• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

08.04.2023

20:10 >> 12:32

VRAĆENO 31 UKRAJINSKO DETE! UBIJENO 177.680 RUSKIH VOJNIKA! KONAČNI OBRAČUN! Zauzet otporni punkt kod Kremne! Ukrajinci ostaju bez municije?

EPA

Vesti

VRAĆENO 31 UKRAJINSKO DETE! UBIJENO 177.680 RUSKIH VOJNIKA! KONAČNI OBRAČUN! Zauzet otporni punkt kod Kremne! Ukrajinci ostaju bez municije?

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 409. dan.

Iz Rusije vraćeno 31 ukrajinsko dete. Pogledajte snimak

Trideset i jedno dete vraćeno je u Ukrajinu pošto su nezakonito bili odvedeni u Rusiju s područja pod kontrolom Moskve, objavila je danas na društvenim mrežama nevladina organizacija Spasimo Ukrajinu.

 

 

Konačni obračun

Eksplozije iznad krimskog grada Feodosije odjeknule su u ranim jutarnjim satima u subotu nakon što je ruska protivvazdušna odbrana ispalila rakete kako bi oborila projektil koji su lansirale ukrajinske oružane snage.

Ukrajina: Ubijeno je 177.680 ruskih vojnika

 

 

Zauzet otporni punkt kod Kremne

Vojnici Centralnog vojnog okruga i grupa “Otvažnыe” zauzeli su još jedno uporište Oružanih snaga Ukrajine na Kremenskom sektoru fronta u Donbasu, saopštio je vojnik sa pozivnim znakom Zenit.

Prema njegovim rečima, bilo je moguće otkriti neprijatelja uz pomoć kvadrokoptera. Nakon utvrđivanja koordinata za uporište, artiljerija je proradila. Borci su imali zadatak da ovu tačku preuzmu pod kontrolu.

Ukrajinci ostaju bez municije?

Oružane snage Ukrajine nemaju dovoljno municije i primorane su da ograniče njenu upotrebu na bojnom polju, piše američki list "Vašington post".

Peskov: Makron izjavom o nukleranom oružju zapravo kritikovao SAD

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov ironično je reagovao na izjavu francuskog predsednika Emanuela Makrona o nedopustivosti postavljanja nuklearnog oružja jedne zemlje na teritoriju druge i rekao da su to ustvari "žestoke kritike prema SAD od predsednika Francuske".

"Prošlo je dosta vremena otkako smo čuli tako žestoke kritike prema SAD od predsednika Francuske", ironično je komentarisao Peskov za TV Rusija 1 izjavu Makrona, prenosi TASS.

Iznad Krima oborena ukrajinska raketa

Ruska protivvazduhoplovna odbrana oborila je raketu ispaljenu iz pravca Ukrajine iznad Feodosije na Krimu, saopštio je lider Republike Sergej Aksjonov.

 

 

Procurila nova serija tajnih dokumenata SAD!

 

Ukrajina pokreće najveći talas mobilizacije

Ukrajinske vlasti pokreću najveći do sada talas mobilizacije od početka specijalne vojne operacije za potrebe prolećne kontraofanzive, saopštava američka televizija „Foks“ pozivajući se na reči analitičara Džordža Barosa.
Prema njegovim rečima, novi talas mobilizacije u Ukrajini biće duplo veći nego onaj koji je usledio na proleće 2022. godine, a kako je ocenio, kontraofanzivu bi Kijev mogao da pokrene u naredna dva meseca.

 

Zelenski: Ukrajina će vratiti Krim!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski smatra da "deokupacija" Krima nema alternativu, ne samo za Ukrajinu, već i za ceo svet. 

- Za red u svetu zasnovanom na konvencijama i Povelji UN, a ne na zločinačkim navikama ubica, silovatelja i pljačkaša koje Rusija pokušava da širi - rekao je Zelenski u Kijevu na iftaru - večeri tokom muslimanskog meseca Ramazana, prenosi Interfaks Ukrajina.

Prema rečima Zelenskog, Ukrajina će se vratiti na Krim i tada će se mir vratiti u svet.

 

Savčuk: Žestoki udari na ukrajinske snage u Červonodibrovskom sektoru

Avijacija Ruske Federacije pogodila je komandne i osmatračke punktove Oružanih snaga Ukrajine u Červonodibrovskom sektoru, pri čemu su ukrajinskoj vojsvi naneti teški gubici, tvrdi pres sekretar ruske armijske grupe centar Aleksandar Savčuk.

- Otkriveno je kretanje pripadnika 15. puka Nacionalne garde Ukrajine, kao i komandnih i osmatračničkih punktova Oružanih snaga Ukrajine u sektoru Červonodibrovski. Kao rezultat vazdušnog udara operativno-taktičke i armijske avijacije ruske grupe, neprijatelj je pretrpeo gubitke u ljudstvu i tehnici - rekao je on.

Prema rečima Savčuka, u toku izviđanja iz vazduha, posade bespilotnih letelica ZALA i Orlan-30 otkrile su vatrene položaje koncentracije tehnike i ljudstva neprijatelja na Krasnolimanskom pravcu.

- Svi ciljevi su uništeni usled vatrenog dejstva artiljerije grupe trupa Centar - dodao je on.

 

Ukrajinska vojska na položajima kod Bahmuta:

 

 

Blinken odbacio mogućnost pregovora!

Američki državni sekretar Entoni Blinken je u ovom trenutku odbacio mogućnost pregovora o prekidu vatre između Rusije i Ukrajine.

- Rusija mora da dođe do tačke kada je spremna da uđe u konstruktivne pregovore - rekao je Blinken odgovarajući na pitanje o mogućnosti mirovnih pregovora između Moskve i Kijeva.

Cilj, kako je rekao, "treba da bude pravedan i trajni mir".

- Za neke, ideja o prekidu vatre može biti primamljiva, i ja to razumem, ali ako se dovede do stvarne ratifikacije ruskog zauzimanja velikih delova ukrajinske teritorije, to neće biti pravedan i trajni mir. Rusija bi mogla da pregrupiše svoje trupe i nakon nekog vremena ponovo napadne - rekao je američki državni sekretar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mito

pre 1 godinu

Ovo je najveća prevara u istoriji čovečanstva, koju su u istoriji razradili Britanci (moja pretpostavka, koju ne treba uzeti AD hok) i zato , moje razmišljanje. Priča o mobilizaciji Kijeva gde je mnogo vojnički neobrazovanih ljudi žrtvovano, je prića. Možda će oni igrati u tu igru mobilizacije, ali ovo znaći uvođenje obučenih plačenika (a možda i jedinica) iz SAD, VB (koja je najagresivnija) i EU i pitanje koga još i odakle, koji će glumiti Ukrajince u tom jurišu na Rusiju. Ako dođe do napada Ukrajine, svakog poginulog treba fotografisati skinuti otiske i prekopati internet.Postoji varijanta da je ovo EPP. Pošto se pomalo razumem u mnogo toga pa i ratove, duboko se nadam da će se Rusija preventivno držati da to nije EPP, Ukrajine, SAD i EU. . Zato molim ozbiljnost, bez naših slavenskih trivijalnosti, neozbiljnosti i aljkavosti. Pošto sam mator i sve znam o slabostima duše slavenskih naroda, (inteektualno neiživljenih naroda, čije je pojedince zapad ugrađivao u svoju kulturu i nauku), a pošto ima prevrtljivaca u slavenskim narodima koji su zbog sitnosopstvenićkih interesa spremni da prodaju dušu, oprez. S poštovanjem

Jovan

pre 1 godinu

Interesantno. Ukrajinci izbrojali koliko je poginula ruskih vojnika akoliko je njihovih poginulo NEZNAJU. Smrdi na engleze.

goran

pre 1 godinu

Ubijeno 177.680 ruskih vojnika. Po ratnim standardima na svakog ubijenog vojnika dolazi 5 ranjenih. Znaci, Rusija ima 888.400 ranjenih vojnika. Pa ko onda ratuje protiv ukro-fasista?

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija