• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

24.04.2023

14:02

DA SU OVO URADILI, NIŠTA IH NE BI SPASILO! Izveštaj CIA otkrio STRAVIČNE planove Kijeva, Vašington u ZADNJI ČAS sprečio OPŠTU KATASTROFU!

EPA/AP

Vesti

DA SU OVO URADILI, NIŠTA IH NE BI SPASILO! Izveštaj CIA otkrio STRAVIČNE planove Kijeva, Vašington u ZADNJI ČAS sprečio OPŠTU KATASTROFU!

Podeli vest

Ukrajina je planirala da izvede napade na teritoriju Rusije 24. februara ove godine, ali je Glavna obaveštajna uprava Ministarstva odbrane Ukrajine, na molbu Vašingtona, odustala od toga, piše „Vašington post“ pozivajući se na nove poverljive dokumente koji su „procureli“ u javnost.

„Kiril Budanov, šef uprave vojno-obaveštajne službe Ukrajine, naložio je jednom od svojih oficira da se 'pripreme za izvođenje masovnih napada 24. februara svi koji su u Glavnoj obaveštajnoj upravi“, navedeno je u tekstu, u kojem se list poziva na izveštaj Agencije za nacionalnu bezbednost SAD.

„Vašington post“ navodi da su ukrajinski činovnici, pre svega, razmatrali mogućnost izvođenja napada na Moskvu i Novorosijsk.

Prema navodima lista, dokument američke agencije je objavljen 13. februara. Istog dana SAD su ponovo pozvale svoje građane da napuste Rusiju.

Ipak, 22. februara je objavljen izveštaj CIA, prema kojem je Glavna obaveštajna uprava Ukrajine „pristala, na molbu Vašingtona, da odloži napade na Moskvu“.

Prema navodima obaveštajnih službi, nema informacija koje ukazuju na to da je Služba za bezbednost Ukrajine pristala da odloži sopstvene planove o napadima na Moskvu u sličnom periodu.

Pentagon istražuje na koji način su na društvene mreže „procureli“ materijali u kojima se opisuje stanje ukrajinske vojske, kao i planovi SAD i NATO-a za njeno jačanje.

List „Njujork tajms“ je pisao o tome da dokumente koji su datirani na početak marta navodno šire „ruski provladini Telegram kanali“.

List, takođe, tvrdi da je na internet poslato više od 100 dokumenata, a da je šteta koju to nanosi znatna. U Pentagonu su Sputnjiku rekli da analiziraju informacije o „curenju“ dokumenata.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je rekao da Rusija ne sumnja u to da su SAD i NATO posredno ili neposredno umešani u sukob u Ukrajini. Bela kuća je odbila da potvrdi verodostojnost materijala objavljenih na internetu i saopštila da za sada nije spremna da objavljuje teoriju o tome kako i zbog čega je došlo do toga.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hogar

pre 1 godinu

????? Ovi izvršili agresiju na Ukrajinu,ravnaju Ukrajinske gradove raketama,ubijaju civile,kradu Ukrajinsku djecu...i da ne tuku agresordke gradove????? Treba njih poravnati,od Moskve do još par tih gradova,koji ustvari i čine Rusiju dok je ostalo jad i bijeda,da braća rusi znaju sta je neselektivno granatiranja, ubijanje civila,rođenje civilnih objekata,rušenje elektro i druge infrastrukture itd....,nek stišću crveno dugme ionako onda idemo svi pa i rusi.

Stevan

pre 1 godinu

Hogar probao je i tvoj Dido pa znaš kako je prošao?

sledeća vest

Vesti

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija