• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

04.04.2023

08:38

"RUSI, BEŽITE DOK JOŠ MOŽETE!" Pretnje Zelenskog NISU PRAZNE, satelitski snimci KRIMA otkrili ZA ŠTA se Moskva sprema, ako UDARE iz ovog pravca...

Reuters/AP/Deep State

Vesti

"RUSI, BEŽITE DOK JOŠ MOŽETE!" Pretnje Zelenskog NISU PRAZNE, satelitski snimci KRIMA otkrili ZA ŠTA se Moskva sprema, ako UDARE iz ovog pravca...

Podeli vest

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski poručio je danas, govoreći o predstojećoj ukrajinskoj prolećnoj kontraofanzivi, da ruske snage "još imaju vremena da odu — inače će biti uništene".

Zelenski je rekao da ne može da iznosi konkretne detalje o predstojećoj kontraofanzivi, "jer ne možemo dati priliku teroristima iz Ruske Federacije da se pripreme za naše metode i korake ka deokupaciji", prenosi Kijev Indipendent.

Diskusije oko kontraofanzive traju mesecima, a Zelenski je 25. marta rekao da je kontraofanziva odbačena zbog nestašice naoružanja, uključujući tešku opremu i borbene avione.

U međuvremenu, Slovačka i Poljska su prve države koje su poslale borbene avione Ukrajini: Slovačka je 23. marta prebacila četiri od ukupno 13 svojih aviona MiG-29, dok je Poljska 3. aprila isporučila prvu seriju aviona.

Zvanični Kijev raspoređuje vojne rezerve na ratištu kod Bahmuta kako bi pokušao da organizuje kontranapad, izjavio je danas savetnik predsednika samoproglašene Donjecke Narodne Republike (DNR) Jan Gagin.

-Neprijatelj je odlučan da se bori za delove teritorije koje ukrajinska vojska još kontroliše, iako su već izgubili grad. Oni raspoređuju rezervne snage u pokušaju da povrate kontrolu nad Bahmutom - rekao je Gagin i dodao da je veći deo rezervi koje Kijev šalje u Bahmut uništen i pre stupanja u borbu.

Vašington Post: Rusija jača obranu Krima

Objavljenie su novi satelitski snimci Krima koje prikazuju zamršenu mrežu rovova na okupiranom poluostrvu Krimu. Rusija je izgradila na desetine obrambenih struktura, koje se protežu kilometrima, piše Vašington Post. Dodaje se da građevine pokazuju koliki je strah Rusije od gubitka Krima.

 

 

Rovovi se grade kombinacijom mašina i fizičkog rada. Počeli su da se pojavljuju na celom poluostrvu, ali se čini da su koncentrisani duž obalnog područja. Utvrđenja su podignuta u očekivanju prolećne ofanzive ukrajinskih snaga, piše američki list.

Osnivač ruske privatne vojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin izjavio sinoć da je ruska zastava istaknuta na zgradi gradske uprave Bahmuta, kao i da je taj grad pod kontrolom ruskih snaga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Baća

pre 1 godinu

Glupa izjava Zelenskog. Uplašiće Ruse, nema šta.

Đurđa

pre 1 godinu

Ako ovaj klovn uspe da prikupi vojnu silu kao onaj iz 1941. mogao bi da stigne do Sevastopolja. Drugačije neće moći.

Perica

pre 1 godinu

Bogami ovaj zelenčovski je na teškim drogama čim vidi ovako situaciju. Pošaljite mu doktora ili još bolje Peranovića on odlično leči lopatom!

miro

pre 1 godinu

Sve je moguće pogotovo ako Jevreština se stavi na čelo ukro-nacista a DŽo Čamovina dovede svoju vojsku. vojska koja je gotovo uništila do zuba naoružane Indijance kopljima, strelama,tomahavcima,noževima,teško Rusima biće bežanije kao u Vijetnamu, Aganistanu.

sledeća vest

Vesti

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja
Politika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić postaje počasni građanin Prijepolja

Odbornici Skupštine opštine Prijepolje doneli su odluku da za izuzetan doprinos razvoju i afirmaciji Opštine Prijepolje u oblasti ekonomskog razvoja, infrastrukturnih projekata, podrške lokalnoj zajednici i unapređenju političkog dijaloga da se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodeli priznanje „Počasni građanin“ Opštine Prijepolje.

03.07.2024

22:24

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija