• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

14.04.2023

22:07

PREOKRET! BAJDEN VRAĆA IMOVINU RUSIMA?! Šokantna tvrdnja američkog diplomate, predsedniku SAD poručeno DA NIKAKO to ne radi, inače...

AP/Pixabay

Vesti

PREOKRET! BAJDEN VRAĆA IMOVINU RUSIMA?! Šokantna tvrdnja američkog diplomate, predsedniku SAD poručeno DA NIKAKO to ne radi, inače...

Podeli vest

Američki predsednik Džozef Bajden izvršiće političko samoubistvo ako odluči da vrati imovinu Centralne banke Rusije koja je zamrznuta u SAD, izjavio je bivši američki ambasador u Rusiji Majkl Makfol.

- Smatram da bi za predsednika Bajdena, ukoliko se saglasi da vrati Rusiji te milijarde, dok istovremeno od Amerikanaca traži još milijardi za pomoć Ukrajini, to bilo političko samoubistvo. Ovo jednostavno nije fer. Umesto toga, predsednik Bajden i drugi lideri slobodnog sveta treba da postupe ispravno i najave da planiraju da ta sredstva predaju Kijevu - napisao je Makfol na platformi „Substack“.

On je dodao da bi to mogli da urade sutra na sastanku MMF i Svetske banke koji se ove nedelje održavaju u Vašingtonu.

Prethodno je nemački list „Velt“, pozivajući se na neobjavljeni dokument Evropske komisije objavio da je EK priznala da će zamrznuta imovina Centralne banke Rusije morati da se vrati toj zemlji nakon okončanja sukoba u Ukrajini.

Posle početka specijalne vojne operacije Rusije u Ukrajini zapadne zemlje su uvele niz sankcija Rusiji, uključujući zamrzavanje oko polovine deviznih rezervi zemlje – oko 300 milijardi dolara.

Takođe je saopšteno da je zamrznuta imovina privatnih lica i organizacija iz Rusije u vrednosti od 21,5 milijardi evra. Lideri EU su prošlog oktobra naložili Evropskoj komisiji da pripremi predloge za korišćenje zamrznutih sredstava za finansiranje obnove Ukrajine. Nakon toga je portparol Kremlja Dmitrij Peskov optužio Zapad za krađu ruske imovine.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 1 godinu

Opljačkam banku i sve podelim siromašnima i bolesnima -šta sam ja?

Dejan

pre 1 godinu

Platicete Ameri ovaj put i za pumpu i za bicikl.. sta tu nije fer? Vratiti imovinu onome kome pripada. Tako je i svajcarska banka krenula, pa se brzo predomislila..

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija