije ukrajinskog predsednika Mihail Podoljak odgovorio je na izjavu američkog biznismena Ilona Maska, navodeći da u Ukrajini nikada nije bilo državnih prevrata.

"Slobodna društva utiču na države putem dijaloga / izbora. Porobljena društva izlaze na ulice kako bi se oslobodila represevnih država. To je osnova Slobode, Ilone Masku. U Ukrajini nikada nije bilo državnih prevrata, ali su uvek bili slobodni ljudi. Prestanite da čitate ruske novine!" napisao je Podoljak na Tviteru.

Američki marinac besan zbog potcenjivanja Rusije

Ukrajina bi mogla da postane još jedan Irak ili Avganistan za zapadne zemlje ako nastave da potcenjuju i pogrešno razumeju Rusiju, piše bivši američki marinac Erl Katagnus u članku za magazin Amerikan Tinker.

 

Zelenski: Vraćanjem Krima obnovićemo mir u Ukrajini

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski izjaivo je da će povratak Krima u sastav Ukrajine doprineti uspostavljanju mira u toj zemlji.

Foto: Tanjug/AP

- Vraćanjem Krima obnovićemo mir. To je naša zemlja. Naši ljudi. Naša istorija. Vratićemo ukrajinsku zastavu u svaki kutak Ukrajine - napisao je Zelenski na svom Telegram kanalu.
 

Koliko daleko će Rusija odbaciti Zapad od svojih granica?

Sergej Šojgu je poslao jasnu poruku zapadnim zemljama koje snabdevaju Kijev oružjem.

 

Španska vojska se nikada neće boriti u Ukrajini


Španske trupe nikada neće učestvovati u sukobu u Ukrajini, izjavila je ministarka odbrane te zemlje Margarita Robles u intervjuu za list „Vangardija“.

- Španska vojska bi intervenisala samo ako bi došlo do napada na neku zemlju NATO-a. Nikada nijedan odred bilo koje zemlje NATO-a, a Španija je jedna od njih, neće učestvovati u ratu u Ukrajini - istakla je ministarka.

Osim toga, Robles je navela da borbeni tenkovi „leopard“ koji se isporučuju Ukrajini ne bi trebalo da se koriste za napad na Rusiju.

- Insistiram da (tenkovi) ‘leopard’ imaju samo jedan cilj: zaštitu, a ne napad na Rusiju - rekla je ministarka odbrane.
 

Britanski general: Rusi još nisu iskoristili sve adute

Jačanje uloge ruske vojne avijacije moglo bi da izmeni tok specijalne operacije u Ukrajini, rekao je za list „Dejli star“ britanski general u penziji, ser Ričard Berons.

 

Izgorela kompanija koja je pomagala Oružane snage Ukrajine

Tokom jučerašnjeg požara u Kijevu, kompanija koja je pomagala Oružane snage Ukrajine pretrpela je ogromne gubitke.

U toku 2022. godine građevinska kompanija Ukrgost poslala je ukrajinskim snagama više od 2.000.000 grivna u vidu robe, opreme i finansijskih transfera. Juče joj je izgorela sva imovina.

 

 

Ukrajina sprema kontraofanzivu

Ukrajinske oružane snage biće spremne na proleće da započnu kontraofanzivu protiv ruske vojske, rekao je danas zamenik šefa ukrajinske vojnoobaveštajne službe Vadim Skibicki.


Brifing Ministarstva odbrane Ruske Federacije

- Oružane snage Rusije su tokom proteklog dana likvidirale više od 100 pripadnika Oružanih snaga Ukrajine na Donjeckom pravcu;

- Oružane snage Rusije uništile su za tokom proteklog dana šest diverzantsko-izviđačkih grupa Oružanih snaga Ukrajine u kupjanskom pravcu;

- Od početka specijalne operacije uništeno je više od 600 ukrajinskih aviona i helikoptera;

- Oružane snage Rusije ubile su do 70 ukrajinskih vojnika i uništile tri haubice D-30 u hersonskom pravcu;

- U Zaporoškoj oblasti uništeno je skladište municije 102. brigade teritorijalne odbrane Ukrajine;

- Gubici Oružanih snaga Ukrajine u kupjanskom pravcu proteklog dana iznose 60 vojnika, u južnodonjeckom i zaporoškom – više od 75 vojnika, dok je u krasnolimanskom pravcu ubijeno do 130 pripadnika ukrajinskih snaga;

 

Napad ruskih snaga na ukrajinske položaje

 

 

Hrvatski helikopteri kreću ka Ukrajini

Hrvatska je započela operaciju slanja 14 transportnih helikoptera u Ukrajinu, javlja Jutarnji list.

Ruski izvori: Ukrajina čuva specijalne odrede u Bahmutu, na prvu liniju samo mobilisani


Specijalni odredi Kijeva u Artjomovsku deluju udaljeno od linije kontakta s ruskim snagama, a komanda ih prebacuje u zonu borbenih dejstava samo radi pokušaja da odbiju napade, prenosi dopisnik Sputnjika pozivajući se na podatke boraca grupe „Vagner“ u tom gradu.

Na prvu liniju fronta se prebacuju ukrajinski vojnici koji su nedavno mobilisani.

- Snage za specijalne operacije Ukrajine i drugi pripremljeni odredi nisu neposredno na liniji borbenog kontakta u Bahmutu. Oni pokušavaju da deluju kao vatrogasci – kreću se samo u slučajevima kada borci grupe 'Vagner' napadnu ukrjainske položaje“, rekli su sagovornici Sputnjika.
 

Putin: Postoje planovi za podelu Rusije

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da su planovi Zapada da podeli Rusiju dokumentovani i ocenio da je to postao njihov jedini cilj.

Tenkovske borbe kod Kremene

 

 

Direktor CIA: Kina ozbiljno razmišlja o slanju vojne pomoći Rusiji

Direktor CIA Vilijam Berns izjavio je da postoji mogućnost da Kina pošalje oružanu pomoć Rusiji u ratu sa Ukrajinom.

 

Bahmut u ruševinama

Ruski državni mediji objavili su jeziv snimak grada Bahmuta iz vazduha.

Vazdušna opasnost proglašena u četiri oblasti Ukrajine

Vazdušna opasnost objavljena je u Sumskoj, Harkovskoj, Poltavskoj i Dnjepropetrovskoj oblasti Ukrajine, kao i u delu Zaporoške oblasti koja je pod kontrolom ukrajinskih snaga, pokazuju podaci onlajn-mape Ministarstva za digitalizaciju Ukrajine.

Putin poslao poruku Francuskoj i Velikoj Britaniji

Rusija je primorana da se vrati razmatranju pitanja o nuklearnom potencijalu Velike Britanije i Francuske, jer je NATO pokazao da prestavlja vojni, a ne politički blok, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin

Ruski BTR uništava pozicije ukrajinskih snaga kod Bahmuta

 

 

Ukrajina granatirala Donjeck

"Ukrajinska vojska je jutros granatirala Donjeck, ispalivši 10 raketa po Petrovskom rejonu", saopštilo je Predstavništvo Donjecke Narodne Republike.

Ilon Mask: U Ukrajini je izvršen državni udar

Milijarder je prokomentarisao objavu jednog od korisnika koji je postavio izvod iz članka američkog političkog analitičara Džona Miršajmera, koji je naveo da je za predsednika Rusije Vladimira Putina nezakonito svrgavanje demokratski izabranog predsednika Ukrajine bilo „poslednja kap“.

Najjače sankcije do sada: Na udaru ruski ratni arsenal

Evropska Unija usvojila je nove sankcije, usmerene na bankarski sektor, pristup tehnologiji koja se može koristiti za civilne i vojne namene i naprednoj tehnologiji.

Jagodnoje pod kontrolom Rusije

Rusi su zauzeli selo Jagodnoje, koje se nalazi na severu Bahmuta. Posle jučerašnjeg oslobođenja Berhovke, naselje Jagodnoje je prešlo pod punu kontrolu ruskih snaga. Vagnerovci sada kreću ka centru Bahmuta.

Kako kaže šef Vagnera Jevgenij Prigožin, ostalo im je manje od dva kilometra do centra grada. 

„Od prednjih pozicija do centra Bahmuta ostalo je 1.740 metara“, rekao je on.

 

 

 

Izveštaj o situaciji u Ukrajini od strane američkog Instituta za proučavanje rata


▪ Ruske trupe su nastavile sa udarima severozapadno od Svatova i u oblasti Kremene.

▪ Ruske snage su ostvarile teritorijalne dobitke oko Bahmuta i u njegovom istočnom regionu, kao i jugozapadno od Avdejevke.

▪ Nastavljaju se borbe na liniji fronta u regionu Zaporožja.

▪ Zvaničnici Velike Britanije, Francuske i Nemačke navodno pripremaju sporazum između NATO-a i Ukrajine koji je daleko od zaštite koju će Ukrajina dobiti od članstva u NATO-u i izgleda da odražava želju da se izvrši pritisak na Ukrajinu da pristane na dogovoreno rešenje pod nepovoljnim uslovima.

▪ Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko trebalo bi da se sastane sa kineskim predsednikom Si Đinpingom, verovatno kako bi pomogao Rusiji i Kini da zaobiđu sankcije usred izveštaja da Kina ozbiljno razmišlja o slanju smrtonosne pomoći Rusiji. Američki predsednik Džo Bajden odbacio je kineski mirovni plan od 12 tačaka.

 

 

Ukrajinska vojska u Bahmutu ostala bez bezbednih puteva za snabdevanje

Ukrajinska vojska u Artjomovsku ne može bezbedno da se snabdeva sa zapada preko grada. Zemljani putevi u Časovom Jaru su potpuno u blatu, tako da je jedini asfaltirani put između tih naselja već pod kontrolom ruskih snaga, rekao je za Sputnjik potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

- Usled povećanja temperature vazduha do plusa, ukrajinski vojnici nemaju više nijedan bezbedan put između Časovog Jara i Bahmuta. Zbog blata praktično nemaju mogućnosti da koriste zemljane puteve. Jedini put, donedavno relativno bezbedan i sa čvrstom podlogom, prolazi kroz naselje Hromovo, ali je već pod vatrenom kontrolom naše vojske - rekao je Maročko.
 

Zelenski sprema spisak želja za Ameriku: Na listi i lovci F-16

Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski planira da u SAD pošalje spisak naoružanja koje mu je potrebno, uključujući lovce F-16, prenosi Si-En-En, pozivajući se na izvore.

Foto: Reuters/AP

„Zelenski, koji se sastao s predsednikom Komiteta za međunarodne odnose Predstavničkog doma SAD Majklom Makolom i četvoricom drugih članova Predstavničkog doma, rekao je grupi da planira da im pošalje spisak naoružanja, uključujući lovce F-16 koji su, prema njegovom mišljenju, neophodni za brži završetak sukoba“, preneo je televizijski kanal.
 

Izveštaj Oružanih Snaga Ukrajine: Odbijen 71 ruski napad

Ukrajinska vojska izvestila je da je odbila 71 ruski napad u poslednja 24 sata na severoistoku i istoku Ukrajine, objavio je Generalštab Oružanih snaga Ukrajine.

Ukrajina je odbila napade kod Kupijanska u istočnoj Harkovskoj oblasti, i Limana, Bahmuta, Avdejevke i Šahtjorska u Donjeckoj oblasti, gde, prema podacima Generalštaba, Rusija koncentriše svoje glavne ofanzivne napore.

Generalštab je takođe izvestio da je Rusija tokom proteklog dana izvela 14 raketnih udara, 19 vazdušnih i 57 napada artiljerijskim raketnim sistemima.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
vasilije

pre 1 godinu

Rusi ponovo "napreduju" prema centru Bahmuta, a po ko zna koji put su "ukrajinci u kolapsu", a jos nisu ni presli reku Bahmutovku koja deli grad na manji istocni deo ( koji drze rusi) i veci zapadni ( koji drze ukrajinci i gde je centar grada udaljen 4km od reke). Da bi stigli do centra grada treba da prodju 4 utvrdjene linije ukrajinske odbrane... ovakvim tempom kao dosad ( zauzimanje 100-200m teritorije na dan) trebace im jos najmanje cel mesec i ogromni gubici u ljudstvu ( u Bahmutu, u proseku, dnevno rusi gube 400-500 vojnika , a ukrajinci oko 150-200) Inace po napisima na nasim i ruskim portalima Bahmut je do sada "pao" i bio "opkoljen" 16 puta a ukrajinci su preko 140 puta "masovno bezali" iz grada. ( da je to tako, Bahmut (Artjomovsk) bi pao jos pre 5 meseci)

NekoKo

pre 1 godinu

A da je baš tako kako bi ti želeo da bude, ne da Rusija ne bi držala konstantno 20% ukrajinske teritorije i da bi makar bilo obrnuto, nego bi Moskva morala kompletno da kapitulira. Jedno su snovi, drugo realnost. Pre ili kasnije Rusija pobeđuje i to ne Ukrajinu, nego Ameriku i kompletan Zapad. Vreme će sve lepo pokazati i mnogi koji su pogrešno i pakosno talambasali uključujući i ove naše će se nakon toga zavući u mišiju rupu. Nakon toga, kada toga prođe još malo vremena, najveći deo će se kajati i izvinjavati da je bila reč o pogrešnim procenama, da su bili obmanjivani isl. zna se zbog čega. Kod nas se menjaju partije kada gube vlast kao od šale, a zamisli samo kako će svi ovi tvrdokorni glasnici Zapada i Amerike promeniti stranu po ovom pitanju.

Normalac

pre 1 godinu

Kako će tek sada goreti u paklu ruski agresor.

Pajko

pre 1 godinu

E pa danas je selo Jagodne ponovo u ukrajinskim rukama i od tog sela do centra grada ima 3200m sa severne strane, vlasnik wagnera je malo "ulepsao" jucerasnji uspeh. Pripadnici wagnera se nalaze sada 250m od prvih srusenih seoskih kuca. Njih su odbacili iz sela delovi novopridosle 17-te mehanizovane brigade ukrajinske armije koja je poslana da ojaca odbranu severnog prilaza Bahmutu.

velja

pre 1 godinu

Problem u Pridnjestrovlju, naime 2700 ruskih vojnika koji se nalaze tamo virtuelno su opkoljeni, sa severa i istoka nalaze se ukrajinske jedinice na ukrajinskoj strani granice ( 1 pesadijsa brigada, 4000 ljudi i nekoliko granicnih jedinica jacine bataljona ukupno 7000 ljudi). potpuno su okruzeni jer svako snadbevanje hranom, municijom i rezervnim delovima mora da se vrsi uz dozvolu rumunskih vlasti preko Rumunije iz luke Konstanca i preko Moldavije. ruske sile cine 1 tenkovski bataljon (36 tenkova), 1 mehanizovani bataljon ( vozila bmp-2) i druge jedinice sa ukupno 100 oklopnih vozila BTR-80 i BTR-90. U kisinjev su upravo stigli americki, francuski i ruminski vojni instruktori, koji ce obucvati Moldavsku vojsku na osnovu Partenrstva za mir za oruzije koje je upravo stiglo za moldavsku armiju ( 50 lansera raketa Milan 2, 100 lansera starijih projektila Dragoon 2, 50 lansera stinger)

Romi

pre 1 godinu

Podoljak ne zna sta je drzavni udar.Ako nije 2014.bio drzavni udar u Ukrajini onda se nije nikad nigdje to dogodilo.Nije ni cudo sto je zapad gurnuo Ukrajinu u rat protiv Rusije kad ih takvi manipulatori i neznalice vode.

Ana

pre 1 godinu

Ne podrzavam ni jedne ne druge. Ameri zele da vladaju svetom, Rusi ih obuzdavaju. Ratuju od 1945 preko malih drzava po celom svetu. Samo mi nije jasno sta se dogadja u Ukraini, da li je moguce da Rusi pored sve tehnike koju imaju (sateliti, hipersonicne rakete, avioni i sl...) ne mogu da urade nista. Pa hipersonicna raketa treba da se ispali svaki put kad Ukraina aktivira hirmas i stize da ga unisti... A sta tusi rade? Jurisaju u rovove... I ukopavaju se vec godinu dana.

vasilije

pre 1 godinu

Čudne stvari se dešavaju sa ruskim tenkovskim jedinicima, eto kod "opkoljenog" Bahmuta ( koji još uvek ima 2 puta za snadbevanje , a "opkoljen" po ko zna koji put), ukrajinci su zarobili 2 tenka T-72B3 ali bez moderne opreme nego sa starim sovjetskim termalnim nišanima iz 80-ih, i to modelom 1PN96MT-02 a ne modernim Sosna-U ili DVE-BS, to je tehnologija 30-40 starija od one koju danas upotrebljavaju na tenkovima T-72 i T-90. Istu takvu nišansku opremu, ukrajinci su pronašli na starim T-62M tenkovima koje rusi sve masovnije upotrebljavaju jer novi T-90 presporo izlaze iz fabrika da bi popunili gubitke. Čak su na tenkove T-80 u zamenu za oštećene originalne nišanske uređaje stavljali starije 1PN96 uređaje.

Izbori 2024

Vesti

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija