• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

21.04.2023

20:57 >> 21:24

OBRATIO SE ZELENSKI! ORBAN ODBRUSIO STOLTENBERGU! NAŠI VOJNICI SU KLOVNOVI! Žestoko na liniji Berlin-Moskva - Ukrajina priznala!

Tanjug/AP

Vesti

OBRATIO SE ZELENSKI! ORBAN ODBRUSIO STOLTENBERGU! NAŠI VOJNICI SU KLOVNOVI! Žestoko na liniji Berlin-Moskva - Ukrajina priznala!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 422. dan.

Novo večernje obraćanje Vladimira Zelenskog

 

 

1. Izveštao je o sastanku Štaba Vrhovne komande, gde se razgovaralo o usavršavanju i osposobljavanju novih jedinica za njega, raketnom programu i proizvodnji municije.

2. Ispričao je o sastanku sa šefom EBRD, koji je stigao u Kijev.

3. Izveštaj o skupu o međunarodnoj politici.

Stoltenberg: Svi smo se složili da će Ukrajina ući u NATO Orban: Šta?!

Mađarski premijer Viktor Orban sa iznenađenjem je dočekao najave šefa NATO-a Jensa Stoltenberga da su se sve članice „saglasile da će Ukrajina postati članica NATO-a”.

Bivši oficir FSB: Naši vojnici su klovnovi. Ne znaju da se bore

Ruski vojni bloger i bivši agent FSB Igor Girkin, poznat i kao Igor Strelkov, ponovo je izrazio kritike na račun ruskog predsednika Vladimira Putina i ruske vojske koja se bori u Ukrajini.

Medvedev odgovorio nemačkom ministru odbrane!

 

Ukrajina priznala – ruska vojska napreduje u Bahmutu

 

Ruske snage nastavljaju sa napadima na Artjomovsk i uspevaju da napreduju u tom pravcu, izjavila je zamenica ministra odbrane Ukrajine Ana Maljar.

Kako je rekla, tamo se vode veoma teške bitke, a ukraijnske snage nastoje ne samo da se odbrane, već i da izvedu pojedine jurišne akcije.

Ona je situaciju u Artjomovsku ocenila kao „napetu“, ali i „pod kontrolom“.

 

ŠOK! NEMAČKI MINISTAR ODBRANE: Prihvatljivi su napadi Kijeva na rusku teritoriju!

 

Foto: EPA

Nemački ministar odbrane Boris Pistorijus

Admiral Viktor Lijina postavljen za komandanta Pacifičke flote

Admiral Viktor Lijina, koji je služio kao komandant Baltičke flote Ratne mornarice Rusije, imenovan je za komandanta Ruske Pacifičke flote.

Baltičku flotu predvodiće viceadmiral Vladimir Vorobjov, koji je pre toga bio jedan od zamenika načelnika Generalštaba.

 

 

 

Rusi bombardovali svoju teritoriju, šok snimak iz Belgoroda, "suhoj" napravio haos!

 

UKRAJINA U NATO?! Ruska Duma brutalno odgovorila Stoltenbergu i alijansi!

 

Pričešče kroz ogradu

Sveštenici u Kijevo-pečerskoj lavri morali su da pričešćuju parohijane kroz ogradu jer ih policija nije pustila da uđu unutra.

Pripadnici ukrajinskih snaga bezbednosti zaključali su kapiju kroz koju se ulazi u Lavru dok je trajala služba, pa vernici nisu mogli da uđu u crkvenu portu, saopštila je kanonska Ukrajinska pravoslavna crkva.

Ukrajinske vlasti su prethodno naredile sveštenstvu da napusti manastir ili pređe u raskolničku Pravoslavnu crkvu Ukrajine.

 

 

Stoltenberg: Svi saveznici u NATO-u složili se da Ukrajina postane članica!

Ruska vojska o drami u Belgorodu

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je do eksplozije u gradu Belgorodu došlo usled pada projektila sa aviona Su-34 usled tehničke neispravnosti.

"Prouzrokovana je šteta na stambenim objektima. Nema poginulih", navodi se u saopštenju ruskog vojnog resora.

Gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov saopštio je da su, prema preliminarnim informacijama, prilikom incidenta povređene tri osobe.

Po njegovim rečima, usled eksplozije projektila na zemlji se stvorio ogroman krater prečnika 20 metara. Popucali su i prozori na susednoj stambenoj zgradi, a oštećeno je i nekoliko parkiranih automobila i oboreni su dalekovodi.

 

 

"Upozorili smo vas..."

Administracija SAD je upozoravala vlasti Kijeva da ukrajinska vojska neće imati dovoljno snage da zadrži Artjomovsk (Bahmut) zbog čega je i savetovala da se grad prepusti ruskim snagama, piše list „Vašington post“. List navodi da su te informacije navode u tajnim dokumentima iz Pentagona koji su nedavno obelodanjeni na društvenim mrežama.

Sprečena rotacija Ukrajinaca kod Kupjanska

Pripadnici ruske vojne grupacije „Zapad“ sprečili su pokušaj ukrajinske vojske da izvedu rotaciju na kupjanskom delu fronta, prenose mediji.
Istovremeno, ruske snage su uz pomoć projektila „Krasnopolj“ uništile jedan ukrajinski tenk i lansirni sistem „grad“.

Sirene širom Ukrajine tokom noći

Sirene za vazdušnu opasnost tokom noći su se oglašavale u više ukrajinskih regiona i to u više navrata, dok je u jednom trenutku vazdušna opasnost bila proglašena i na celoj teritoriji Ukrajine, prenose mediji.
Prvo su se sirene oglasile u Kijevu i u Kijevskoj oblasti, a zatimi u Lavovskoj, Ternopoljskoj, Hmeljnickoj, Žitomirskoj, Vinjickoj i Sumskoj oblasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
vasilije

pre 1 godinu

Postoji mogucnost da Ukrajina dobije australiske F-18/A Hornet , avione, koji sede u skladistu u Australiji i cekaju kupca ili ako se ne nadje da se uniste, potrebna je samo dozvola amerikanca i 46 F-18/A mogu za 1 mesec da stignu u Ukrajinu ( avioni su malo starija serija F-18, negde u klasi ukrajinskih i ruskih MiG-29, sporiji su od F-16 ali imaju 2 motora a ne 1 kao F-16, i mogu da polecu sa kratkih pista i travmatih povrsina jer su pravljeni za nosace aviona) Americko "upozorenje" za Bahmut eto i nije neko upozorenje, iako rusi tvrde da drze 90% Bahmuta ( Artjomovsk), samo jedan pogled na satelitsku kartu pokazuje da drze samo 80% grada (ono sta su tvrdili pre 1 nedelje), zato sto jos uvak nisu uspeli da predju prugu koja ide sever-jug u tom delu grada i osvoje stambene blokove iza pruge, aisto tako jos uvek nisu prekinuli puteve snadbevanja ni na jugozapadu ( ovde su ruska vojska i vagner odbaceni cak 2-3 km od puta do kojeg su uspeli da dodju na kratko prosle nedelje) ni na severozapadu ( Casiv Jar, mada ovde sada put vecim delom mora da se koristi preko njiva jer asfaltni deo je pod ruskiom art. vatrom) Kod Vuhledara ( Ugljedara) opet su rusi odbaceni od prvih kuca nazad u sumu 1km od grada, ali sada proboj prema gradu ce biti laksi jer na tom delu su unistena ukrajinska minska polja.

Normalac

pre 1 godinu

E, a kažete, smradovi kgb-ovsko deformerski, da ruski okupator napreduje u Bahmutu? Stvarno? A koliko centimetara i zadnjih 6 meseci?

Normalac

pre 1 godinu

Kako vam treba jebati milu mamu jer suvereni Bahmut nazivate agresorskim imenom. I zbog toga ćete goreti u paklu, gadovi kagebeovsko-putlerovsko-deformerski.

Marija Magdalena

pre 1 godinu

Poruka: Pozdrav pozdrav svima. Moje ime je Marija Magdalena, samohrana sam majka 3 djece, želim podijeliti opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam dobila zajam od 10,000 eura uz 3% od bogobojaznog čovjeka gospodina Mikea Andersona. Ako ste z ainteresirani za dobivanje zajma, obratite mu se, uvjeravam vas da je sigurno, hvala. Adresa e-pošte: (barrmikeanderson48@yahoo.com)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod
Politika

Milićević u Kumanovu: Srbi su slobodarski, a ne genocidan narod

Ministar bez portfelja Đorđe Milićević večeras je u Kumanovu prisustvovao obeležavanju 11. godišnjice Kulturno umetničkog društva „Srpski vez” gde je poručio da "Srbi nisu genocidan već slobodarski narod", kao i da istorijsko prijateljstvo srpskog i makedonskog naroda ne mogu da pokvare političari koji služe tuđim interesima a ne interesima svog naroda.

15.06.2024

22:18

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom
Politika

Marko Đurić: Zahvaljujući beskompromisnoj politici koju sprovodi predsednik Vučić, institucije u Srbiji se obračunaju sa kriminalom i korupcijom

Što je odlučnija politika protiv kriminalaca i ubica, to su i snažniji otpori onih koji na sve načine pokušavaju da osujete i zaustave tu borbu, jer znaju da je na čelu nje Aleksandar Vučić, navodi se u saopštenju potpredsednika Glavnog odbora SNS Marka Đurića povodom objavljene "skaj" prepiske između kriminalnih vođa sa teritorije Balkana.

15.06.2024

21:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20