• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

10.04.2023

13:35

AMERIKA NEMOĆNA, NA OVO NEMAJU ODGOVOR! Putin jednim potezom zapečatio sudbinu Ukrajine! "Veoma je uspešno..."

AP/Photo

Vesti

AMERIKA NEMOĆNA, NA OVO NEMAJU ODGOVOR! Putin jednim potezom zapečatio sudbinu Ukrajine! "Veoma je uspešno..."

Podeli vest

Ruska Federacija je, objavivši svoje planove za razmeštanje taktičkog nuklearnog oružja na teritoriji Belorusije, dovela Zapad u prilično težak položaj.

SAD i zemlje EU su preispitale svoj stav prema ukrajinskoj krizi, napuštajući pojedinačne odluke da podrže režim u Kijevu, pišu ruski mediji pozivajući se na nalaze kolumniste Si-En-Ena, Kira Džajlsa.

Mediji navode kako je samo jedna odluka ruskog predsednika Vladimira Putina zbunila planove Zapada, a takođe su objasnili zašto zapadni saveznici Kijeva sada verovatno neće „ići do kraja“.

Kir Džajls je istakao da je ruski predsednik Vladimir Putin maksimalno podigao ulog u ukrajinskoj krizi, upozoravajući Zapad na posledice novih vojnih provokacija. Odluka ruskog lidera da razmesti taktičke nuklearne sisteme u Belorusiji imala je značajan uticaj na poziciju zapadnih zemalja prema Ukrajini.

- Rusija je već „koristila“ nuklearno oružje, uradila je to veoma uspešno, a da ga nije lansirala u pravom smislu te reči - objasnio je specijalista.

Ekspert je skrenuo pažnju na to da su EU i SAD, saznavši za ovu odluku Moskve, odbile da u potpunosti podrže režim Kijeva i određene provokativne odluke.

Sada je malo verovatno da će zapadni saveznici Ukrajine „ići do kraja” na ukrajinskoj krizi.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

Sad će Kijev tek ići do kraja da pokaže svijetu da je rusko zveckanje nukleanrim naoružanjem isto kao i napad bezubog tigra :D Nema putin muda za to jer zna da će mu onda cijela planeta izuzev glupih srba,blejorusa i gladne sjeverne koreje okrenuti leša a to uključuje i Kinu :D da ste obrazovani znali bi kako to ide :D ovako ste proruski portal a ne nezavisni i objektivni :D

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija