• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/kurir

19.05.2023

11:02

(VIDEO) DRON SNIMIO JEZIVE SCENE U BAHMUTU! GOMILA MRTVIH, TEŠKO IH JE PREBROJATI! Ukrajinci kamionetom panično odvoze pale saborce sa fronta!

Printscreen Twitter

Vesti

(VIDEO) DRON SNIMIO JEZIVE SCENE U BAHMUTU! GOMILA MRTVIH, TEŠKO IH JE PREBROJATI! Ukrajinci kamionetom panično odvoze pale saborce sa fronta!

Podeli vest

Veoma uznemirujući snimak nastao na frontu kod istočnog ukrajinskog grada Bahmuta objavljen je na društvenim mrežama.

Na snimku, koji je zabeležen iz izviđačkog drona, navodno se vide pripadnici ukrajinske vojske koji posle borbe skupljaju tela nastradalih drugova. Vidi se kako trojica vojnika velikom brzinom istrčavaju iz vozila i ubacuju telo mrtvog vojnika u prikolicu.

Užasavajuće je to što se u prikolici kamioneta već nalazi toliko tela nastradalih vojnika da ih nije moguće ni prebrojati.

- Skupljanje tela mrtvih pripadnika Oružanih snaga Ukrajine kod Artjomovska (ruski naziv za Bahmut). Skupili su pun kamionet - piše u objavi ispod snimka na Telegramu.

Za sada nije poznato kad je tačno nastao snimak. Zasad nema potrvrde ni da je reč o ukrajinskim vojnicima, a Kijev se zvanično nije oglasio povodom snimka.

Jevgenije Prigožin, šef privatne ruske vojne kompanije Vagner, podsetimo, danas je ponovo optužio redovne ruske trupe za predaju položaja kod Bahmuta.

 

 

Prigožin tvrdi da su se jedinice ruske vojske odbrane povukle 570 metara severno od Bahmuta i napustile položaje zauzete u februaru. Obratio se načelniku Generalštaba Valeriju Gerasimovu i ministru odbrane Ruske Federacije Sergeju Šojguu sa zahtevom da po svaku cenu drže bokove još nekoliko dana.

- Nažalost, jedinice ruskog ministarstva odbrane povukle su se 570 metara severno od Bahmuta, otkrivajući naše bokove. Javno se obraćam najvišem rukovodstvu ministarstva odbrane jer se moja pisma ne čitaju. Molim vas da ne otkrivate naše bokove. Ne odustajte od naselja Sako i Vanceti. Oduprite se što bolje možete još nekoliko dana. Učinite sve što je u vašoj moći da se bokovi ne raspadnu - navodi Prigožin u glasovnoj poruci objavljenoj na Telegramu.

Ministarstvo odbrane Rusije se za sada nije oglašavalo.

Ukrajinska vojska pak tvrdi da je ostvarila napredak oko istočnog grada Bahmuta u protekla 24 sata uprkos teškim napadima ruskih snaga.

- Naše jedinice su nastavile da napreduju na bokovima uprkos činjenici da trenutno nemaju prednost u ljudstvu i opremi. Napredovali smo od 150 do 1.700 metara zavisno od dela fronta - rekao je za ukrajinsku televiziju portparol operativne grupe Istok Ukrajine Serhij Čerevati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija