• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

15.03.2023

14:31

NEPRIJATELJI RUSIJE, OVO JE ZA VAS! Putin izdao NOVO naređenje: "Oštro reagujte na svaki pokušaj..."

AP/Photo

Vesti

NEPRIJATELJI RUSIJE, OVO JE ZA VAS! Putin izdao NOVO naređenje: "Oštro reagujte na svaki pokušaj..."

Podeli vest

Ruski predsednik je pozvao Tužilaštvo da spreči pokušaje destabilizacije zemlje.

Putin je izjavio je da je zemlja na putu pozitivnih promena i jačanja suvereniteta.

- Pred državom je mnogo važnih zadataka i dosta nerešenih problema, ali mi smo u etapi sveobuhvatnih pozitivnih promena usmerenih na jačanje suvereniteta, nezavisnosti zemlje, budućnosti Rusije i stvaranja uslova za siguran razvoj. Bez obzira što živimo u epohi promena, radimo u uslovima prilično organizovanog sistema i u stabilnoj situaciji baziranoj na poverenju naših ljudi - rekao je Putin na sastanku sa predstavnicima Državnog tužilaštva Rusije.

On je konstatovao da poverenje ljudi mora biti opravdano rezultatima u celini, kao i time što će biti osigurana pravednost što je za društvo veoma važno, a u tom kontekstu uloga Tužilaštva je izuzetno važna.

Foto: Tanjug/AP

Ruski predsednik je takođe pozvao Tužilaštvo da spreče pokušaje destabilizacije zemlje.

- Molim vas da oštro reagujete na pokušaje destabilizacije društveno-političke situacije u zemlji - rekao je Putin.

Zatvor za klevetu učesnika specijalne operacije

Savet Federacije - gornji dom ruskog parlamenta - usvojio je danas zakon kojim se kriminalizuje kleveta upućena bilo kom učesniku specijalne vojne operacije, uključujući i dobrovoljcima.

Isti akt je u utorak usvojen u Dumi - donjem domu parlamenta - tako da je, kako bi stupio na snagu, potrebno samo da ga potvrdi predsednik Vladimir Putin.

Zakonom je maksimalna kazna za ovo krivično delo povećana sa pet na sedam godina zatvora, preneo je TAS S. Član 280.3 Krivičnog zakonika Rusije trenutno utvrđuje odgovornost samo za javne radnje koje imaju za cilj diskreditaciju upotrebe Oružanih snaga Rusije u inostranstvu.

Foto: Reuters

Međutim, javno diskreditovanje svih učesnika specijalne vojne operacije, uključujući dobrovoljačke jedinice, organizacije i pojedince koji pomažu misije Oružanih snaga Rusije, sada će biti kažnjivo.

Ako se krivično delo počini u roku od godinu dana od izricanja administrativne kazne, može biti izrečena kazna zatvora do tri godine. Usvojeni zakon povećava kaznu na pet godina. Uz to, maksimalna kazna za izazivanje smrti i masovnih nereda povećana je sa pet na sedam godina zatvora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

Koji suverenitet?????? diktatura na djelu.nema suverenosti kao ni u smrdiji.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija