• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/mediji

07.05.2023

08:16

PRILEPIN U VEŠTAČKOJ KOMI, NAPADAČ SVE PRIZNAO! Rusi objavili snimak osumnjičenog, otkriveno ko je dao nalog za ubistvo pisca!

Printskrin

Vesti

PRILEPIN U VEŠTAČKOJ KOMI, NAPADAČ SVE PRIZNAO! Rusi objavili snimak osumnjičenog, otkriveno ko je dao nalog za ubistvo pisca!

Podeli vest

Ruski pisac Zahar Prilepin koji je juče povređen u eksploziji, uspešno je operisan i uveden u veštačku komu, izjavio je gubernator regiona Nižnji Novgorod Gleb Nikitin.

On je na Telegram nalogu naveo da se Prilepin posle operacije nakratko osvestio, a da je potom uveden u medikamentozni san radi bržeg oporavka.

Rano ujutru u subotu automobil koji je vozio Zahar Prilepin dignut je u vazduh na autoputu u Nižnjem Novgorodu, prilikom čega je pisac zadobio prelome i potres mozga, a njegov vozač je poginuo.

Ruski istražni komitet saopštio je da je uhapšen osumnjičeni za ovaj napad Aleksandar Permjakov koji je navodno priznao da je delovao po naređenju ukrajinskih tajnih službi. Ministarstvo unutrašnjih poslova objavilo je fotografije osumnjičenog.

 

 

On je, kako prenose ruski mediji, kazao da je aktivirao bombu sa daljine.

Permjakov je nakon toga pobegao sa lica mesta, ali su ga policajci uhapsili kada je izašao iz šume u blizini druge lokacije.

Ukrajinska bezbednosna služba (SBU) u međuvremenu je saopštila da ne može niti da potvrdi niti da negira umešanost u eksploziju automobila u kojoj je povređen ruski pisac Zahar Prilepin ili druge napade.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17