• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

06.03.2023

09:41

(VIDEO) DRAMA U RUSIJI! Milijarderu postavljena BOMBA ispod auta, FSB u ZADNJI ČAS sprečio ATENTAT, hteli da ga ELIMINIŠU kao DARJU DUGINU?!

Reuters/Printscreen Twitter

Vesti

(VIDEO) DRAMA U RUSIJI! Milijarderu postavljena BOMBA ispod auta, FSB u ZADNJI ČAS sprečio ATENTAT, hteli da ga ELIMINIŠU kao DARJU DUGINU?!

Podeli vest

Sprečen je atentat ukrajinskih specijalnih službi na predsednika saveta direktora ruske televizije „Cargrad“ i milijardera Konstantina Malofejeva, saopštila je pres služba Federalne službe bezbednosti (FSB) Rusije.

Prema podacima FSB-a, organizator operacije je osnivač i jedan od rukovodilaca organizacije „Ruski dobrovoljački korpus“, ruski državljanin Kapustin Denis, rođen 1984. godine.

On živi u Ukrajini, radi pod kontrolom Službe bezbednosti Ukrajine i učestvuje u borbama protiv ruskih vojnika.

Pojašnjeno je da je bio plan da se teroristički napad izvede postavljanjem eksploziva na automobil Malofejeva, što je ista šema po kojoj je ubijena i ruska novinarka Darja Dugina.

 

 

FSB Rusije je u avgustu 2022. godine sprečila diverziono-teroristički napad na naftne i ganse objekte u Volgogradskoj oblasti, koje je, takođe, organizovao Kapustin. Saradnici Kapustina i pristalice desničarskih radikalsnih organizacija „Vajt reks“, „Restrukt“, „Tor Štajner“ i „Karpatska seč“ ruski građani Kejner i Uškov su neutralisani prilikom pružanja oružanog otpora.

Osim toga, Kapustin je bio organizator i učesnik terorističkog napada na Brjansku oblast 2. marta 2023. godine.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BgDex1970

pre 1 godinu

Rusija još uvek nije spremna da krene u specijalan vid obračuna sa svojim neprijateljem , ali kada bude bila , sve žrtve dosadašnje na ruskoj strani poput Darije Dugine i još desetak njih koje su bile otrovane, biće osvećene.Rusija se neće samo osvetiti Ukrajini .Zapravo, Ukrajina će biti najmanje izložena ruskoj osveti.Engleska,Poljska, Belgija,Nemačka,SAD, Francuska i ostali ,svi će decenijama nakon završetka specijalne operacije Rusije u Ukrajini,osetiti na svojoj koži da su sklopili ugovor sa pogrešnom stranom.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija