• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti

19.04.2023

18:46

SUDIJA, SVIRAJ KRAJ! ZEMLJE BRIKS PRVI PUT IMAJU VEĆI UDEO U SVETSKOM BRUTO PROIZVODU OD G-7! Svet kakav smo znali više ne postoji!

AP/Reuters/Fotoilustracija

Vesti

SUDIJA, SVIRAJ KRAJ! ZEMLJE BRIKS PRVI PUT IMAJU VEĆI UDEO U SVETSKOM BRUTO PROIZVODU OD G-7! Svet kakav smo znali više ne postoji!

Podeli vest

Dogodila se epohalna promena! Zemlje BRIKS imaju veći udeo u svetskom bruto-proizvodu nego G-7!

Nova proporcija je: BRIKS 31,5 odsto, a ekonomije sedam najrazvijenioh zemalja političkog Zapada - 30,7 odsto. Razlika trenutno nije prevelika, ali će se - po svim procenama - dalje povećavati.
           

Uostalom izvršni direktor MMF, Kristalina Georgieva, priznala je da će Kina dati trećinu svetskog ekonomskog rasta u 2023-oj.
           
Pri ovakvom stanju stvari sastali su se u Japanu, u letovalištu Karuizava, ministri spoljnih poslova zemalja G-7 i - osudili su Rusiju za „široko rasprostranjene dezinformacije i manipulaciju informacijama radi privlačenja podrške"!
           
Još su, kao da njihove zemlje nisu decenijski šampioni upravo u toj „olimpijskoj" disciplini, pridodali: „Snažno osuđujemo ruske raširene manipulacije informacijama i dezinformacije radi pridobijanja podrške protiv Ukrajine".
           
Jadni šefovi diplomatija zemalja G-7 iz Japana su obznanili svetu da su zabrinuti zbog „rastućih pretnji" njihovim državama, ekonomijama i društvima!
           
Ko im preti, kako i čime - o tome, naravno, ni reči. Ali, i tu su utrpali „dezinformacije".
           
Kao da Amerika nije porušila svoje kule bliznakinje u Njujorku da bi mogla da upadne u Avganistan!
           
Kao da Amerika nije izmislila „Sadamovo oružje za masovno uništavanje" - da bi imala izgovor za agresiju na Irak.
           
Portparolka ruskog Ministarstva inostranih poslova Marija Zaharova ocenila je da su tvrdnje američkog Stejt departmana o dezinformacijama u ruskim medijima o situaciji u Ukrajini „manifestacije nehumanih laži i gluposti".
            
Dodala je da sam Stejt departman najviše liči na „ministarstvo istine".

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vasilije

pre 1 godinu

Samo pogledate ovu trojicu levo i bice vam jasno ds je kraj na srecu covexanstva. Nije potreban sudija sa oznaci kraj. Tan G nas je vratio unazad bar 20 godina znaci G 7 SPOLJA i G 17 IZNUTRA.

pax_orion

pre 1 godinu

A pogledaj ratnog zločinca desno. neće dugo kao ni vaš sloba. i sloba se kurčio pa krepao ko pseto :D tako će i on. BICKS ima više država od G7 pa kad se G7 poveća na G10 onda BRIKS će opet zaroniti :D kad kina koja vuče BRIKS dobije sankcije onda ode BRIKS zajedno sa kinom i rusijom.

Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Zemlje BRIKS imaju veći udeo u svetskom bruto-proizvodu nego G-7! Ali ni to srpskom veleizdajniku nije i neće biti razlog da prekine poklanjanje još delova Srbije da ga Zapad ne bi oterao s vlasti, umesto da nekako skupi ličnu i političku hrabrost i Srbiju povede ka BRIKS i naročito prema Rusiji i Ruskoj Federaciji i odmah prekine bilo kakve razgovore o članstvu Srbije u od Evropskoj uniji i u NATO.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija