• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.03.2023

07:21

KRITIČNA SITUACIJA U ZAPOROŠKOJ NUKLEARKI! Elektranu održavaju DIZEL generatori, Ukrajinci besni: RUSI dovode svet do IVICE NUKLEARNE KATASTROFE!

Reuters

Vesti

KRITIČNA SITUACIJA U ZAPOROŠKOJ NUKLEARKI! Elektranu održavaju DIZEL generatori, Ukrajinci besni: RUSI dovode svet do IVICE NUKLEARNE KATASTROFE!

Podeli vest

Rusija je rano jutros izvršila udare na više ukrajinskih regiona, uključujući glavni grad Kijev, crnomorsku luku Odesu i drugi po veličini grad Harkov, što je dovelo do prestanka snbdevanja električnom energijom, saopštili su regionalni zvaničnici.

Napad je izvršen na više ciljeva u gradovima koji se protežu od Žitomira, Vinice i Rivna na zapadu do Dnjepra i Poltave u centralnoj Ukrajini, prenosi Rojters.

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko saopštio je da su eksplozije registrovane u jugozapadnom delu grada i da su spasilačke službe na terenu. Snabdevanje električnom energijom je preventivno prekinuto za oko 15 odsto stanovnika Kijeva, rekao je Kličko.

Galuščenko: Rusi stavljaju svet na ivicu nuklearne katastrofe

Ukrajinski ministar energetike German Galuščenko je u objavi na Telegram kanalu ministarstva naveo da Rusi stavljaju svet na ivicu nuklearne katastrofe, s obzirom da je usled granatiranja oštećena poslednja linija za snabdevanje strujom nuklearke u Zaporožju, a stanica trenutno radi na dizel generatorima, prenosi Interfaks Ukrajina.

Foto: AP/Tanjug

Agencija navodi da je u četvrtak uveče saopšteno da je, usled granatiranja, nuklearka u Zaporožju, u kojoj već nekoliko meseci ne radi nijedan od šest blokova, izgubila mogućnost da dobija struju za sopstvene potrebe iz mreže i ponovo se prebacila na dizel generatore.

Nova serija eksplozija

U Kijevu se čula i nova serija eksplozija oko 7 ujutro po lokalnom vremenu, navodi britanska agencija. Guverner Odeske oblasti Maksim Marčenko rekao je da je na meti masovnog raketnog napada bio energetski objekat u Odesi i da je do[lo do nestanka struje.

 

 

Marčenko je naveo u da su protivvazdušne jedinice oborile nekoliko projektila i da se očekuju novi napadi.

- Na svu sreću nema povređenih. Na snazi su restrikcije struje - rekao je Marčenko.

Guverner oblasti Harkov Oleh Sinehubov rekao je da su grad i region pogođeni sa oko 15 udara i da je ciljana infrastruktura.

Prema ukrajinskim medijima, dve osobe su povređene u raketnom udaru u Harkovu od projektila koji je pao blizu njihove kuće. Na meti udara bili su i Dnjepar u centralnom delu Ukrajine i zapadni gradovi Luck i Rivne, koji su daleko od linija fronta, navodi Rojters.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Miki

pre 1 godinu

Koja propaganda protiv Rusije, zapanjujuce.Da li stvarno neko razuman misli da su Rusi glupi i te da zele nuklearnu katastrofu nadomak Moskeve.Idiotizam.Da li iko razuman moze verovati Ukrajinskim politicarima koji su rasturili svoju zemlju i sada traze opravdanje za to?!Od kada se u EU pojavio Osmi putnik ona srlja u propast.Uskoro pocinje borba izmedju tog putnika i EU.Ovako je neizdrzivo.Zivela sloboda za EU i bogami za Srbiju pod komandom ovog besramnog Hila.

micko

pre 1 godinu

sve je otišlo do crnoga ... i o tome pišu oni koji su granatirali tu istu elektranu, rusi su trebali tako isto da gađaju isto nuklearke na zapadu ukrajine ... zapadne marionete uništavaju a krive nekog drugog a katastrofa kad bude neće ni biti važno koje to bombardovo ... ludaci opranog uma kojima je neko reko da jim je neko preko mora bliži od svojati ....

sledeća vest

Vesti

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan
Društvo

Vesić: Do kraja novembra tunel "Munjino brdo" biće potpuno prokopan

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da će, prema obećanju izvođača, 15. oktobra biti završeno iskopavanje desne cevi u tunelu “Munjino brdo” na poslednjoj deonici autoputa između Pakovraća i Požege, a 23. novembra na levoj cevi čime će taj tunel kompletno biti prokopan.

01.09.2024

13:21

TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)
Live TV

Keba zbog alimentacije završio na sudu u Strazburu! Ljiljana Jevremović: Rekao mi je da neće da leči bolesno dete! (VIDEO)

Dragan Kojić Keba je imao sudski spor za utvrđivanje očinstva njegovog deteta, koje nije hteo da prizna. Taj incident pokreće pitanje o alimentaciji i svim sudskim procesima o starateljstvu, a na to su odgovorile su gošće Vikend info jutra, Ljiljana Jevremović, tekstopisac, advokat Tamara Nemčev Džinić i socijalna radnica Biserka Jakovljević.

01.09.2024

13:08

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Bravo! Dragan Ristić u finalu POI!
Ostali sportovi

Bravo! Dragan Ristić u finalu POI!

Reprezentativac Srbije u parastreljaštvu Dragan Ristić plasirao se u finale Paraolimpijskih igara u Parizu u disciplini R5 (klasa SH2), vazdušna puška, 10 metara, ležeći stav, miks.

01.09.2024

13:30

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata
Novak Đoković

Žestok udar na Novaka: Vatra se ugasila, sve je to zbog zlata

Novi udar na Novaka Đokovića (37) i ponovo je u glavnoj ulozi bivša teniserka Martina Navratilova (67)! Amerikanka poreklom iz Češke godinama unazad poznata je po tome što svako malo bocne srpskog tenisera, a to je uradila i sada, nakon što je najbolji igrač svih vremena eliminisan sa Ju-Es opena.

01.09.2024

10:05

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija