• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs/Informer

26.02.2023

21:00

(VIDEO) AKO JE OVO TAČNO... DRONOVIMA NAPADNUT RUSKI A-50, EKSPLOZIJE NA AERODROMU U BELORUSIJI! Ko stoji iza napada, odmazda Moskve biće...

Printskrin video

Vesti

(VIDEO) AKO JE OVO TAČNO... DRONOVIMA NAPADNUT RUSKI A-50, EKSPLOZIJE NA AERODROMU U BELORUSIJI! Ko stoji iza napada, odmazda Moskve biće...

Podeli vest

Eksplozije, koje su prijavili stanovnici Minske oblasti u Belorusiji, verovatno su povezane sa napadom na aerodrom Mačulišči. Veruje se da je dron/dronovi pokušali da oštete avion za rano upozorenje i kontrolu A-50 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, a prve vesti dali su beloruski, propoljski mediji.

Prema podacima posmatračke grupe „Beloruski gajun", meta verovatnog napada bio je ruski avion za rano upozorenje A-50.

- Između ostalog, možemo govoriti o oštećenju bočne strane ispuštanjem neidentifikovanog predmeta sa visine, piše BG.

Grupa za praćenje „BG" takođe obaveštava da je oko 17.33 na aerodrom, gde su se jutros (prema drugim izvorima - i noću) čule eksplozije, sleteo vojno-transportni avion Il-76 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije. Ruska Federacija, koja je prethodno leteo za Baranoviče i Mačulišče - u februaru 2022.

Tokom dana oko aerodroma je velika koncentracija posada vojne i saobraćajne policije, patrolira helikopter, a na terenu radi OMON.

Takođe se navodi da saobraćajna policija nastavlja da zaustavlja i proverava automobile. Provere gepeke i mobilne telefone vozača i putnika.

Šta se zna o aerodromu u "Mačulišči"

U urbanom selu Mačulišči, koje se nalazi nekoliko kilometara od Minska, nalazi se 50. mešovita vazduhoplovna baza Ratnog vazduhoplovstva i PVO Belorusije i vojni aerodrom.
Aerodrom aktivno koristi Ruska Federacija, koja vodi agresivni rat protiv Ukrajine. Konkretno, ovde se nalaze ruski lovci MiG-31K, sposobni da nose i lansiraju hipersonične rakete Kinžal. Redovna poletanja ovih letelica obavezno prati i objava vazdušne uzbune širom Ukrajine - do sletanja aviona. Poletanja su često praćena usponom ruskog aviona za rano upozorenje A-50U u nebo.
U nedelju, 26. februara, na ovom aerodromu su se, kako prenose mediji, čule eksplozije. Bilo je izveštaja o mogućoj šteti ruskog vojnog aviona nepoznatog modela i snežnih mašina.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ja

pre 1 godinu

Tako i treba ruskim fasistima. Kakva odmazda, presmesni Rusi. Znam da bi vi rusofili voleli ali eto nama sankcije i vize zbog rusofilske politike.

ŠTA SE DEŠAVA, IZETBEGOVIĆ SE OKREĆE SRBIJI, RUSIJI I KINI?! Dosta mu ujdurmi Zapada, ali i šefa OHR Kristijana Šmita! TREBA LI MU VEROVATI?!
Balkan

ŠTA SE DEŠAVA, IZETBEGOVIĆ SE OKREĆE SRBIJI, RUSIJI I KINI?! Dosta mu ujdurmi Zapada, ali i šefa OHR Kristijana Šmita! TREBA LI MU VEROVATI?!

Nedavna emisija na TV Fejs, u kojoj su reč uzeli Irfan Čengić, mlada nada SDP i Haris Zahiragić ostavila je mnoge zapanjenim, ali ne zbog briljantne analitike već pretnji koje je u etar poslao čovek od poverenja Bakira Izetbegovića. Zahiragić je poručio da će se Bošnjaci, odnosno on i SDA, okrenuti prema Rusiji, Kini i Srbiji zbog „antibošnjačkog ponašanja Zapada" koji i dalje podržava visokog predstavnika Kristijana Šmita

26.02.2023

19:11

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija