• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RIA Novosti

08.03.2023

20:46

RAT U UKRAJINI ULAZI U ZAVRŠNU FAZU! Američki obaveštajac: Bajden je napravio grešku, mora da pristane na MIR ili pada Kijev

Vesti

RAT U UKRAJINI ULAZI U ZAVRŠNU FAZU! Američki obaveštajac: Bajden je napravio grešku, mora da pristane na MIR ili pada Kijev

Podeli vest

Sukob u Ukrajini ušao je u završnu fazu, tokom koje će ruska vojska početi da „cepa” lance snabdevanja Oružanih snaga Ukrajine, izjavio je na svom Jutjub blogu penzionisani obaveštajac američkog marinskog korpusa Skot Riter.

- Sukob ulazi u završnu fazu. Jedna od ruskih strategija je da se (VSU. – Pribl. prim.) rasprši u prah, a ključna komponenta ovog procesa je uništavanje logistike. Ukrajincima ponestaje municije, tenkova i svega ostalog, pa Zelenski moli za oružje i kaže: „Ako mi sve ovo ne date da se borim, onda ćete to morati da uradite vi, sinovi i kćeri Amerike - rekao je ekspert.

U februaru je Riter predvideo predaju Oružanih snaga Ukrajine do oktobra ove godine. Prema rečima bivšeg obaveštajnog oficira, Ukrajina će prestati da dobija zapadnu opremu do sredine leta, a Kijev će biti poražen na jesen.

Foto: pritnscreen you tube

Skot Riter

Prema rečima bivšeg savetnika šefa Pentagona pukovnika Daglasa Mekgregora, američki predsednik Džo Bajden moraće da prizna grešku koju je napravio u Ukrajini i pristane na mirovni sporazum sa Moskvom, inače će ruska vojska preći Dnjepar i zauzeti Kijev.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Normalac

pre 1 godinu

Pa šta onda za Srbiju predlažete, ustvari savetujete(jer ste pametni ?) deformerski gadovi informbirovski? Još malo pa će Rusija da umaršira u Rumuniju pa da "zavrnemo uši" onda Natou i separatistima na KIM?

Pedesetogodišnjak

pre 1 godinu

I da dođe do nekog mirovnog sporazuma (bilo bi dobro) kakve veze ima Amerika sa Kijevom i ostatkom Ukrajine a sigurno Rusija neće pristati na takav razvoj događaja jer je rešena da sve ciljeve i zadatke koje je sebi postavila istera do kraja što znači denifikacija i demilitarizacija Kijeva i ostatka Ukrajine, na prvom mestu neonacizmu i nacizmu odseći i rep i glavu a trup spaliti na stubu bede i srama i naravno uslov svih uslova je smena vlasti na svim nivoima i raspisivanje vanrednih parlamentarnih normalnih i poštenih izbora, takođe na svim nivoima i da takva država Ukrajina i državno rukovodstvo potpiše zakon uz prisustvo UN-a i svih relevantnih međunarodnih organizacija zakon o neutralnosti u svim segmentima i u svim poljima, pa da nam konačno svima svane i da svi konačno krenemo u bolji život.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?
Crvena zvezda

Katastrofa za Crvenu zvezdu! Važan igrač zbog povrede završio sezonu!?

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga izgleda je završio sezonu zbog preloma šake! Iskusni mađarski košarkaš je u intervjuu za tamošnju televiziju "M1" otkrio da se najverovatnije neće vraćati na teren do kraja takmičarske godine, pošto je pre dva dana na treningu nakon jedne bezazlene situacije doživeo težu povredu.

19.04.2024

14:32

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija