• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/tanjug/ria novosti

28.04.2023

10:00

RUSIJA JE PRIMETILA ŠTA SE SPREMA U CENTRALNOJ AZIJI, ŠOJGU ODMAH NAREDIO PODIZANJE BORBENE GOTOVOSTI! Vojne baze u Kirgistanu i Tadžikistanu na "mrtvoj straži", Moskva ovog puta ne veruje izgovorima Vašingtona!

Reuters

Vesti

RUSIJA JE PRIMETILA ŠTA SE SPREMA U CENTRALNOJ AZIJI, ŠOJGU ODMAH NAREDIO PODIZANJE BORBENE GOTOVOSTI! Vojne baze u Kirgistanu i Tadžikistanu na "mrtvoj straži", Moskva ovog puta ne veruje izgovorima Vašingtona!

Podeli vest

Rusija podiže borbenu gotovost u svojim bazama u Kirgistanu i Tadžikistanu u svetlu pokušaja Sjedinjenih Država i njihovih saveznika da obnove svoje vojno prisustvo u Centralnoj Aziji, izjavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu.


On je, na sastanku ministara odbrane zemalja članica Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) u Nju Delhiju, rekao da SAD i njihovi saveznici, pod izgovorom pomoći u borbi protiv terorizma, pokušavaju da obnove svoje vojno prisustvo u Centralnoj Aziji, prenose RIA Novosti. 

- Na zahteve zemljama regiona za razmeštanje vojne infrastrukture gledamo kao na direktnu pretnju stabilnosti na prostoru ŠOS-a - istakao je Šojgu

On je ocenio da su se zapadne zemlje unapred spremale za konfrontaciju sa Rusijom.

- Zapad je pokazao da se unapred spremao za konfrontaciju sa Ruskom Federacijom. Odmah su uvedene velike sankcije Rusiji, organizovane su isporuke oružja Ukrajini, dostavljeni obaveštajni podaci, vojni savetnici i plaćenici poslati su u zonu borbenih dejstava. Dakle, vojska ima potencijal i sposobnosti praktično svih zemalja NATO-a - rekao je Šojgu.

Šef ruskog ministarstva odbrane rekao je kolegama da oružje koje je Zapad počeo da prenosi Ukrajini nakon početka specijalne vojne operacije završava na crnom tržištu, a zatim u rukama terorista. Vojna pomoć samo produžava sukob, a na kraju se vraća kao bumerang, utičući na stabilnost u Evropi i svetu.

Izolacija Rusije

- Rusiji nije preostalo ništa drugo nego da vojnim sredstvima otkloni pretnje koje dolaze sa teritorije Ukrajine. Naši zadaci su jasni i specijalna vojna operacija će biti završena - poručio je Šojgu.

On je rekao i da Zapad, u pozadini specijalne operacije, želi da izoluje Rusiju, pokazujući spremnost da pojača svestrani pritisak na štetu svojih interesa, ali i da svi ti pokušaji propadaju.

Naveo je da su SAD i njihovi saveznici, u nastojanju da održe globalnu dominaciju, počeli da uništavaju arhitekturu svetske bezbednosti. Tako je na njihovu inicijativu počelo razbijanje ključnih sporazuma o kontroli naoružanja.

Šojgu je rekao da je potrebno u okviru ŠOS razviti mehanizam za razmenu informacija u oblasti vojne bezbednosti, kao i saradnju sa akcentom na održavanje zajedničkih vežbi. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
pax_orion

pre 1 godinu

stvarno mislite da ruska vojska može parirati NATO savezu?????? specijalna vojna operacija kako rusi zovu rat koja je planirana da završi za 4 dana ulazi u 15-i mjesec :D ne budalite. malo gledajte realno a ne kroz maštanje i mokre snove :D

Novak ilic

pre 1 godinu

Shared from Bing ja sam mu rekla da kupi soko štark lepa fgkkhdgklccgfhkjgfkgdfgjkhffjllkfdsfhjjwd khffhkjdhid iooiixjjdidi idi jjdidi kkclfkgkfk79@gmail.com ja nemam nista protiv toga da se testira nuklearke inable returns solutions

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija