• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

11.04.2023

06:15

RUSIJA RASPOREĐUJE ORUŽJE SUDNJEG DANA! Panika u SAD, na meti RUSKOG CUNAMIJA se mogu naći Los Anđeles i San Francisko, protiv ovog NEMA ODBRANE!

Reuters

Vesti

RUSIJA RASPOREĐUJE ORUŽJE SUDNJEG DANA! Panika u SAD, na meti RUSKOG CUNAMIJA se mogu naći Los Anđeles i San Francisko, protiv ovog NEMA ODBRANE!

Podeli vest

Najnovija ruska nuklearna torpeda „posejdon“ predstavljju oružje apokalipse, navodi se u članku američkog časopisa „Popular mekaniks“.

- Ne samo što svako torpedo ‘posejdon’ ima veliku snagu od oko dve megatone, već je opremljeno i nuklearnim reaktorom od tečnog metala, koji obezbeđuje gotovo neiscrpan domet i veliku brzinu torpeda - objašnjava se u članku.

Bez obzira na skepticizam Zapada u pogledu tehničkih mogućnosti Moskve da napravi takvo oružje, Rusija će uskoro rasporediti takvo „neobično“ oružje na obalama Tihog okeana, čime će direktno ugroziti sve američke pomorske baze na Pacifiku, kao i sve gradove na američkoj zapadnoj obali, kao što su, na primer, Los Anđeles, San Dijego ili San Francisko, ističe autor članka.

Pretpostavlja se da će se nuklearna bojeva glava aktivirati direktno u predviđenoj luci ili bazi. Razaranja će u tom slučaju biti veća nego kod cunamija, ali ipak mnogo manja nego od nuklearne bojeve glave interkontinentalne rakete, dodaje autor.

Predsednik Rusije Vladimir Putin prvi put je objavio o projektovanju torpeda u obraćanju Federalnoj skupštini 2018. godine.

Prema njegovim rečima, takvi podvodni bespilotni aparati moći će da pogađaju različite ciljeve, uključujući grupe nosača aviona, obalska utvrđenja i infrastrukturu. „Posejdoni“ će biti postavljeni na višenamenske nuklearne podmornice klase „Belgorod“ i „Habarovsk“, čije su karakteristike tajne.

Moskva je više puta ukazivala da nema agresivne namere prema drugim državama. Istovremeno, kako su navodili u Kremlju, Zapad ima za cilj konfrontaciju i ekspanziju uključivanjem novih zemalja u Severnoatlantsku alijansu i destabilizaciju granica.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

Detonacija nuklearnog ili termonuklearnog bilo čega pod morem NEĆE izazvati tsunami. Tsunami nastaje kad se pomjeraju tektonske ploče pod morem a ne eksplozijom. Osnove fizike i geodezije :D

Stršljen

pre 1 godinu

Zašto panika? Pa oni su rasporedjivali atomsko naoružanje pored svakog grma u evropi i aziji. Vreme je da se i oni okurže istim tim naoružanjem i tu nema mesta panici, tražili ste pa sad gledajte.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija