• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji/Webtribune/Informer

23.04.2023

20:30

ALIJANSA NIJE DEMANTOVALA, MOSKVA ĆUTI! TELA 160 NATO OFICIRA OSTALA SU U BUNKERU U UKRAJINI NAKON POGOTKA KINŽALA! Ako je ovo tačno...

Vesti

ALIJANSA NIJE DEMANTOVALA, MOSKVA ĆUTI! TELA 160 NATO OFICIRA OSTALA SU U BUNKERU U UKRAJINI NAKON POGOTKA KINŽALA! Ako je ovo tačno...

Podeli vest

Tela 160 oficira NATO- a ostavljena su u bunkeru u oblasti Lavov u Ukrajini nakon što su pogođena ruskom raketom Kinžal, piše vojni analitičar Viktor Baranec.

Prema rečima autora, bunker je pripadao rezervnom komandnom mestu bivšeg Karpatskog vojnog okruga. Nalazio se na dubini od oko 100 metara pod zemljom. U štabu su bili predstavnici Ministarstva odbrane Ukrajine, Generalštaba Oružanih snaga i oficiri NATO-a.

Rusko vojno osoblje odlučilo je da napadne bunker supersoničnom raketom Kinžal nakon što je dobilo informaciju o pripremi kontraofanzive. Ovo oružje ne može da obori sistem protivvazdušne odbrane, a takođe ne odstupa od cilja više od metar. U eksploziji rakete poginulo je više od 200 oficira, dok je do sada pronađeno samo 40 tela.

U martu 2023. godine postalo je poznato da je Kinžal udario vojni centar u blizini Lavova, gde su sarađivali ukrajinska vojska i predstavnici Severnoatlantske alijanse. Navodi se da je bunker bio centar za planiranje NATO operacija u regionu.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jovan

pre 11 meseci

E dokle će ovi pijani rusi da prave rusvaj. Jednim udarcem ubiše 40 oficira NATO (sigurnih). Brate Džo gadjajte ih sa flašama viskija i votke jer ako se otrezne grebali ste jaža u ledja.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija