• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

27.04.2023

22:52 >> 13:56

NE TESTIRAJTE NAŠE STRPLJENJE! PRIGOŽIN! ŠALIO SAM SE! RUSI ZAUSTAVILI NAPREDOVANJE POMORSKE PEŠADIJE! Panika u Ukrajini, ostaju bez PVO! Hladan tuš za Ukrajince: Smanjite očekivanja!

Tanjug/AP

Vesti

NE TESTIRAJTE NAŠE STRPLJENJE! PRIGOŽIN! ŠALIO SAM SE! RUSI ZAUSTAVILI NAPREDOVANJE POMORSKE PEŠADIJE! Panika u Ukrajini, ostaju bez PVO! Hladan tuš za Ukrajince: Smanjite očekivanja!

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 428. dan.

Ukrajina čeka svoje vreme!

Zaharova: Ne testirajte naše strpljenje

Rusija ne planira da ide putem nuklearne eskalacije u svom sukobu sa Zapadom oko Ukrajine, ali drugi ne bi trebalo da testiraju njeno strpljenje, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

NE POTCENJUJTE RUSIJU I NJENU VOJSKU! Stoltenberg upozorio Kijev na najveći adut Moskve!

 

Najnoviji brifing Ministarstva odbrane Rusije

- Tokom noći je sa brodova ruske flote izvršen koncentrisani udar visokopreciznim oružjem na punktove raspoređivanja neprijateljskih rezervi; Cilj napada na rezerve neprijatelja je postignut, svi objekti su pogođeni;

- Udarima na punktove razmeštaja Oružanih snaga Ukrajine onemogućeno je napredovanje pomorske pešadije ukrajinskih snaga u područja borbenih dejstava;

- Jurišni odredi ruskih snaga zauzeli su još četiri četvrti Bahmuta; Vazdušno-desantne snage opkolile su Oružane snage Ukrajine na severnoj i južnoj periferiji Bahmuta i pružile podršku jurišnim odredima;

- Oružane snage Ukrajine su u kupjanskom pravcu izgubile 110 vojnika;

- Tokom proteklog dana u donjeckom pravcu ubijeno je više od 400 ukrajinskih vojnika i plaćenika;

- Vazdušno-kosmičke snage Rusije oborile su u DNR ukrajinski avion Su-24;

- Oružane snage Ukrajine izgubile su tokom proteklog dana više od 70 vojnika i jedan samohodni top „Gvozdika“ u krasnolimanskom pravcu;

- Zaustavljena su dejstva četiri ukrajinske diverzantske grupe u kupjanskom pravcu u LNR i Harkovskoj oblasti;

- Oružane snage Rusije ubile su do 60 ukrajinskih vojnika i uništile artiljerijski sistem američke proizvodnje M777 u južnodonjeckom i zaporškom pravcu;

- Ruske snage su u hersonskom pravcu ubile do 30 ukrajinskih vojnika i uništile samohodni protivavionski top „gepard“ nemačke proizvodnje;

- Ruski sistemi PVO presreli su četiri rakete „hajmars“ i oborile 21 dron;

- Ruske snage su u DNR uništile dve ukrajinske radarske stanice za otkrivanje i praćenje vazdušnih ciljeva P-18 i ST-68;
Ruske snage pogodile su tri komandna punkta i osmatračnice Oružanih snaga Ukrajine.
 

ŠOK! PRIGOŽIN ZBOG AMERIKANACA NAREDIO PREKID VATRE!?

Foto: Tanjug/AP

Udar ruske rakete tokom napada na Nikolajev

 

 

ZASTRAŠUJUĆI PLAN! AKO AMERIKANCI OVO URADE, TEŠKO NAMA! RUSKI ODGOVOR ĆE BITI MUNJEVIT!

 

Ukrajina ostaje bez PVO

Ukrajinski ministar odbrane Aleksej Reznikov izjavio je da je Kijev pri kraju zaliha raketa za sovjetske sisteme PVO i da su im potrebni zapadni sistemi.

- Mi imamo sovjetski PVO sistem za koji polako trošimo zalihe. Ako ih mi ne proizvodimo i ima ih samo u zemljama od kojih ne možemo da ih uzmemo, onda to treba popuniti nečim drugim. Čime? Zapadnim PVO sistemima. U suštini rešeno je već koji su to sistemi, sada samo treba povećati njihovu količinu i broj raketa - rekao je Reznikov za „RBK Ukrajina“.

Podsetimo, „Volstrit džurnal“ je ranije objavio, pozivajući se na procurele dokumente Pentagona, da Ukrajina može da ostane bez raketa za sistem „buk“ oko 13. aprila, a do 3. maja i za S-300.

Ruski tenkovi uništavaju neprijateljsku tehniku kod Avdejevke

 

 

Ukrajina granatirala Belgorodsku oblast


Ukrajinske snage gađale su selo Ščetinovku u Belgorodskoj oblasti Rusije, saopštio je gubernator oblasti Vjačeslav Gladkov.

On je rekao da je, prema preliminarnim podacima, povređena jedna žena, koja je hospitalizovana.
Kako je naveo, granata je oštetila krov zgrade poljoprivrednog preduzeća, razbijeni su prozori, a geleri su oštetili i fasadu zgrade.
 

Peskov komentarisao razgovor Sija i Zelenskog

Rusija je spremna da pozdravi sve što može da približi postizanje mira u Ukrajini i ciljeve specijalne vojne operacije, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov, komentarišući telefonski razgovor kineskog predsednika Si Đinpinga i ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.

Reznikov: Smanjite očekivanja

Ministar odbrane Ukrajine Aleksej Reznikov smatra da su očekivanja od ukrajinske kontraofanzive pomalo preterana.

- Definitivno je preterano, svi žele još jednu pobedu. Ranije nisu verovali u pobedu. Ranije su želeli da Ukrajina bar nekako minimalno izdrži - rekao je Reznikov u intervjuu za „RBK Ukrajina“.
 

Poslednji put ka Bahmutu pod vatrenom kontrolom


Ruske snage uzele su pod vatrenu kontrolu deonicu puta na Hromovu, preko koje se i dalje vrši snabdevanje ukrajinskih trupa u Bahmutu, izjavio je vršilac dužnosti šefa DNR Denis Pušilin.

- Ovo je poslednji put (koji mogu da koriste). Ali neprijatelj i dalje ima mogućnost da se premešta preko polja, pa čak i pod granatiranjem - objasnio je on.

Pušilin je dodao da ukrajinske snage gube deo svojih rezervi na putu ka zapadnom delu grada, dok se ukupni gubici Kijeva u Bahmutu ne mogu ni izbrojati.
 

SI ĐINPING MATIRAO AMERIKU, ZELENSKOM JE JASNO ŠTA MORA DA UČINI!

 

Mobilizacija na ukrajinskim ulicama

 

 

Pušilin: Položaji ukrajinskih snaga u Marjinki pod vatrenom kontrolom ruske vojske


Svi položaji ukrajinskih snaga u Marjinki prešli su pod vatrenu kontrolu ruskih snaga. Oslobođena je većina četvrti grada, saopštio je v.d. šefa DNR Denis Pušilin.

- Što se tiče marjinskog pravca, od 59 četvrti, ako je moguće na ovaj način uslovno podeliti samu Marjinku, 50 je pod kontrolom naših jedinica i može se reći da su gotovo svi neprijateljski položaji pod vatrenom kontrolom, tj. u zoni vidljivosti - objasnio je Pušilin.

On je dodao da istovremeno ukrajinske snage nastavljaju redovno da prebacuju u grad nove rezerve, što usporava njegovo oslobođenje.
 

Maročko: Kijevske snage sakrijvaju tela plaćenika


Kijevske snage skrivaju tela plaćenika i ukrajinskih vojnika u podrumima u zapadnom delu Bahmuta da bi sakrile svoje gubitke, izjavio je za Sputnjik vojni ekspert i potpukovnik LNR u penziji Andrej Maročko.

- Ukrajinski vojnici i plaćenici koje su ubile naše snage nisu evakuisani od početka nedelje - rekao je Maročko, pozivajući se na svoje izvore.

On je dodao da su ukrajinske snage digle u vazduh višespratnicu u kojoj su bila smeštena tela kako bi sakrili svoje gubitke.
 

Rogov: Kijev ubrzao prebacivanje snaga u Zaporožju


Tokom noći ukrajinske snage ubrzale su prebacivanje snaga u zaporoškom pravcu, izjavio je član glavnog saveta administracije Zaporoške oblasti Vladimir Rogov.

Prebacivanje snaga, prema njegovim rečima, ide preko Preobraženskog mosta preko ostrva Hortica.
Kako je naveo, saobraćaj je intenziviran u sumrak. Primećuju se kamioni, šatori, lafeti i vozila sa municijom. U suprotnom smeru kreću se cisterne sa gorivom. Tokom noći prošle su najviše 2-3 jedinice teških guseničarskih vozila.
 

Eksplozija u Melitopolju, poginuo policajac


U Melitopolju u Zaporoškoj oblasti odjeknula je eksplozija, uzroci se istražuju, saopštila je gradska uprava. Kako se navodi u saopštenju aktivirana je eksplozivna naprava.

- Dva policajca su povređena i prebačeni su u bolnicu. Kasnije je jedan od njih preminuo. Hitne službe su na licu mesta - rekao je Vladimir Rogov, član ruske administracije Zaporožja.

 

 

DRAMA U RUSIJI! PUTINA POKUŠALI DA UBIJU DRONOM?! 

Foto: Tanjug/AP

SU-25 na borbenom zadatku u Ukrajini

 

 

OVAKO MISLE DA SKREŠU KRILA RUSIMA PRED OFANZIVU? Kijev bacio oko na moćno oružje, vrši se veliki pritisak na jednu evropsku zemlju!

 

Analiza situacije u Ukrajini od strane američkog Instituta za proučavanje rata

▪️Ukrajinski mediji objavili su da ruske trupe nisu vodile ofanzivne operacije na liniji Kupjansk-Svatovo-Kremena.

▪️Ruske snage su napredovale u oblasti Bahmuta i severno od Avdejevke.

▪️Ruski vojni blogeri nastavljaju da objavljuju oprečne informacije o aktivnostima Oružanih snaga Ukrajine duž Dnjepra u Hersonskoj oblasti.

▪️Ruski mediji tvrde da je ruski FSB sprečio pokušaj terorističkog napada na Krimu.

 

 

Raketni napad na Nikolajev

- Projektili su pogodili stambene zgrade - rekao je šef OVA Vitalij Kim. 

- Usled terorističkog napada na Nikolajev raketama Kalibr, do sada je jedna osoba poginula, a 23 povređene - rekla je Natalija Humenjuk, portparol „OK Jug“.

 

 

 

Ruska artiljerija preciznim udarcima uništava ukrajinske položaje u Zaporožju

Artiljerci 35. armije grupe "V" aktivno uništavaju neprijateljske snage na njihovim uporištima u pravcu Zaporožja.

Izviđanje, osmatranje i prilagođavanje vatre izvršeno je uz pomoć bespilotne letelice.

 

 

Kadirov: Interventna čečenska jedinica upućena u Ukrajinu

Borci čečenske interventne jedinice čečenske policije Ahmat-1 upućeni su u zonu specijalne vojne operacije, saopštio je čečenski lider Ramzan Kadirov.

- Pripadnici jedinice interventne policije Ahmat-1 odeljenja Nacionalne garde Republike Čečenije krenulo je da smeni svoju sabraću u zoni specijalne vojne operacije. U jedinici se nalaze borci koji imaju bogato iskustvo u vojnim operacijama - objavio je Kadirov na svom Telegran kanalu, prenosi TASS.

Foto: Reuters

Čečenski lider je podsetio da su mnogi borci u sastavu ove jedinice ranije bili angažovani u specijalnoj vojnoj operaciji, na oslobađanju strateških objekata i naselja u Donbasu.

Čečenski borci imaju sve što im je potrebno za izvršavanje operativnih misija, od kompletne borbene spreme do napredne opreme i naoružanja", poručio je Kadirov.

Ubijen saradnik italijanskog lista

Ukrajinski novinar koji je radio kao lokalni saradnik italijanske Republike ubijen je hicem iz snajpera na jugu Ukrajine, a njegov italijanski kolega je ranjen, izvestio je taj dnevni list.

- Naš dopisnik Korado Zunino i njegov kolega Bogdan Bitik upali su u zasedu ruskih snaga u predgrađu Hersona, na jugu Ukrajine. Bogdan Bitik nažalost nije preživeo, a Korado, koji je ranjen u rame, primljen je u bolnicu u Hersonu - dodaje Republika. 

Dvojica novinara koja su redovno izveštavali o sukobu nakon početka rata u Ukrajini nosili su neprobojni prsluk s oznakom "press", ističe list.

Oni su se nalazili u blizini glavnog mosta u Hersonu kada su pogođeni.  "Pogodili su nas. Video sam Bogdana na tlu, nije se pomerao. Dozivao sam ga, ali nije odgovarao", ispričao je italijanski reporter. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
siu

pre 1 godinu

Au bre kakva demokratija rado ukrainac ide u vojnike , dva ga vuku a trojica tuko.

pax_orion

pre 1 godinu

https://twitter.com/officejjsmart/status/1651647395317309440 a evo kako rusi rado idu u vojnike kao i vi srbi.

pax_orion

pre 1 godinu

Ja mislio vi imate pameti a vidim da ste navini kao francuske sobarice :D toliko ukrajinaca gine po ruskom ministarstvu obmane a rusi ne napreduju ni korak :D da ih gine toliko već su trebali biti pred Lvivom a ne skoro 12 mjeseci bahmut zauzimati :D

Vesti

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija