• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

21.03.2023

08:52

UŽASNE VESTI ZA UKRAJINU! Na sastanak Putina i Si Đinpinga dolazi i ŠOJGU, potpisuju DVA velika sporazuma, ovo može značiti SAMO JEDNO!

Reuters/AP

Vesti

UŽASNE VESTI ZA UKRAJINU! Na sastanak Putina i Si Đinpinga dolazi i ŠOJGU, potpisuju DVA velika sporazuma, ovo može značiti SAMO JEDNO!

Podeli vest

Pred ruskim predsednikom Vladimirom Putinom i kineskim predsednikom Si Đinpingom je drugi dan razgovora o odnosima dve strane, a danas se očekuje i potpisivanje dva velika sporazuma.

U ponedeljak su Si i Putin razgovarali četiri ipo sata, nazivajući jedan drugoga "dragim prijateljem", a ruski lider je rekao da je otvoren za razgovor o kineskim predlozima o rešenju rata u Ukrajini. U retkom potezu, Putin je otpratio Sija do njegovog automobila nakon razgovora, a njih su dvojica viđena kako se zajedno smeju.

Putin pohvalio predlog Kine

Putin je tokom tokom sastanka rekao da je otvoren za razgovore o Ukrajini i pohvalio redlog Pekinga o sukobu u 12 tačaka, koji uključuje poziv na dijalog i poštovanje teritorijalnog suvereniteta svih zemalja. Kina nastoji da se prikaže kao neutralna strana u ukrajinskom sukobu, ali Vašington je rekao da bi potezi Pekinga mogli da predstavljaju "taktiku odugovlačenja" koja pomaže Moskvi.

Moskva i Peking su proteklih godina jačali saradnju, oboje vođeni željom da budu protivteža američkoj globalnoj dominaciji. Očekuje se da će danas Kina i Rusija potpisati dva velika sporazuma o proširenju "sveobuhvatnog partnerstva" i "strateške suradnje". Stav Pekinga o Ukrajini izazvao je kritike zapadnih zemalja, koje su rekle da Kina prećutno podržava oružanu intervenciju Moskve. 

Na sastanku će biti i Šojgu

Si je rekao Putinu u ponedeljak da je Kina spremna "da nastavi svoju konstruktivnu ulogu u pronalaženju političkog rešenja" ukrajinske krize, prema kineskoj državnoj novinskoj agenciji Xinhui. Sedinjene Države optužile su Peking da razmišlja o izvozu oružja u Moskvu, što je Kina energično demantovala.

Sastanku će prisustvovati i ruski ministar obrane Sergej Šojgu. Na dnevnom redu su i pitanja vojno-tehničke saradnje, navodi Moskva. Prema Kremlju, izjave Putina i Sija planirane su nakon pregovora.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Djordje

pre 11 meseci

Skidajte ove bajate tekstove,nasta ovo lici?! Bio i prosao sastansk dosta bre vise! I ptice na grani znaju kako i o cemu su raspravljali!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59