• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

05.04.2023

13:30

KO JE "MASTERMAJND" NOVE OFANZIVE UKRAJINE? Vojno-analitički centri rade PUNOM parom, plan OPERACIJE razrađen do detalja, ako Rusi ne reaguju...

Reuters

Vesti

KO JE "MASTERMAJND" NOVE OFANZIVE UKRAJINE? Vojno-analitički centri rade PUNOM parom, plan OPERACIJE razrađen do detalja, ako Rusi ne reaguju...

Podeli vest

Mnoge činjenice govore da će ukrajinske trupe uskoro preći u ofanzivu, a proračune za ovu operaciju vrše američki vojno-analitički centri, rekao je Andrej Klincevič, šef ruskog Centra za proučavanje vojnih i političkih sukoba.

Amerikanci koriste doktrinu teških prodornih divizija u vojnoj konfrontaciji u Ukrajini , rekao je Klincevič. Prema njegovim rečima, ukrajinske trupe su počele da dobijaju tenkovske mostove nemačke i američke proizvodnje kako bi teškom opremom savladale protivtenkovske jarke.

- Amerikanci su rekli da samo iz svojih skladišta prebacuju 61 kamion goriva, kupiće i 10 teških cisterni i 105 cisterni. Najverovatnije su planirali duboke prodore sa autonomnim grupama koje bi pokušale da brzo prodru u dubinu – rekao je Klincevič.

Prema njegovim rečima, ukrajinske trupe trenutno uglavnom koriste veliki broj civilnih kamiona sa gorivom, ali za pokušaj kontraofanzive potrebna je zaštićena oprema ili visoka sposobnost kretanja van puta.

On je takođe napomenuo da su američki oklopni transporteri "Strajker", koje koriste kijevske trupe, opremljeni dodatnim zalihama goriva i kutijama sa suvim obrokom u zadnjem delu vozila.

Prema Klinceviču, to ukazuje na pripremu autonomnih jedinica, osim toga, on je napomenuo da se veliki broj pontona prebacuje ukrajinskim trupama za prevazilaženje vodenih barijera.

- Ovo sugeriše da oni ozbiljno shvataju to pitanje, da se pripremaju. Amerikanci razrađuju svoje koncepte, imaju ozbiljne analitičke centre sa računarskom snagom da predvide delovanje ove ili one grupe. Dakle, kontraofanziva ukrajinskih trupa će se zaista desiti, u nekoliko pravaca - smatra Klincevič.

On takođe nije isključio da će Amerikanci uskoro pokušati da „zapale” situaciju u Pridnjestrovlju, kao i na granici između Gruzije i Abhazije .


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Žigolo

pre 1 godinu

Sve to je verovatno tačno ali američki planeri sigurno znaju da ni Rusi ne spavaju i da će ih dočekati kiša Kinžala koji će te konvoje sa gorivom za tili čas da odseku od jurišnika u tenkovima. Pri tome ne treba zaboraviti Iskandere a pogotovo Sarmate jer Rusija u situaciji masivne ofanzive više neće brinuti o izbegavanju civilnih žrtava a pogotovo temeljnog razaranja infrastrukture. Svi ti planeri odlično znaju da rat protiv Rusije ne mogu da dobiju ali to niko ne sme da kaže javno i zato će insistirati na ratu do zadnjeg Urajinca, na žalost ...

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"
Hronika

Milovan Drecun: "Terorista nije delovao sam, otkrivene su njegove veze"

Terorista koji je u subotu ranio pripadnika Žandarmerije ispred Ambasade Izraela u Beogradu, prema oceni predsednika Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Milovana Drecuna, nije delovao sam, jer su otkrivene njegove konekcije sa drugim verskim konvertitima koji su pripadnici iste organizacije.

01.07.2024

12:11

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija