• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

21.04.2023

17:30

MINIRALI STE SEVERNI TOK I SAD KAO NIKOM NIŠTA - E, NE MOŽE! RUSI SPREMAJU OSVETU U SEVERNOM MORU, panika među nordijskim zemljama!

Reuters/AP

Vesti

MINIRALI STE SEVERNI TOK I SAD KAO NIKOM NIŠTA - E, NE MOŽE! RUSI SPREMAJU OSVETU U SEVERNOM MORU, panika među nordijskim zemljama!

Podeli vest

U dokumentarcu koji su u sredu emitovali nordijski javni emiteri tvrdi se da je Rusija osumnjičena da ima špijunski program u Severnom moru.

Kako se navodi, ruski program planira sabotažu energetske infrastrukture u severnoj Evropi.

Kremlj je u sredu odbacio tvrdnje medija kao „pogrešne" i „bez osnova", ponovivši apel na „transparentnu i nepristrasnu međunarodnu istragu" o sabotaži gasovoda Severni tok Baltičkog mora u septembru 2022. godine.

Prema informacijama koje je Bi-Bi-Si objavio 19. aprila 2023. godine, okeanografski istraživački brod „Admiral Vladimirski" je u stvari špijunski brod i mapira morsko dno Severnog mora radi potencijalne sabotaže.

Prema zajedničkoj istrazi javnih emitera u Danskoj, Norveškoj, Švedskoj i Finskoj, Rusija ima program za sabotiranje vetroelektrana i komunikacionih kablova u Severnom moru.

Istraga navodi da Rusija ima flotu prerušenih u ribarske i istraživačke brodove u Severnom moru, koji nose opremu za podvodni nadzor i mapiraju ključna mesta za mogucěu sabotažu.

Izveštaj se fokusira na ruski brod pod nazivom „Admiral Vladimirski", koji je zvanično ekspedicioni okeanografski brod, ali je navodno ruski špijunski brod.

Plovilo je navodno pracěeno u blizini vetroelektrana na obali Velike Britanije i Holandije, a primecěeno je kod obale Škotske prošle godine.

Admiral Vladimirski je ruski mornarički brod deplasmana od 9.120 tona. Dugačak je 147,8 metara, širok 18,6 metara, a gaz je 6,4 metara.

Brod pokrecěu dva dizel motora ukupne snage 16.000 konjskih snaga, a ima dva propelera. Maksimalna brzina je 19 čvorova, a ima domet od 18.000 nautičkih milja (25.000 milja) i izdržljivost na moru od 90 dana. Plovilo ima 170 članova posade i može da primi do 80 putnika na ekspedicijama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!
Live TV

Kompliment je reći Srbinu da je četnik! Ne mislim da ikoga može oštetiti zabrana ulaska u Hrvatsku!

Poslanik u hrvatskom parlamentu Miro Bulj napao je juče predsednika Srbije Aleksandra Vučića nazivajući ga četnikom, a sve iz razloga što je podsetio na ustaške zločine počinjene nad Srbima. Dan ranije, Bulj je uputio u proceduru zaključak kojim bi se svi poslanici u crnogorskom parlamentu koji su glasali za Rezoluciju o genocidu u Jasenavcu proglasili za "persone non grata", odnosno da im se zabrani ulazak u Hrvatsku. Ove skandalozne izjave za Informer je komentarisao lider Srpske desnice Miša Vacić tokom gostovanja u "Info jutru".

04.07.2024

10:34

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija