• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

14.04.2023

08:12 >> 22:10

RUSKA ARTILJERIJA PRAVI PAKAO UKRAJINCIMA! MOĆNO BRITANSKO ORUŽJE NA FRONTU! Kritična situacija u Bahmutu! Sprečen napad kijevskih diverzanata!

Tanjug/AP

Vesti

RUSKA ARTILJERIJA PRAVI PAKAO UKRAJINCIMA! MOĆNO BRITANSKO ORUŽJE NA FRONTU! Kritična situacija u Bahmutu! Sprečen napad kijevskih diverzanata!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 414. dan.

Bajden vraća imovinu Rusima?

Američki predsednik Džozef Bajden izvršiće političko samoubistvo ako odluči da vrati imovinu Centralne banke Rusije koja je zamrznuta u SAD, izjavio je bivši američki ambasador u Rusiji Majkl Makfol.

 

(VIDEO) RUSI NEMILOSRDNI, PRAVE "VATROMET" NAD BAHMUTOM! Pakao iz vazduha spaljuje Ukrajince!

Foto: Printscreen Twitter

 

Pušilin: Iz Marijupolja kreće žito u druge regione


Luka u Marijupolju će uskoro da počne da se koristi za izvoz žita u druge ruske regione, izjavio je vršilac dužnosti šefa Donjecke Narodne Republike Denis Pušilin.

Kako je rekao, uskoro će prvi brod u luku Marijupolj stići sa građevinskim materijalom, a vratiće se sa žitom.

Na taj način će biti omogućeno da se žito iz Donbasa isporučuje u druge ruske regione po povoljnim cenama, dodao je on.

Ukrajina granatirala Jasinovatu


Četiri civila su poginula, dok je 10 povređeno prilikom granatiranja koje je izvela ukrajinska vojska na Jasinovatu u DNR iz višecevnih bacača raketa, saopštio je Zajednički centar za kontrolu i koordinaciju pitanja, povezanih sa ratnim zločinima Ukrajine.

Jasinovata je udaljena oko 25 kilometara severno od Donjecka.
 

PUTIN POTPISAO! VELIKA PROMENA U RUSKOJ VOJSCI!

 

Putin dao nalog za pravljenje super teške nuklearne rakete

Po rečima šefa Roskosmosa Jurija Borisova, u Rusiji će 2024. godine početi da se pravi super teška raketa-nosač, a nalog za to je dao ruski lider Vladimir Putin.

 

Ruska artiljerija uništava pozicije ukrajinskih snaga kod Avdejevke

 

 

(VIDEO) NOĆNA MORA UKRAJINE I ZAPADA! RUSKI FAB-500 MENJA TOK RATA!

Foto: AP/Printscreen Twitter

Amerikance obuzeo strah: Kazniće nas Putinov čekić

Pokušaj predsednika Džoa Bajdena da nanese štetu Rusiji proksi ratom imaće ozbiljne posledice po Sjedinjene Države, piše Džerard Bejker u tekstu za Tajms.

 

Britanski samohodni topovi AS90 "Brejvhart" u zoni borbenih dejstava u Ukrajini

Podsetimo, ranije je britansko Ministarstvo odbrane izvestilo da je Oružanim snagama Ukrajine predalo 32 samohodne haubice AS90. Pored toga, London je već obučio dve grupe ukrajinskih topova za rad sa ovim samohodnim topovima.

 

 

(VIDEO) ŠTA SU RUSI UPRAVO BACILI NA BAHMUT?! RAZARANJE NEVIĐENIH RAZMERA!

Foto: Printscreen Twitter

BRUTALNE PRETNJE MEDVEDEVA, NAJAVIO NESTANAK CELE DRŽAVE!

Pljunuli u lice Zelenskom!

Konačno otkriveno šta evropski saveznici Ukrajine misle o mogućoj kontraofanzivi Kijeva!

Sukob u vrhu Rusije, Putin morao da reaguje

Novootkriveni poverljivi obaveštajni dokumenti sugerišu da su sukobi unutar ruskog političkog i vojnog vrha puno širi i dublji nego što se pretpostavljalo.

 

Kaciga spasila borca grupe Vagner od snajperskog metka

 

 

Amerika izdaje vize ruskoj delegaciji

Američka strana počela je da izdaje vize ruskoj delegaciji koju predvodi ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov za učešće u sednicama Saveta bezbednosti UN u Njujorku, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.

"Međutim, ostaje nejasna situacija sa izdavanjem viza ruskim novinarima koji bi trebalo da prate rad naše delegacije u SB UN", dodaje se u saopštenju.

Rusko Ministarstvo podseća da je Rusija 1. aprila preuzela predsedavanje Savetu bezbednosti UN.

 

Najvažnije sa brifinga ruskog Ministarstva odbrane

Na delu fronta ka Kupjansku sprečeno je delovanje pet ukrajinskih diverziono-obaveštajnih grupa.

Ruske snage likvidirale su 80 ukrajinskih vojnika u pravcu ka Krasnom Limanu, a ka Kupjansku 60.

Jednice „Vagner“ vode intenzivne borbe kako bi zauzele zapadne delove Artjomovska, a podršku im daju vazdušno-desantne snage koje onemogućavaju pokušaje Ukrajinaca da u grad dovuku dodatnu municiju i rezervne snage.  Izvedeno je 14 letova.

U poslednja 24 sata ukrajinske snage izgubile su ukupno 340 vojnika u pravcu Donjecka.

Od početka operacije ruske snage su uništile preko 9.500 specijlanih vojnih vozila.

Uništeno je skladište municije ukrajinskih snaga u Zaporoškoj oblasti.

Ruske jedinice su u Hersonskoj oblasti likvidirale 34 ukrajinskih vojnika i višecevni bacač raketa "Grad".

 

 

Poljska dala 3 milijarde

Poljska je do sada pružila Ukrajini vojnu pomoć u vrednosti od oko tri milijarde evra, izjavio je predsednik te zemlje Andžej Duda tokom zajedničke konferencije za novinare sa austrijskim predsednikom Aleksandrom van der Belenom.

Gagin: Uništili 70 crkava

Ukrajinska vojska je tokom sukoba u Donbasu oštetila ili u potpunosti uništila više od 70 crkava, rekao savetnik lidera DNR Jan Gagin za Sputnjik.

 

Raskolnici zauzeli još jedan hram UPC na zapadu Ukrajine: Razvalili vrata i upali u svetinju

Pristalice raskolničke „Pravoslavne crkve Ukrajine“ silom su zauzele hram Ikone Bogorodice Kazanjske kanonske Ukrajinske pravoslavne crkve u Hmeljnickom na zapadu Ukrajine, saopštio je „Savez pravoslavnih novinara“.

"U gradu Hmeljnickom pristalice PCU su 13. aprila zauzele hram UPC podignut u čast Ikone Bogorodice Kazanjske. Poslanik gradskog veća Vitalij Pidgajčuk i šef gradske uprave za kulturu i turizam Artjom Romasjukov pozvali su građane da zauzmu crkvu", saopštio je portal.

Kako je precizirano, kod crkve su se okupili ljudi koji nemaju veze sa crkvenom zajednicom, razvalili su vrata i upali u svetinju.

Dan ranije protivnici UPC su održali skup na kome su glasali da parohija pređe u raskolničku PCU.
Nakon zauzimanja hrama, njegov nastojnik i parohijska zajednica obratili su se policiji i regionalnoj državnoj upravi.

 

Šojgu izdao hitno naređenje, Pacifička flota podignuta u stanje pune pripravnosti!

 

 

"Živi štit" oko Bahmuta

Ukrajinska komanda drži Artjomovsk (ukrajinski Bahmut) kao "živi štit" svoje vojske, a ne kao dobro izgrađeni odbrambene i utvrđene snage, rekao je jedan od komandanata Vagnerove grupe, koji je učestvovao u jurišu na centar grada.

- Govoreći o pripremi ukrajinske vojske za odbranu, dolazimo do zaključka da ona uopšte nije postojala. Negde postoje rovovi, neke male vatrene strukture. Mislim da su odlučili da jednostavno sve to zatvore ljudskim resursima. Bahmut je "mlin za meso" jer ukrajinska vojska brani Artjomovsk živim ljudima, živim štitom - rekao je on.

 

Snimak ruskog napada dronom "lancet" na ukrajinsko borbeno vozilo pravcu Bahmuta:

 

 

 

"Leopardi" na hersonskom delu fronta

Nemački tenkovi "leopard" počeli su da se primenjuju na hersonskom delu fronta, a jedan je potonuo u blatu nakon delovanja ruskog diverzionog odreda, rekao je za Sputnjik pripadnik dobrovoljačkog odreda "Soko".

EU sprema 11. paket antiruskih sankcija

Evropska unija se sprema da uvede 11. paket sankcija protiv Rusije, izjavila je evropska komesarka za finansijsku stabilnost Mejrid Makgines.

- Evropa je uvela deset paketa sankcija. Imaćemo još jedan paket - saopštila je komesarka.

Kako je istakla, EU treba da bude sigurna da Rusija neće uspeti da nađe način da zaobiđe ograničenja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
pax_orion

pre 1 godinu

ako nema video dokaza ne pišite onda da je Leopard propao u blato i vjerujete na riječ rusu koji Leopard ni na slikama nije vidio :D Pustili su rusi video jednom gdje pokazuju leoparde zapele u blato pa se ispostavilo da em nisu u ukrajini nego nisu ni leopardi nego švedska verzija leopard tenkova takozvani STRV o nisu zapeli u blato nego imaju vježbu vađenja tenkova iz gliba :D tako da bez dokaza nemojte se sramotiti :D

Mita

pre 1 godinu

Jeste, ovaj leopard je "potonuo u blato" kod Hersona ko i onaj "zarobljen" pre 1 mesec zajedno za "poljskim placenicima u njemu"( niko taj "zarobljeni" nije ni video ni snimio, cudno zar ne...) a ostalih 14 su "zadigli suknje i pregacali blato"..... Ko bre veruje u ovakvu glupost treba odma da ode kod psihijatra jer stvarno nesto nije u redu sa njim....

Kele

pre 1 godinu

Udarna vest!!!! Ruski voz sa vojnom opremom za jedinice u Ukrajini izleteo sa šina na železničkom delu Krimskog mosta i 25 novih tenkova T-90 završilo je u dubokom moru ispod mosta. Ruski zvaničnici opovrgavaju ovu vest i tvrde da je voz izleteo iz šina ispred mosta ali satelitske snimke jasno pokazuju da je voz izletio sa mosta u blizini mesta prošlogodišnjeg napada na Krimski most ali na delu za saobraćaj kolima, verovatno je pruga bila oštećena još tad i vremenom se povećavalo oštećenje tako da je eto povuklo 25 novih, novcijatih tenkova u dubine Crnoga mora.

vasilije

pre 1 godinu

U Bahmutu traje 48-casovna artiljerijska oluja, ruskih baterija. Posle zauzimanja od strane vagnerovaca polovine ulice Cajkovskoga, pre 3 dana i time skoro 80% grada, trupe 93. mehanizovane brigade ukrajinske vojske( ona je jedina brigada u gradu + 1 samostalni rezervni bataljon) su uspele da ponovo odbace vagnerovce i trupe VDV ruske vojske 4 bloka nazad od ulice Cajkovskog, pa tako ponovo kontrolisu oko 24% Bahmuta sto znaci da Ruska strana kontrolise 76% grada. Oba puta, onaj prema Casiv Jaru (na severo zapadu) i onaj prema Kanstantinovki (na jugozapadu) su prohodni ( onaj prema Casiv jaru je na nakoliko mesta pod vatrom pa tu promet ide po poljima), i gornji i donji put brane po 2 ukrajinske brigade ( 2 mehanizovane i 2 pesadiske). Zbohg toga rusi pokusavaju da jakom art. vatrom razruse stambene blokove i time uniste ukrajincim mogucnost da ih koriste kao zaklone. Kod Ugljedara ponovo je doslo do povlacenja ruskih trupa nazad za 2km tako da su ponovo 4km udaljeni od prvih gradskih kuca i ukrajinskih polozaja, probleme za priblizavanje im stvaraju ogromna siroka minska polja koje su postavili ukrajinci i brane ih vatrom, tako da su manevri za ruska vozila jako ogranicena.

vasilije

pre 1 godinu

Po podacima koji su procurili iz FSB-a sa datumom od 22.02.2023, izmedju 189 500 i 223 000 ruskih vojnika je izbaceno iz stroja, od kojih je, prema procenama, 43 000 poginulo, dok je sa ukrajinske strane izgubljeno ( isto po procenam FSB-a) izmedju 125.000 i 132.000 vojnika, od kojih je 17.500 poginulo. Rusko Ministarstvo odbrane ipak tvrdi da je poginulo 5937 ruskih vojnika u Ukrajini. Ovaj nesrazmer u brojkama dovodi do otvorenih svadja izmedju visih pripadnika FSB-a i vojnog vrha, gde FSB-ovci optuzuju vojni vrh za namerno krijenje podataka i laganje javnosti i Vladimira Putina.

Boban

pre 1 godinu

Kakav bre "leopard potonuo u "blato" ko je preneo tu glupost??? To bre zvuci ko onaj 'zarobljeni' leopard od pre mesec dana, onaj sa "poljskim placenicima", a mi procitasmo vest ovde u Informeru ali niko nije pokazao ni leopard ni placenike , cak ni na sputnjik.rs nije imalo nista. Tako i ova vest, ovo je samo "moja masta moze svasta...."

Cika Vasa

pre 1 godinu

Voz sa 25 ruskih tenkova izletio sa shina na Krimskom mostu u more. Ukrajinci odbacili ruse u Bahmutu 3 bloka nazad. Srusen su-25 iznad Avdivke. Zabranjeno odrzavanje Prvomajske parade i Parade Pobede u Moskvi i proslava zbog moguceg terorizma. Ukrajinski krstareci projektil pogodio skladiste municije u Rostovu na Donu. Ukrajinci imaju spremno 10 brigada, od kojih 7 naoruzanih zapadnim oruzijem za ofanzivu. 220 000 ruskih vojnika izbaceno iz stroja do sada, od toga 45 000 poginulih. 133 000 ukrajinskih vojnika izbaceno iz stroja od toga 18 000 mrtvih. ( podaci iz baze FSB-a)

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17