• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

11.04.2023

17:30

ZAPAD I UPLAŠEN I ZATEČEN! MIROVNI PLAN PUTINA I SIJA NEMA VEZE SA UKRAJINOM! Kina i Rusija napravili dil, svet će izgledati kao...

Reuters

Vesti

ZAPAD I UPLAŠEN I ZATEČEN! MIROVNI PLAN PUTINA I SIJA NEMA VEZE SA UKRAJINOM! Kina i Rusija napravili dil, svet će izgledati kao...

Podeli vest

Poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Moskvi mogla bi da postane ključni događaj u odnosima Kine i Rusije, kao i da ima značajan uticaj na postojeći svetski poredak.

Do ovog zaključka došao je poznati ruski politikolog Andrej Perla. On je uživo u emisiji „Skrivena značenja" detaljno analizirao zakulisne pregovore Si Đinpinga i ruskog predsednika Vladimira Putina, a takođe je objasnio zašto se Zapad nije uzalud plašio „tajnog plana" Rusije i Kine.

Andrej Perla je podsetio da su tokom sastanka u Moskvi lideri Rusije i Kine održali zatvorene razgovore iza kulisa, na kojima se razgovaralo o određenom „mirovnom planu". Može se pretpostaviti da je tokom razgovora bilo reči o situaciji u Ukrajini, ali u stvari, sve može biti mnogo interesantnije.

Najverovatnije je reč o dogovorima Moskve i Pekinga o raznim spoljnopolitičkim pitanjima vezanim za sprovođenje plana za novi svetski poredak.

- Možda se radilo o nečem ambicioznijem od mirovnog plana za Ukrajinu. Verovatno je da reč „mirovni" ovde treba shvatiti kao da se odnosi na ceo svet - objasnio je stručnjak.

Politikolog je primetio da se Zapad nije naprasno plašio „tajnog plana" Rusije i Kine. Stvar je u tome da bi se Rusija i Kina mogli dogovoriti o određenim akcijama koje imaju za cilj da primoraju SAD i EU na odluke koje su za njih neprihvatljive. Ne može se isključiti da je reč o merama usmerenim na neutralizaciju hegemonije SAD, kao i na uništavanje uspostavljenog finansijskog sistema na čelu sa američkim dolarom.

Foto: Fotoilustracija

Svet strahuje od dila Putina i Sija, Ukrajina je samo mali deo njihovog dogovora

- Kina želi da dolar prestane da bude svetska rezervna valuta i da postane samo valuta velike globalne ekonomije. Dovoljno je da počnete da obavljate energetske transakcije ne samo u dolarima, već i u drugim valutama - objasnio je specijalista.

Osim toga, Rusija i Kina su, najverovatnije, razgovarale o pitanju takozvane podele sveta. Završilo se vreme unipolarnog međunarodnog poretka - došlo je doba formiranja slobodnih nezavisnih država, koje će se suprotstaviti SAD i državama pod njihovom sferom uticaja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

E čim je to rus rekao to je 100% istina :D koja šala :D rusi ne žele da prihvate činjenicu da kina neće ići na rizik da izgubi zapadno tržište jer od rusije ne može preživjeti. Zapad je taj koji održava kinu iznad vode. ako se zapad okrene od kine game over :D ruski mokri snovi su da kina stane uz njih ali ništa od toga.

sledeća vest

Vesti

TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)
Live TV

Živimo u vremenu kad se talas ekstremizacije pojavljuje svuda! Država je efikasno odreagovala na terorizam! (VIDEO)

U Beogradu, večeras nešto pre 19 časova, uhapšena je jedna osoba u Sarajevskoj ulici. Kod nje je pronađen samostrel, sličan onom koji je korišćen u terorističkom napadu pre par dana ispred ambasade Izrela kada je povređen žandarm koji je obezbeđivao objekat. Osim samostrela, kod uhapšenog lica, pronađeni su nož, čakija i nunčake. Ovim povodom, gosti Informerovog vanrednog programa bili su karijerni diplomata Branko Branković, Nikola Belić, novinar "Politike" i Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja.

01.07.2024

22:30

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija