• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/rt

24.05.2023

09:11

POČELA BEZBEDNOSNA KONFERENCIJA U MOSKVI! Obraća se Putin, Srbiju predstavljaju Ivica Dačić i Aleksandar Vulin!

Reuters

Vesti

POČELA BEZBEDNOSNA KONFERENCIJA U MOSKVI! Obraća se Putin, Srbiju predstavljaju Ivica Dačić i Aleksandar Vulin!

Podeli vest

Rusija ceni svoje prijateljske odnose sa mnogim zemljama i jačaće te veze, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin na početku 11. Međunarodnog sastanka visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbednosti. Na sednici učestvuju i predstavnici Srbije, direktor BIA Aleksandar Vulin i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

- Izuzetno cenimo činjenicu da Rusija ima mnogo saveznika i partnera u različitim regionima i na različitim kontinentima. Iskreno cenimo istorijski jake, prijateljske, istinski poverljive veze sa državama Azije, Afrike i Latinske Amerike. I jačaćemo ih na svaki mogući način - poručio je ruski predsednik. 

Putin je dodao da je Rusija spremna da se suoči sa globalnim izazovima zajedno sa svim zainteresovanim zemljama.

- Spremni smo za najbližu interakciju sa svim zainteresovanim državama u suočavanju sa zajedničkim pretnjama, zajedničkim izazovima sa kojima se čovečanstvo danas suočava - naveo je.

Zapad je počeo da uništava osnovne norme i vrednosti i u tom kontekstu je važnije nego ikada da druge države udruže snage kako bi ostvarile jedinstvenu i nedeljivu arhitekturu bezbednosti, izjavio je sekretar Saveta bezbednosti Ruske Federacije Nikolaj Patrušev danas na 11. Međunarodnom sastanku visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbednosti.

- U kontekstu kursa Zapada ka uništavanju temeljnih normi i vrednosti, raste potreba za razvojem objedinjujuće agende usmerene na društveno-ekonomski razvoj svih država bez izuzetka i izgradnju jedinstvene i nedeljive arhitekture međunarodne bezbednosti više nego ikad - naglasio je on. 

Sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev učestvuje danas na plenarnoj sednici Međunarodnog bezbednosnog sastanka u Moskvi.

Na forumu će učestvovati sekretari saveta za bezbednost, savetnici za nacionalnu bezbednost i pomoćnici šefova država, potpredsednici vlada, šefovi bezbednosnih agencija i specijalnih službi. Očekuje se učešće 90 delegacija iz različitih zemalja i međunarodnih organizacija.

Učesnici konferencije će razgovarati o temama koje se odnose na osiguranje nacionalne, regionalne i globalne bezbednosti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
TOS 1A

pre 11 meseci

A zašto ne pišete da je prisutan bio i Predsjednik Republike Srpske M. Dodik ??!!!! Hmmm ??!!!!

Ja

pre 11 meseci

Mi smo zreli za vize i sankcije, sta vise, zasluzujemo ih, pa da vidimo kako cemo funkcionisati sa alternativom na istoku, kada nam ni gas ne bude mogao proci kroz EU. Bice bolno, ali zasluzeno, da se malo podsetimo. Za one koji hoce da sacuvaju svoju decu ovo je poslednji tren da napuste Srbiju. Vulin i Dacic kancer ovog drustva.

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!
Fudbal

Kakva uvertira za PSŽ: Lajpcig demolirao Borusiju, Bajern preživeo!

Ekipa Borusije iz Dortmunda ubedljivo je savladana na gostovanju Lajpcigu sa 4:1 u 31. kolu Bundeslige, pa je pitanje kako će ovaj poraz uticati na "milionere" pred njihov okršaj sa Pariz Sen Žermenom u polufinalu Lige šampiona 01. maja. Bajern je ostvario tešku pobedu nad Ajntrahtom od 2:1, a sa tri boda izvukli su se Volfsburg i Verder Bremen.

27.04.2024

18:55

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija