• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/RT

22.03.2023

15:29

(VIDEO) RUSKE DEVOJKE OBARALE DRONOVE IZNAD KRIMA! Spasile Crnomorsku flotu od KATASTROFE, Šojgu najavio DRŽAVNE nagrade za HEROINE Sevastopolja!

Reuters/AP

Vesti

(VIDEO) RUSKE DEVOJKE OBARALE DRONOVE IZNAD KRIMA! Spasile Crnomorsku flotu od KATASTROFE, Šojgu najavio DRŽAVNE nagrade za HEROINE Sevastopolja!

Podeli vest

Pripadnice lepšeg pola, koje su oborile dronove iznad Krima, dobiće državnu nagradu, poručio je ministar odbrane Rusije.

Ministar odbrane Ruske Federacije Sergej Šojgu potvrdio je danas da je ruska PVO uspešno oborila tri drona, koji su imali za cilj da napadnu objekte na Krimu.

Prema njegovim rečima, dronovi su iznad Krima leteli u ranim jutarnjim satima, nešto manje od dva sata, a meta im je bio grad Sevastopolj. 

Dva od tri drona oborile su devojke, dodao je on i, baš kao i prošli put, kada su, podsetimo, ruski borbeni Su-27 avioni ispratili kretanje američkog drona iznad Crnog mora, Šojgu je i ovaj put naredio da se današnjim heroinama dodele državne nagrade, prenose mediji.

 

 

Na današnjem kolegijumu Ministarstva odbrane, ministar se osvrnuo i na druga aktuelna vojna pitanja. 

Saopšteno je da će ukupan udeo najsavremenijeg oružja u Vazdušno-kosmičkim snagama Ruske Federacije do kraja godine iznositi čak 85 odsto.

Do kraja godine biće izgrađen još 621 objekat vojne infrastrukture za potrebe Vazdušno-kosmičkih snaga, a "Rusija će na ovaj način moći da odgovori na sve postavljene zadatke", objasnio je on.

Moskva će, sa druge strane, ove godine potpuno modernizovati sistem protivraketne odbrane.

"Jedan od glavnih prioriteta Vazdušno-kosmičkih snaga biće jačanje vojnih kapaciteta putem efikasnih protivvazdušnih i protivraketnih sistema", pojasnio je ministar. 

Jačanje vojske i na istočnim granicama

Istočni vojni okrug, koji je zadužen za odbranu istočnih granica zemlje, poradiće na bržem i efikasnijem prelasku iz mirnog u vojno stanje, gradiće nove vojne objekte na istoku, a dobiće i savremenije oružje. 

Prema rečima ministra, situacija na Dalekom istoku je i dalje kompleksna, zbog čega Istočni vojni okrug nastavlja da učestvuje u zajedničkim vojnim vežbama sa prijateljskim zemljama. 

Foto: Tanjug/AP

Šojgu je podsetio da Sjedinjene Američke Države povećavaju svoje vojno prisustvo u Azijsko-tihookeanskom regionu, "jačaju vojne i političke veze sa svojim saveznicima", pokušavajući da na taj način suzbiju ruski i kineski uticaj i izgrade američku arhitekturu bezbednosti u tom delu sveta. 

O sukobu u Ukrajini

Komentarišući vojno iskustvo koje je stečeno tokom aktuelnog konflikta u Ukrajini, Šojgu je rekao da je veliki deo posade aviona stekao veoma kvalitetno vojno iskustvo.  

Ruski piloti izvršili su više od 140.000 letova, a uništili su više od 20.000 objekata protivničkih snaga Ruske Federacije, rekao je ministar. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

izmišljaju rusi bajke sve u svrhu dizanja morala za ionako vrlo demoralisanih ruskih vojnika

Zagor

pre 1 godinu

Jesu li takodje bacale ćebad na Ukrajinske tenkove/dronove kao Mika Bosnić?

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17