• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug

25.04.2023

13:50

POTRES U SAD! Foks otpustio Takera Karlsona, usledio šok!

AP/Photo

Vesti

POTRES U SAD! Foks otpustio Takera Karlsona, usledio šok!

Podeli vest

Akcije Foks njuza pale su za 5,4% nakon što je poznati voditelj Taker Karlson otpušten.

Do otpuštanja Karlsona je došlo nakon što je kompanija "Dominion Vouting Sistems" u svojoj tužbi navela da je Karlson dozvolio da se na programu emituju lažne tvrdnje o navodnoj izbornoj prevari te kompanije, koja se bavi proizvodnjom mašina za glasanje, pri čemu je u privatnim porukama dovodio u pitanje verodostojnost tih informacija.

Taker Karlson je umešan i u druge sudske procese sa kojima se Foks suočava, uključujući tužbu koju je podnela njegova bivša šefica knjigovodstva Ebi Grosberg, koja je rekla da je Foks iznudio njeno svedočenje u slučaju "Dominiona".

Razlog razlaza sa Karlsonom, međutim, nije objavljen, a kompanija mu je zahvalila na saradnji. Karlson se u petak odjavio na kraju emisije poželevši gledaocima "najbolji vikend" i najavljujući da će se vratiti u ponedeljak.

Foks je već ostao bez oglašivača koji su prestali da se reklamiraju u Karlsonovoj emisiji zbog kontroverzi. Dva dobro obaveštena izvora rekla su da su izvršni direktor kompanije "Foks Korp" Laklan Murdok i izvršna direktorka "Foks njuz media" Suzan Skot odluku doneli u petak uveče.

Karlson se pridružio Foks njuzu kao saradnik 2009. i postao je kovoditelj emisije "Fox & Friends Weekend" 2012. godine. Svoju emisiju počeo je da vodi u udarnom terminu u novembru 2016. godine.

"Taker Karlson večeras" je bila najgledanija emisija u udarnom terminu na kablovskoj televiziji.

Otpuštanje TV voditelja Takera Karlsona koštalo je Foks njuz 507 miliona dolara, navodi Blumberg.

Karlson je često kritikovao američkog predsednika Džoa Bajdena.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zorica

pre 1 godinu

ugasili su jedino medijsko svetlo koje su imali

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija