• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

27.03.2023

09:00

OVO SE KRIJE OD AMERIKANACA! Putinov bezbednjak otkrio ko je PRAVI GAZDA Vašingtona, oni stvaraju SUKOBE širom SVETA, veze se protežu do NAJVIŠIH ORGANA VLASTI?!

Reuters/AP

Vesti

OVO SE KRIJE OD AMERIKANACA! Putinov bezbednjak otkrio ko je PRAVI GAZDA Vašingtona, oni stvaraju SUKOBE širom SVETA, veze se protežu do NAJVIŠIH ORGANA VLASTI?!

Podeli vest

Politiku SAD formiraju korporacije, one seju napetost u svetu zarad svojih višemilionskih profita, rekao je u intervjuu Nikolaj Patrušev, sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije .

- Uistinu braneći konkurenciju, američke vlasti su učinile ekonomiju zemlje zavisnom od korupcije i lobističkih veza koje se protežu do Bele kuće i Kapitola - rekao je Patrušev u intervjuu za Rosijsku gazetu uoči drugog „Samita za demokratiju“ koji je pokrenut od strane Sjedinjenih Država.

Prema njegovim rečima, politički proces u SAD se pretvorio u sukob korporacija koje svoje ljude postavljaju na ključne pozicije u vlasti.

- Te korporacije takođe formiraju spoljnu politiku, teže da održe međunarodnu dominaciju, stvaraju žarišta napetosti širom sveta zbog svojih milijardi kojih zarađuju na raznim ugovorima, čiju imaginarnu transparentnost oni sami kontrolišu - dodao je Patrušev.

On smatra da su zemlje NATO-a strana u sukobu u Ukrajini.

- Zemlje NATO-a su od Ukrajine napravile jedan veliki vojni kamp, ne krijući svoj glavni cilj - poraziti Rusiju na bojnom polju, a zatim je rasparčati. Oni ukrajinskim trupama šalju oružje i municiju, obezbeđuju im obaveštajne podatke, uključujući i pomoć satelita i značajnog broja bespilotnih letelica - rekao je Patrušev, prenosi RIA Novosti.

Naveo je da NATO instruktori i savetnici obučavaju ukrajinsku vojsku, dok se, kako je kazao, "plaćenici bore u sastavu neonacističkih bataljona".

Patrušev je rekao i da su Sjedinjene Američke Države odavno postale „šampion” po broju ratova započetih u različitim delovima sveta i narušavanju suvereniteta drugih država.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija