• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.05.2023

09:41

ŠALJETE F-16?! ELITNI RUSKI "ŠTORM" STIŽE IZNAD UKRAJINE! London najavljuje ulazak eskadrile moćnih ruskih bombardera, imaće jedan zadatak!

Tanjug/AP

Vesti

ŠALJETE F-16?! ELITNI RUSKI "ŠTORM" STIŽE IZNAD UKRAJINE! London najavljuje ulazak eskadrile moćnih ruskih bombardera, imaće jedan zadatak!

Podeli vest

Ministarstvo odbrane Velike Britanije kaže da je vrlo verovatno da Rusija stvara novu vazdušnu jedinicu koja će delovati iznad Ukrajine.

Ministarstvo je saopštilo da će se grupa kodnog imena Štorm verovatno sastojati od nekoliko tipova aviona, što sugeriše da će imati primarnu ulogu kopnenih napada.

Ministarstvo dodaje da izveštaji ruskih medija sugerišu da se rusko ministarstvo odbrane nada da će privući visoko kvalifikovane pilote nudeći velike podsticaje kroz platu. Ministarstvo je saopštilo da će se jedinica verovatno sastojati od najmanje jedne eskadrile borbenih bombardera Su-24 Fencer i Su-34 Fullback, kao i eskadrile jurišnih helikoptera.

Podsetimo, učesnici samita G7 u Hirošimi u Japanu, kojem je prisustvovao i ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski, dogovorili su se da Kijevu pošalju borbene avione američke proizvodnje F-16. Predsednik SAD Džo Bajden dao je "zeleno svetlo" zemljama koje žele da obuče ukrajinske pilote i daju im te avione iz svoje flote.

Ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov izjavio je danas da bi isporučivanje borbenih aviona F-16 u Ukrajinu postavilo pitanje umešanosti NATO-a u sukob. 

Antonov je takođe upozorio da će svaki ukrajinski udar na Krim biti smatran udarom na Rusiju.

- Važno je da SAD budu potpuno svesne ruskog odgovora - istakao je Antonov.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Amarcord

pre 11 meseci

Наравно Енглези "истину и само истину" говоре! Баш све знају!

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija