• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/newsweek.com

01.03.2023

13:23

(MAPA) BIVŠI KOMANDANT AMERIČKE VOJSKE OBJAVIO PLAN NAPADA NA KRIM! Hodžis naveo ključne korake u slučaju ukrajinske kontraofanzive: RUSI MORAJU DA OSTANU BEZ UTOČIŠTA!

Vesti

(MAPA) BIVŠI KOMANDANT AMERIČKE VOJSKE OBJAVIO PLAN NAPADA NA KRIM! Hodžis naveo ključne korake u slučaju ukrajinske kontraofanzive: RUSI MORAJU DA OSTANU BEZ UTOČIŠTA!

Podeli vest

Ukrajinske snage mogle bi da primene ključnu taktiku preciznog udara velikog dometa na aneksiranom poluostrvu Krim kako bi ga „učinile neodrživim za ruske snage“, kaže bivši američki general-potpukovnik.

Bivši komandant američke vojske za Evropu, penzionisani general-potpukovnik Ben Hodžis na Tviteru tvrdi da kijevske snage treba da "izoluju" Krim koristeći precizne udare velikog dometa.

Posle udara na baze i ruske položaje oružjem velikog dometa nastupiće udari dronovima, navodi Hodžis, koji tek posle ovih napada predlaže ulazak kopnene vojske.

"Terajte Crnomorsku flotu iz Sevastopolja svakodnevnim preciznim udarima. Isto važi i za rusko vazduhoplovstvo u Sakiju...", napisao je Hodžis.

Vazdušna baza Saki na zapadnoj obali Krima, severno od Sevastopolja, bila je meta napada u kojima je uništeno 10 ruskih aviona u avgustu 2022. U septembru je ukrajinski vojnik general Valerij Zalužnji rekao da je napad izvela Ukrajina.

Ukrajina bi na Krimu trebalo da ima za cilj da ruske snage liši utoćišta iz kojeg bi izvodili napade, uključujući udare bespilotnim letelicama, rekao je Hodžis.

 

 

 

 

Hodžis je ranije rekao za Njuzvik da je Krim "odlučujući teren za ovaj rat".

- Ukrajina mora da ga oslobodi i moramo učiniti sve što je potrebno da im to omogućimo ove godine - rekao je on.

Podsetimo, sredinom januara, načelnik Združenog generalštaba vojske SAD, general Mark Mili, sugerisao je da bi „bilo veoma, veoma teško vojno izbaciti ruske snage“ sa celokupne ukrajinske teritorije pod ruskom kontrolom, uključujući Krim.

 

 

On je pojasnio:

- To ne znači da se to ne može dogoditi, ne znači da se neće dogoditi, ali bi bilo veoma, veoma teško.

U nedelju je ukrajinski generalštab saopštio da ruske snage na Krimu jačaju odbranu, uključujući „objekte za utvrđivanje“, na poluostrvu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
ratko

pre 1 godinu

pa mi smo vam potprasili zadnjicu na kosovu a sta mislite sta ce vam Rusi uraditi ,koji ste vi retardi

Voja

pre 1 godinu

Kakav je ovo mentol od Amer. Nije mu to Irak ili Avganistan. Bilo bi dobro da on predvodi svoju vojsku da vidimo ishod. Ovako, lako je pričati iz duboke pozadine

el schabanny

pre 1 godinu

penzionisani general tezgari i zato promovise rat, ali sa tudjim ljudskim recurcima. Aktivni general misli o tome sta ce se dogoditi u USA ili saveznickim zemljama kada im se dogode mrtvi vojnici i razaranja.....

Rade R

pre 1 godinu

I kad se probudio, ....! Američka debilna!!!

Ero

pre 1 godinu

Zašto ovaj General nije u Avganistanu takvu strategiju sproveo.

Cole5

pre 1 godinu

Stegni petlju pa dodji u Ukrainu da komandujesš napadom na Krim... jedino je sigurno da te rusi neće čuvati kao senilnog Bajdena

master

pre 1 godinu

Sve bivsi komandanti, jos malo pa ce slusati i pokojne komandante, kakva gomila debila na jednom mestu.

master

pre 10 meseci

GOSPODINE HODZIS, POP*SI TI RUSIMA A MOZES I MENI.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija