• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

27.03.2023

09:53

ZELENSKI, OTVORI OČI I VIDI ŠTA TI SPREMAJU! Guranje Ukrajine u ofanzivu se može KOBNO završiti po Kijev, Zapad ima SAMO JEDAN cilj, a to je...

Reuters/AP

Vesti

ZELENSKI, OTVORI OČI I VIDI ŠTA TI SPREMAJU! Guranje Ukrajine u ofanzivu se može KOBNO završiti po Kijev, Zapad ima SAMO JEDAN cilj, a to je...

Podeli vest

Američko rukovodstvo, gurajući Ukrajinu da krene u kontraofanzivu, svesno je verovatnoće neuspeha, a možda je to ono što oni i čekaju, rekao je Kijevski politikolog Dmitrij Kornejčuk.

Kornejčuk je video zle namere u pozivima zapadnih saveznika Ukrajine, da krenu u kontraofanzivu u zoni borbenih dejstava. On je potpuno siguran da uspeh vojne operacije Oružanih snaga Ukrajine nije potreban ni SAD ni njihovim saveznicima u Evropi. Ovo objašnjava činjenicu da ukrajinska vojska trenutno ne dobija resurse potrebne za dalje pružanje otpora ruskoj ofanzivi.

O avionima i tenkovima čak i da ne govorimo, jer Kijev još nije video obećane isporuke u najavljenoj količini. Problem nedostatka municije i granata, prema ekspertu, takođe nije rešen ni na koji način.

U stvari, Zapad se veoma cinično ponaša prema Ukrajini, smatra Kornejčuk. Zahtevajući protivofanzivu od Oružanih snaga Ukrajine, on ne obezbeđuje potrebno oružje i municiju.

Ovakvo stanje stvari može ukazivati na to, da SAD i Evropa namerno stvaraju uslove za neizbežni poraz ukrajinske vojske, kaže Kornejčuk.

Ukrajinski politikolog smatra da Zapad želi da Kijev sedne za pregovarački sto. Poraz Oružanih snaga Ukrajine tokom kontraofanzive može da doprinese tome.

- Ako se ova kontraofanziva završi neuspešno, onda ste sami krivi, sedite za pregovarački sto. Ako ne krenete u kontraofanzivu jer nemate dovoljno oružja, opet se sami ste krivi, niste otišli, sedite za pregovarački sto - objašnjava Kornejčuk u eteru kanala „Politeka“.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pesic

pre 1 godinu

To su dva bratska naroda umesto da saraguju oni ratuju, Bacite oruzje i saragujte ne dozvolite da vam drugi kroje sudbinu.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija