• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

29.03.2023

13:51

USKORO POSTAJEMO BESMRTNI?! Čovek koji NE MAŠI u predviđanjima otkrio kada će SMRT biti "STVAR PROŠLOSTI", bliže je nego što mislimo!

Pixabay

Vesti

USKORO POSTAJEMO BESMRTNI?! Čovek koji NE MAŠI u predviđanjima otkrio kada će SMRT biti "STVAR PROŠLOSTI", bliže je nego što mislimo!

Podeli vest

Bivši „Guglov“ inženjer Rej Kurcvel smatra da će ljudi dostići besmrtnost za sedam do osam godina. Kurcvel inače tvrdi da je do sada u svojih 147 predviđanja u 86 odsto slučajeva bio u pravu.

Kurcvel je diskutovao o pomeranju granica u genetici, nanotehnologiji i robotici, zbog čega veruje da će doći do razvoja nanobota koji će moći da vrate proces starenja.

Ovi sićušni roboti će popravljati oštećene ćelije i tkiva koja propadaju kako telo stari, čime ćemo postati imuni na bolesti poput raka.

Kurcvela je „Gugl“ zaposlio 2012. godine da radi na novim projektima, poput mašinskog učenja, ali se i pre toga bavio predviđanjem tehnoloških proboja.

Tako je 1990. godine predvideo da će najbolji igrač šaha izgubiti od kompjutera do 2000. godine, a to se desilo 1997. kada je „Dip blu“ pobedio Garija Kasparova.

Takođe, 1999. je rekao da će do 2023. godine laptop od 1.000 dolara imati procesorsku moć i kapacitet ljudskog mozga.

Sada bivši inženjer „Gugla“ smatra da će tehnologija u bliskoj budućnosti postati toliko moćna da će moći da pomogne ljudima da žive zauvek.

Kurcvel, koji sebe opisuje kao futuristu i tvrdi da se ostvarilo 86 odsto njegovih prognoza, predviđa i da će veštačka inteligencija do 2029. godine uspeti da prođe Tjuringov test, odnosno da će postati ekvivalentna ljudskoj inteligenciji. U Tjuringovom testu, ljudski sudija razgovara sa mašinom i čovekom. Ako sudija ne može da prepozna da je u pitanju mašina, ona je položila test.

Prema Kurcvelovim ranijim prognozama, čovečanstvo će 2045. dostići tačku singulariteta, u kom će veštačka inteligencija dovesti do toga da su mašine pametnije od ljudi. On je rekao da je proces singulariteta već počeo.

- On će dovesti do toga da računari imaju ljudsku inteligenciju, da ćemo da ih stavljamo u svoj mozak, povezujemo sa klaudom, da proširujemo ono što jesmo. Danas to nije samo scenario budućnosti, već nešto što je delimično već ovde i što će se ubrzati - rekao je Kurcvel.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija