• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

07.04.2023

15:28

LAVROV POJASNIO KIJEVU I ZAPADU! Ovo je glavni uslov Rusije za pregovore sa Ukrajinom!

Reuters

Vesti

LAVROV POJASNIO KIJEVU I ZAPADU! Ovo je glavni uslov Rusije za pregovore sa Ukrajinom!

Podeli vest

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je da Rusija nije protiv održavanja pregovora po pitanju ukrajinskog konflikta, ali da su oni mogući samo u slučaju ako se budu poštovali interesi Rusije.


- Više puta je i predsednik i drugi predstavnici Ruske Federacije govorili da Moskva ne odbija pregovore, ali da oni mogu biti isključivo na osnovu poštovanja naših interesa, zakonskih interesa, kao i naših zabrinutosti - rekao je on.

- Kada neki međunarodni stručnjaci i predstavnici pojedinih zemalja pokušavaju da predstave inicijativu sa ciljem da Rusiju natera da sedne za pregovarački sto - to zapravo predstavlja simptom situacije koja je nastala kao rezultat linije Sjedinjenih Država o uspostavljanju potpune hegemonije u međunarodnim odnosima. Trebalo bi da se radi o tome na kojim principima će se zasnivati novi svetski poredak koji nam je svima potreban umesto jednostranog svetskog poretka, odnosno svetskog poretka jednog hegemona - naglasio je Lavrov.

Kako je rekao, tvrdnje Zapada trenutno nije vreme da se borbena dejstva u Ukrajini obustave i pokrenu pregovori predstavlja „beskrupulozan trik“.

Govoreći o Prehrambenom sporazumu Lavrov je rekao da se deo koji se odnosi na ukidanje ograničenja na izvoz ruskog đubriva uopšte ne sprovodi, štaviše, situacija se pogoršava.

Takođe je rekao i da je Rusija dala saglasnost da se sporazum produži za 60 dana, ali će nakon isteka tog perioda razmisliti da li je on uopšte svrsishodan. Lavrov je dodao i da će Rusija sarađivati sa Katarom i Turskom po pitanju izvoza žita mimo tog sporazuma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ChuChu

pre 1 godinu

Mogu pregovori ali pod uslovom da sve što mi želimo MORA biti potpisano a za drugu stranu nas boli....uvo, i Rusi u tom stavu i uslovu ne vide nikakvu problematiku i misle da su pregovori mogući pod uslovom da se njima sve da a drugoj strani ništa.... Bolje da se zapitaju zašto su sa svim komšijama u nekoj vrsti sukoba i zašto nikome nisu atraktivni osim sada kinezima i indijcima koji jeftino dolaze do energenata po proizvodnim cenama.... No, super, sve se jednom vrati i plati...ako ne ukraini naplatiće to Kina u be tako dalekoj buducnosti...

sledeća vest

Vesti

Vesić: Lokalni projekti važni kao putevi i pruge, razvijamo sve opštine u Srbiji
Društvo

Vesić: Lokalni projekti važni kao putevi i pruge, razvijamo sve opštine u Srbiji

Kroz projekat Lokalnog investicionog razvoja (LIID) svih 145 opština i gradova u Srbiji dobiće ukupno 265 miliona evra bespovtatne pomoći za projekte u tim lokalnim samoupravama, a ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić kaže da su lokalni projekti podjednako važni kao i auto-putevi i pruge, jer podižu kvalitet i komfor života ljudi u mestima u kojima žive.

04.07.2024

10:22

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija