• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/Pink.rs

18.03.2023

17:18

HOĆE DA BUDU VLADARI SVETA, RUSIJA I KINA SU IM NA PUTU ZATO HAPSE PUTINA! Bivši komandant Guri raskrinkao plan Zapada

Reuters/AP/Fotomontaža

Vesti

HOĆE DA BUDU VLADARI SVETA, RUSIJA I KINA SU IM NA PUTU ZATO HAPSE PUTINA! Bivši komandant Guri raskrinkao plan Zapada

Podeli vest

Međunarodni krivični sud (MKS) u Hagu izdao je nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina, optužujući ga da je odgovoran za ratne zločine počinjene u Ukrajini.

Međunarodni krivični sud u Hagu saopštio je da je izdao nalog za hapšenje ruskog predsednika Vladimira Putina zbog ratnih zločina zbog njegove navodne umešanosti u otmice dece iz Ukrajine.

Sud je u saopštenju naveo da je Putin „navodno odgovoran za ratni zločin protivpravne deportacije stanovništva (dece) i protivpravnog preseljenja stanovništva (dece) iz okupiranih područja Ukrajine u Rusku Federaciju“.

Takođe izdat je nalog za hapšenje Marije Aleksejevne Lvove-Belove, komesarke za prava deteta u Kancelariji predsednika Ruske Federacije, zbog sličnih optužbi.

Bivši komandant Operativno-potražnih grupa na Kosovu Goran Radosvaljević Guri navodi da izdavanje naloga za hapšenje Putina, nije ništa neočekivano.

- To je ista matrica kao za hapšenje Slobodana Miloševića. Oni hoće da budu vladari sveta, a na tom putu im stoji Rusija, Kina i mi, kojima su polomili zube - rekao je Guri.

Sada je baš sve jasno svetu, i kakav je ko, i šta se očekuje, dodao je Guri.

Publicista Tomislav Kresović istakao je da nalog za hapšenje predsednika Ruske Federacije znači da je u pitanju objavljivanje rata od strane Zapada Rusiji.

- To je lista odstrel, sa ciljem satanizacije Rusije. Stavljanje Putina na Hašku optužnicu dok se traži mir, to znači da mira neće biti. Oni žele da potčine Evropu. Putin je po matrici nasledio Slobodana Miloševića. Oni rade po metodu slučajnog uzorka. Putin im je sistem za lomljenje Rusije, slabljenje Evrope i produženje rata - rekao je on.

Kako kaže, on je predsednik velesile koji je u sukobu sa Zapadom, a ne sa Ukrajinom.

- Cilj je da se Rusija povuče iz Saveta bezbednosti - rekao je Kresović.

Teolog Miloš Stojković kaže da u svemu ovome, Srbija mora da sačuva svoje interese, jer ništa što se dešava nije slučajno.

- Ista matrica, isti plan. Na nama je da nam se više ne lome zubi. Moramo da nađemo najbolje za Srbiju i našu decu - rekao je potom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

Ako nije neki glupi anonimus iz Donbasa onda je srbin taj koji razotkriva planove zapada :D :D :D :D pa kad tkao dobro razotkrivate planove zapada kako niste vidjeli Bljesak i Oluju prije nego vas je zadesila :D e da mi je mozak vas srba da se odmorim.

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske
Društvo

Sve stoji! Na granicama puno kao u košnici, kolone kilometarske

Saobraćaj je jutros bio umerenog intenziteta, ali u toku dana se očekuje pojačan saobraćaj, pre svega na auto-putevima, a zatim ka graničnim prelazima i na izlazima iz većih gradskih sredina, saopštio je Auto-moto savez Srbije (AMSS). Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo.

27.04.2024

16:25

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija