• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/index

29.03.2023

11:53

SUMNJIVA SMRT RUSKOG OFICIRA! Ukrajinci tvrde da je ubijen, pretrpeo TEŠKE gubitke kod Harkova, Putin ga odlikovao nakon "ilovajskog kotla"!

Printscreen/Svoё TV

Vesti

SUMNJIVA SMRT RUSKOG OFICIRA! Ukrajinci tvrde da je ubijen, pretrpeo TEŠKE gubitke kod Harkova, Putin ga odlikovao nakon "ilovajskog kotla"!

Podeli vest

Dmitrij Lisicki, komandant ruskih padobranaca, pronađen je mrtav, javlja ukrajinska Pravda. Šire se dve verzije priče o njegovoj smrti - jedna govori da se sam ubio, dok druga navodi da su ga ubile Oružane snage Ukrajine.

Jegor Guzenko, koji je služio pod komandom Lisickog, objavio je vest o njegovoj smrti pre tri dana.

Lisicki je bio komandant 1. desantno-jurišnog bataljona 247. gardijskog puka ruske vojske.

Bloger Jurij Butusov tvrdi da ga je likvidirala Ukrajina i da je to "osveta za Ilovajsk" - pokolj stotina ukrajinskih vojnika i dobrovoljaca u Donjeckoj oblasti 2014. koji je Lisicki nadgledao.

- Pretrpeo je teške gubitke prošle godine kod Harkova - tvrdi Butusov.

Kasnije su i ukrajinski mediji objavili da su Oružane snage Ukrajine ubile Lisickog.

Ruski medij tvrde da je Lisicki sam sebi oduzeo život. Njegovo telo je navodno pronađeno s prostrelnom ranom oko 10 sati 26. marta u njegovom stanu u Stavropolju u ulici Serova. Njegove kolege tvrde da je Lisicki u poslednje vreme bio u depresiji i da je govorio o tome da će oduzeti sebi život, navodno "zbog pritužbi na njegove nezakonite radnje prema svom osoblju".

Smrt potpukovnika za portal Baza potvrdio je Aleksandr Tenkov, načelnik Blagodarnenskog okruga Stavropoljskog kraja, ne navodeći uzrok.

 

 

Lisicki je učestvovao u gotovo svim ruskim ratovima, posebno u Abhaziji, Dagestanu i Čečeniji. Također je komandovao taktičkom grupom 247. puka, koja je 2014. napala jedinice Oružanih snaga Ukrajine u Ilovajsku.

Ilovajski kotao

"Ilovajski kotao" se odnosi na ubistvo najmanje 366 ukrajinskih vojnika i dobrovoljaca tokom njihovog povlačenja iz okruženja u Donjeckoj oblasti 2014. godine.

Lisicki je komandovao ruskim bataljonom optuženim za napad na Ukrajince tokom dogovorenog prekida vatre koji je trebalo da omogući mirno povlačenje.

Ali Lisicki je navodno dao naređenje da se puca na Ukrajince čim su izašli na čistinu. Pored 366 poginulih vojnika, 450 je ranjeno, a 300 zarobljeno.

Putin ga je odlikovao 2015. godine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 1 godinu

pa naravno sad u Rusiji ko god umre reci ce da su ga ukronacisti ubili ,sve to mi vec znamo kako funkcionise gebelsova propaganda

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17