• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: RT

10.03.2023

00:15

ZAPAD ISMEVA KIJEV! LEOPARDI NISU NI STIGLI, A VEĆ IH POPRAVLJAJU: Poljska priprema centar za remont ukrajinskih tenkova! ŠTA REĆI?!

Tanjug/AP

Vesti

ZAPAD ISMEVA KIJEV! LEOPARDI NISU NI STIGLI, A VEĆ IH POPRAVLJAJU: Poljska priprema centar za remont ukrajinskih tenkova! ŠTA REĆI?!

Podeli vest

Poljska počinje izgradnju objekata u kojim će se vršiti popravka ukrajinskih tenkova „leopard", izjavio je danas zamenik premijera Poljske i ministar odbrane te zemlje, Marijuš Blaščak.

Rezervni delovi za ove tenkove ne proizvode se već dvadeset godina i trenutno ih ima manje nego što bi trebalo, podsetio je poljski zvaničnik, nakon čega je dodao da je to ujedno i glavni problem kada se radi o tim tenkovima, o čemu je već razgovarao sa nemačkim kolegom, Borisom Pistorijusom.

Centar za popravku tenkova nalaziće se u gradu Gljivice, na jugu zemlje, i u njemu će se popravljati svi „leopardi" koju su već stigli u Ukrajinu, kao i svi oni za koje se zna da će Kijevu uskoro biti isporučeni.

- Spremni smo da obnovimo proizvodnju tih rezervnih delova, zajedno sa Nemačkom. Razgovaramo o tome da se 'leopardi', koji se već nalaze u Ukrajini ili koji tek treba da stignu u nju, popravljaju u Poljskoj - poručio je danas Blaščak.

On je kazao i da je danas u Ukrajinu iz Poljske stiglo još deset tenkova „leopard 2" od ukupno 14 koji su joj bili obećani. Tenkove su poslali i Kanada, Norveška i Španija, a Poljska, kako je otkrio, pokušava da ubedi Špraniju da Kijevu pošalje još dodatna četiri tenka.

Varšava je, kako je kazao, završila i obuku ukrajinskih vojnika, koji su sada osposobljeni da koriste „leoparde".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Fikus

pre 1 godinu

Neviđeno licemerje zapada - Amerika ih je naterala da sve svoje zalihe naoružanja pošalju u Ukrajinu pod maskom svesrdne pomoći a ustvari svi su iskoristili priliku da se ratosiljaju svojeg zastarelog, poluispravnog ili čak neispravnog oružja. Ko će iz svega ovoga izvući mega profit? Naravno, američka vojna industrija koja će sada svima njima da proda novo naoružanje a ove korumpirane bitange u EU će za uzvrat dobiti donacije na svoje bankovne račune.

Marcco

pre 1 godinu

Baš su glupi. Razmišljaju u napred, bez potrebe!

sledeća vest

Vesti

TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!
Live TV

(VIDEO) Srbija će ostati razjedinjena dokle god ne definiše šta je njen nacionalni interes! Vučićeva politika vratila je nacionalno dostojanstvo i zato izaziva jake otpore!

Despot Stefan Lazarević govorio je da će ljubav sve pobediti. U emisiji "Info veče" govorilo se o nečemu sasvim suprotnom, o mržnji. Mi u našoj zemlji mnogo gradimo, ali smo zanemarili najvažniji hram, a to je čovek. Mržnjom su se bavili umni ljudi kao što su Niče i Dučić, kao i sveti otac Justin Popović koji je rekao da je mržnja smrt duše. Na ovu temu govorili su ministar unutrašnje i spoljne politike Tomislav Momirović i prof. dr Dragoslav Slojević sa Fakulteta organizacionih nauka.

30.06.2024

22:24

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija