• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnik

08.05.2023

13:59

ŠOK! KIJEV NEĆE DOBITI NIŠTA?! Portparol Erdogana otkrio šta je Putin rekao na sastanku sa Turcima! "Kada to analizirate.."

EPA/AP

Vesti

ŠOK! KIJEV NEĆE DOBITI NIŠTA?! Portparol Erdogana otkrio šta je Putin rekao na sastanku sa Turcima! "Kada to analizirate.."

Podeli vest

Portparol turskog predsednika Ibrahim Kalin izjavio je da ne veruje da će se ukrajinski sukob završiti „dobijanjem bilo kakvih pozicionih dobitaka po Kijev”.

Kalin je u intervjuu TV „Haberturk” izjavio da je prilikom ranijeg sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u aprilu bilo reči o mnogim temama, ali i ukrajinskoj krizi.

On je naglasio da, „prema mojoj ličnoj analizi sastanka sa Putinom”, ovo „nije sukob Rusije i Ukrajine”.

- Ovo je rat Rusije i Zapada, Hladni rat 2.0. Rusija je ponudila Zapadu da 30 godina od Hladnog rata izgradi novu arhitekturu bezbednosti, međutim dogovor nije postignut - istakao je Kalin.

On je još ocenio da je Zapad protiv okončanja ukrajinske krize i otežava traženje puteva za njegovo rešavanje.

- Trenutna atmosfera na međunarodnoj sceni je više na strani rata, a ne mira. Vodeće zemlje (Zapada) su pristalice produžetka sukoba. Mi imamo predlog. Postoji perspektiva rešavanja problema na kojoj radimo - poručio je portparol.

Prema njegovim rečima, ukrajinski sukob je prvobitno nazivan „ratom za iscrpljivanje”. Ali, ova procena se ispostavila pogrešnom, dodao je on i zaključio da je Rusija i dalje vojno i ekonomski jaka.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Perica

pre 11 meseci

Pa to je sasvim jasno! Izigrali su minske sporazume,naoružavali Ukrajinu i pripremali je za rat i sad puj pike ne važi. Zlo treba satrti u korenu,izgleda da fašizam i nacizam nije do kraja iskorenjen. Treba to iskoreniti da nikada nikome više ne padne na pamet da ponovi tu ideologiju.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija