• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/unian.net

19.04.2023

19:59

GROTLO BAHMUTA! Ukrajinci zadali snažne udarce Rusima! Generalštab saopštava: "Rusi po cenu velikih gubitaka nastavljaju operacije, nećemo odustati"

Tanjug/AP

Vesti

GROTLO BAHMUTA! Ukrajinci zadali snažne udarce Rusima! Generalštab saopštava: "Rusi po cenu velikih gubitaka nastavljaju operacije, nećemo odustati"

Podeli vest

Tokom dana, Odbrambene snage Ukrajine odbile su više od 40 ruskih napada na istoku zemlje, a borbe za Bahmut i Mariinku se nastavljaju. Takođe, Oružane snage Ukrajine danas su zadale snažne udarce pozicijama Rusa.

Ovo je saopštio Generalštab Oružanih snaga Ukrajine, obaveštavajući o operativnoj situaciji na frontu.

Napominje se da neprijatelj, po cenu velikih gubitaka, nastavlja da usredsređuje svoje glavne napore na izvođenje ofanzivnih operacija u pravcu Limanskog, Bahmutskog, Avdejevskog i Marinskog.

Konkretno, u pravcu Limana, neprijatelj je pokušao da poboljša taktičku situaciju, izveo je neuspešne ofanzivne operacije u oblasti ​južne periferije naselja Kremennaja.

- U pravcu Bahmuta, neprijatelj nastavlja da sprovodi ofanzivne operacije. Nastavljaju se teške borbe za grad Bahmut - navodi se u izveštaju.

Na pravcu Avdejevke, neprijatelj je izveo ofanzivne operacije u oblastima Avdejevke, Vodjane i Pervomajskog Donjecke oblasti, ali nije bio uspešan.

Na pravcu Mariinke, tokom dana, naši branioci su odbili brojne neprijateljske napade u rejonima Mariinka i pobede Donjecke oblasti.

Na pravcu Šahtjorska, tokom današnjeg dana, neprijatelj je bezuspešno pokušao da izvede ofanzivna dejstva u rejonu Ugledara.

Prema podacima Generalštaba, neprijatelj je u defanzivi na Zaporoškom i Hersonskom pravcu.

Na Volinskom, Polesskom, Severskom i Slobožanskom pravcu operativna situacija se nije značajno promenila.

- Neprijatelj je tokom dana izveo 3 raketna i 37 vazdušnih udara, posebno koristio 12 bespilotnih letelica Šahed-136. Naši branioci su uništili njih 10. Pored toga, neprijatelj je ispalio 57 raketnih bacača na položaje naših trupa i naselja. Među civilnim stanovništvom ima mrtvih i ranjenih, uništene su i oštećene privatne kuće i druga civilna infrastruktura - navodi se u izveštaju.

Generalštab upozorava da je verovatnoća raketnih i vazdušnih udara širom Ukrajine i dalje velika.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ratko

pre 1 godinu

pa naravno u ukrajini nema vise muskaraca koliko ih je poginulo zarad nacista i jevreja

Pirko

pre 1 godinu

I kada su se ukrosi probudili, moookar krevet i gaće od lepog sna. A stvarnost, tužna i ružna.

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija