• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/politnavigator

23.05.2023

09:13

UKRAJINSKI OFICIR NAPAO BAJDENA, O KAKVIH 100.000 RUSKIH ŽRTAVA ON PRIČA?! General besan zbog stravičnih gubitaka Ukrajine u Bahmutu!

Printskrin:Youtube

Vesti

UKRAJINSKI OFICIR NAPAO BAJDENA, O KAKVIH 100.000 RUSKIH ŽRTAVA ON PRIČA?! General besan zbog stravičnih gubitaka Ukrajine u Bahmutu!

Podeli vest

Grupa „Vagner“, koja je preuzela kontrolu nad Bahmutom, nije uništena i nastavlja da postoji, a zahvaljujući tome Rusija je spasila desetine hiljada vojnih života, dok je Ukrajina je pretrpela velike gubitke u bitkama za grad, izjavio je bivši zamenik sekretara Saveta bezbednosti Ukrajine, general Sergej Krivonos, prenosi dopisnik „PolitNavigatora“.

Prema rečima Krivonosa, ostaje otvoreno pitanje da li je vredelo držati grad po cenu ogromnih žrtava Oružanih snaga Ukrajine.

- Ko vam je rekao da je Prigožin poražen i da želi da napusti Bahmut? Organizacija pod nazivom privatna vojna kompanija „Vagner“ i dalje postoji i ima svoje interese ne samo u Rusiji, već i van Rusije. De fakto će biti uklonjeni, jer su odradili svoj prljavi posao, a zbog ovog prljavog posla više desetina hiljada ruskih vojnika ostalo je u životu - rekao je Krivonos.

On je izjavio da i Ukrajina ima velike gubitke, a da će odnos ovih gubitaka tokom vremena će staviti tačku nabilo da je bilo potrebno zadržati Bahmuta ili ne.

On je doveo u pitanje reči američkog predsednika Džoa Bajdena da je Rusija izgubila 100.000 vojnika u Bahmutu.

- Lepe reči američkog predsednika, jedno pitanje, ko je i kako izračunao ove gubitke Rusa? Verovatno u svakoj ruskoj mrtvačnici postoji predstavnik američkih obaveštajaca koji broji gubitke? Stoga je ova cifra i dalje podložna sumnji. Ona je veoma optimistična za nas, ali ne razumemo odakle je došla - kaže on.

Krivonos kaže da je to sjajna vest za Ukrajinu ako se ispostavi da je istinita, ali da treba uzeti u obzir i broj poginulih Ukrajinaca.

- Za ukrajinsku vojsku, za ukrajinski narod ovo je odlično, ali pitanje je ko će postaviti pitanje koliko je Ukrajinaca stradalo na 40 kvadratnih kilometara, kolika je površina grada Bahmuta - zaključuje Krivonos.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija