• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/ria

10.04.2023

08:48

CNN: AMERIKANCI ŠPIJUNIRALI ZELENSKOG! Panika u Kijevu, otkriveno ŠTA je lider Ukrajine radio na POČETKU RATA, zbog OVOG mu ne veruju?!

Reuters

Vesti

CNN: AMERIKANCI ŠPIJUNIRALI ZELENSKOG! Panika u Kijevu, otkriveno ŠTA je lider Ukrajine radio na POČETKU RATA, zbog OVOG mu ne veruju?!

Podeli vest

Sjedinjene Države su špijunirale Vladimira Zelenskog, izvještava CNN, pozivajući se na tajne dokumente Pentagona koji su procurili na internetu.

- Jedan dokument otkriva (informacije da) SAD špijuniraju Zelenskog - navodi se u saopštenju kanala.

Kako prenosi CNN, izvor blizak Zelenskom nije iznenađen ovakvom situacijom i nazvao ju je „očekivanom“. Napominje se da su ukrajinski zvaničnici duboko razočarani curenjem informacija.

Kako prenosi američki kanal, obaveštajni izveštaj zasnovan na podacima elektronskih obaveštajnih službi kaže da je Zelenski krajem februara „predložio udare na mesta razmeštaja ruskih trupa u Rostovskoj oblasti“ pomoću bespilotnih letelica, pošto Ukrajina nema dalekometno oružje koje može dostići takav domet.

Prema CNN-u, primljeni obaveštajni podaci mogu da objasne javne izjave Sjedinjenih Država o njihovoj nevoljnosti da Ukrajini daju oružje dugog dometa, zbog straha da će ga Kijev upotrebiti za napad na ciljeve unutar teritorije Ruske Federacije .

S tim u vezi, u drugom obaveštajnom izveštaju se kaže da bi Kina mogla da iskoristi ukrajinske udare na ciljeve duboko u Rusiji „kao priliku da postavi NATO kao agresora i da može povećati svoju pomoć Rusiji ako oceni da su napadi značajni“.

Ovaj bezbednosni proboj podataka smatra se jednim od najopasnijih još od 2013. godine, kada se više od 700.000 dokumenata, video snimaka i diplomatskih depeša pojavilo na sajtu Vikiliks. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija