• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

04.04.2023

11:49

BELORUSIJA MOŽE DA IZVODI NUKLEARNE UDARE! Šojgu ulio strah u kosti Zapadu! "Jurišni avioni su spremni..."

Reuters/AP

Vesti

BELORUSIJA MOŽE DA IZVODI NUKLEARNE UDARE! Šojgu ulio strah u kosti Zapadu! "Jurišni avioni su spremni..."

Podeli vest

Operativno-taktički raketni sistem Iskander-M, sposoban da koristi nuklearne rakete, predat je Oružanim snagama Belorusije, a obuka beloruskih posada o tome kako da ga koriste je već počela, izjavio je u utorak ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.

- Operativno-taktički raketni sistem Iskander-M je predat Oružanim snagama Belorusije. Može da koristi i konvencionalne i nuklearne rakete. Od 3. aprila na jednom od ruskih poligona počela je obuka beloruskih posada kako da ga koriste za zaštitu Savezne države - rekao je ruski ministar odbrane.

Deo jurišne avijacije Belorusije naoružan je oružjem sa nuklearnim punjenjem, rekao je Šojgu.

- Deo beloruskih aviona, jurišne avijacije, dobili su mogućnost da gađaju neprijateljske ciljeve nuklearnim oružjem - rekao je on tokom konferencijskog poziva u vojnom odeljenju.

Kako je naglasio šef Ministarstva odbrane, to se radi kao odgovor na povećanje borbene gotovosti kombinovanih snaga NATO-a i intenziviranja izviđačke aktivnosti alijanse u blizini granica Rusije i Belorusije.

Šojgu je saopštio da Sjedinjene Države razmatraju slanje ATACMS taktičkih raketa dometa do 300 kilometara i lovaca F-16 Ukrajini. On je rekao da Oružane snage Rusije uništavaju zapadno oružje u Ukrajini kako na borbenim položajima, tako i fazi transporta-

Ruski ministar odbrane je takođe istakao i efikasnost preciznih raketnih udara u Ukrajini.

- Izvodimo visokoprecizne udare po ukrajinskim vojnim objektima. Kao rezultat toga, poremećena je proizvodnja jednog broja naoružanja, kao i snabdevanje Oružanih snaga Ukrajine municijom i gorivom - rekao je Šojgu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

pa zar rusi već nisu uništili HIAMRS lansere u puno većem broju nego što ih ukrajina ima????? pa što će ATACMS rakete ako nema više HIMARS lansera :D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija