• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Reuters

18.04.2023

21:30

E, TAKO SE TO RADI! UHAPŠENO 15.000 LJUDI, ZAPLJENJENO ORUŽJE I DROGA VREDNI 5,7 MILIJARDI DOLARA! Brutalna akcija Interpola, o ovome će se filmovi snimati...

Vesti

E, TAKO SE TO RADI! UHAPŠENO 15.000 LJUDI, ZAPLJENJENO ORUŽJE I DROGA VREDNI 5,7 MILIJARDI DOLARA! Brutalna akcija Interpola, o ovome će se filmovi snimati...

Podeli vest

Širom Centralne i Južne Amerike zaplenjeni su ilegalno oružje i droga u vrednosti od 5,7 milijardi dolara, saopštio je Interpol. Tokom operacije, koja je obuhvatala 15 zemalja, uhapšeno je skoro 15.000 ljudi.

Međunarodne policijske organizacije navele su da su vlasti Centralne i Južne Amerike tokom operacije "Trigger IX", između 12. marta i 2. aprila, uhapsile 14.260 osoba, prenosi Rojters.

- Činjenica da je operacija usmerena na ilegalno vatreno oružje rezultirala masovnim zaplenama droge, dodatni je dokaz da su ovi zločini isprepleteni - naveo je generalni sekretar Interpola Jurgen Štok.

Oružje uglavnom potiče iz SAD

Tokom operacije su pronađena 8.263 komada ilegalnog vatrenog oružja i skoro 306.000 komada municije, kao i 203 tone droge i 372 tone prekursora droge.

Prema procenama američke agencije za kontrolu oružja, više od polovine oružja pronađenog u Centralnoj Americi potiče iz SAD.

U Paragvaju je tokom akcije uhapšeno 11 ljudi kada su vlasti prekinule lanac trgovine ljudima, dodali su iz Interpola, ističući da su otkriveni i korupcija, ekološki kriminal i terorističke aktivnosti.

U operaciji su učestvovali Argentina, Bolivija, Brazil, Čile, Kolumbija, Kostarika, Ekvador, Salvador, Gvatemala, Honduras, Meksiko, Panama, Paragvaj, Peru i Urugvaj, prenosi britanska agencija.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

ZAPLENJEN ARSENAL ORUŽJA I DROGA! U međunarodnoj akciji uhapšeno sedam osoba!
Hronika

ZAPLENJEN ARSENAL ORUŽJA I DROGA! U međunarodnoj akciji uhapšeno sedam osoba!

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u okviru međunarodne operativne akcije sprovedene u okviru EMPAKT-a (Evropske multidisciplinarne platforme za borbu protiv pretnji od kriminala), u cilju suzbijanja nedozvoljene izrade, posedovanja, trgovine i nošenja konvertibilnog oružja i borbe protiv prepravke gasnog, startnog i signalnog oružja u vatreno oružje, na teritoriji Srbije zaplenili su oružje i drogu i uhapsili sedam osoba.

03.04.2023

21:02

sledeća vest

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija