• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

25.05.2023

23:27

PENTAGON JASAN, KIJEV NE MOŽE POVRATITI TERITORIJE! Moskva tvrdi, Ukrajina sprema brutalnu provokaciju u Harkovu! Gomilanje plaćenika na desnoj obali Dnjepra (FOTO/VIDEO)

Tanjug/AP

Vesti

PENTAGON JASAN, KIJEV NE MOŽE POVRATITI TERITORIJE! Moskva tvrdi, Ukrajina sprema brutalnu provokaciju u Harkovu! Gomilanje plaćenika na desnoj obali Dnjepra (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 456. dan

Američka vojna komanda: Kijev ne može
povratiti teritorije u bliskoj budućnosti

Strateški cilj Ukrajine da vrati sve izgubljene teritorije ne izgleda kao da se može postići vojnim putem u bliskoj budućnosti, izjavio je predsednik Ujedinjenog komiteta načelnika štabova SAD Mark Mili.
„Ukrajinski strateški cilj je da se oslobodi cela Ukrajina koju je Rusija okupirala. U Ukrajini koju je Rusija okupirala se nalazi nekoliko stotina hiljada ruskih vojnika. Ovo se možda može sprovesti vojnim putem, ali verovatno neće moći u kratkom roku", rekao je on.

Ameri se prave ludi, ne vide svoja vozila u Rusiji

 

 

 

 

Američka armija za sada ne može da potvrdi da su ukrajinske snage upotrebile oružje isporučeno iz SAD za napade na teritoriju Rusije, izjavio je predsednik Ujedinjenog komiteta načelnika štabova Oružanih snaga SAD Makr Mili.
„Ne mogu u ovom trenutu tačno da kažem da li je američko oružje korišćeno ili nije, ali mogu s uverenjem da kažem da smo tražili od Ukrajinaca da ne koriste oružje isporučeno od SAD za napade na teritoriju Rusije", rekao je Mili novinarima u Vašingtonu, naglasivši da nema direktnog sukoba SAD i Rusije.

Kijev bi da sudi komandantu Crnomorske flote Rusije

Služba bezbednosti Ukrajine pokrenula je krivično delo protiv komandanta Crnomorske flote Rusije Viktora Sokolova.
U saopštenju je navedeno da je Sokolov osumnjičen za „narušavanje zakona i običaja rata", „posezanje na teritorijalnu celovitost i neprikosnovenost Ukrajine" i „planiranje, pripremu, širenje i vođenje agresivnog rata".

KILIČDAROGLU PRELOMIO, SRUŠIĆE PUTINOV I ERDOGANOV PROJEKAT! Za Moskvu je ovo najgori scenario, a ne može da ga spreči! AMERI SLAVE!

Strani plaćenici na desnoj obali Dnjepra

Na desnoj obali Dnjepra u Hersonskoj oblasti nalazi se oko 500 stranih plaćenika - Poljaka, Engleza i pripadnika "Kavkaske legije", "Bataljona šeika Mansura" i "Gruzijske legije", rekao je za Sputnjik izvor u ruskim bezbednosnim snagama.
Prema njegovim rečima, broj plaćenika se drastično povećao u maju.
U Hersonu se sada nalazi oko 100 plaćenika, u Černobajevki takođe 100, a u selima duž obale još 300. Oni su smešteni u privatnim kućama koje su konfiskovali od vlasnika, naveo je taj izvor.

Moskva: Kijev sprema napad velikih razmera
u Harkovu, razmatra se dizanje u vazduh?!

Zbog nedostatka vojnog uspeha na frontu u sukobu sa Rusijom, Kijev bi mogao da pokuša da izvede još jednu provokaciju, tvrdi obavešteni izvor.
- Razmatra se dizanje u vazduh skladišta sa istrošenim nuklearnim gorivom u Harkovu kako bi se optužila Moskva da je izvršila raketni napad na nuklearno postrojenje - precizirao je sagovornik RIA Novosti.
Prema njegovim rečima, u gradu postoji nekoliko nuklearnih reaktora, među njima su i oni u Nacionalnom naučnom centru Harkovskog instituta za fiziku i tehnologiju i Fizičko-tehničkom institutu "Verkina" Nacionalne akademije nauka Ukrajine.
- Harkov je u tom pogledu sasvim pogodan za sprovođenje tako monstruoznog terorističkog napada koji planiraju ukrajinski neonacisti - objasnio je izvor.
U nedostatku oštre reakcije UN, OEBS-a i drugih međunarodnih organizacija na terorističke napade Kijeva na rusku teritoriju, ukrajinsko rukovodstvo se oseća slobodno da može da sprovede ovako nehuman plan, napomenuo je sagovornik agencije.
Šteta od katastrofe, ukoliko do nje dođe, ugroziće bezbednost ne samo na istoku Ukrajine, već i u Rusiji, Belorusiji i nekim državama EU, preneo je portal Raša tudej Balkan.

Sablastan snimak razrušenog grada (VIDEO)

 

 

Ovako sada izgleda Artjommovsk (ukrajinski Bahmut), za koji su se nekoliko meseci vodile žestoke borbe. Dopisnici RIA Novosti snimili su iz Helikoptera grad iz kojeg su prošle nedelje konačno isterani ukrajinski vojnici.

(VIDEO) PEKING POKAZAO KAKO POTOPITI AMERIČKI NOSAČ AVIONA! Simulacija koja je zaledila Ameriku, ali i SVETU POKAZALA DA NEMA NEUNIŠTIVIH!

Rusima potrebno vreme

Ukrajinci će nastaviti sa onim operacijama koje su ranije planirane, smatra vojni ekspert Aleksej Leonkov.
- Moramo biti ekstra oprezni. Ovde glavni teret pada na obaveštajne objekte i na jedinice koje se bave dešifrovanjem podataka dobijenih od ovih obaveštajnih službi - kaže ruski ekspert za ukraina.ru
Ističe da Rusi neće biti dugo u defanzivi.

PRIZNANJE ANGLO-AMERIČKIH MEDIJA: PREVARILI SMO SE, RUSIJA JE PREJAKA! Kada to kažu novine koje je uređivao Boris Džonson onda...

Nove spekulacije oko ukrajinskih aktivnosti

Imajući u vidu da Kijev ne postiže uspehe, postoji velika verovatnoća da će pokušati da izvede novu provokaciju, rekao je neimenovani izvor za Sputnjik.
Prema njegovim rečima, moguće je da bude dignuto u vazduh skladište sa iskorišćenim nuklearnim gorivom u Harkovu, a da potom bude optužena Rusija.
Ako se Kijev opredeli za takav korak katastrofa neće biti samo na istoku Ukrajine, nego i u Rusiji, Belorusiji i EU, naveo je izvor.
S obzirom da nema ozbiljnijih reakcija UN, OEBS na terorističke napade u Rusiji, ne može se isključiti mogućnost da se Kijev odluči za ovaj nehumani plan, navodi sagovornik Sputnjika.

Kremlj: Terorističke izjave ukrajinskih 
obaveštajaca o Putinu kao meti za odstrel

Ruske obaveštajne službe znaju svoj posao i znaju šta rade, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov za televiziju „Rusija 1", komentarišući pitanje bezbednosti šefa države posle izjava iz Kijeva.
Prema njegovim rečima, takve izjave potvrđuju da je vojna operacija u Ukrajini „više nego opravdana".
- Teroristički režim govori o svojim terorističkim težnjama. Specijalna vojna operacija je više nego opravdana, više nego potrebna i mora biti završena postizanjem postavljenih ciljeva - istakao je Peskov.

RUSKI NAKLON ZALUŽNOM! SPASIO JE KIJEV, ON JE VELIKI GENERAL, ALI SE PRODAO ĐAVOLU! Sadulajev: Spavaj, generale, tvoj rat je završen!

TASS: Ruski lovci ispratili dva američka bombardera

Foto: printskrin TV Zvezda

Ruski lovci Su-35S i Su-27P ispratili su dva strateška bombardera B-1B američkog vazduhoplovstva iznad Baltičkog mora. Ovo je u četvrtak saopšteno novinarima u Centru za kontrolu nacionalne odbrane Ruske Federacije.
- Ruska sredstva kontrole vazdušnog prostora nad Baltičkim morem su 25. maja 2023. godine otkrila dva vazdušna cilja koja se približavaju državnoj granici Ruske Federacije. Da bi sprečili narušavanje državne granice Ruske Federacije, podignuti su lovci Su-35S i Su-27P dežurne snage PVO Zapadnog vojnog okruga - rekli su iz ruskog MO.
Kako je navedeno u centru, posada ruskih lovaca klasifikovala je vazdušne mete kao dva strateška bombardera B-1B američkog vazduhoplovstva. Nakon uklanjanja sa državne granice, borci su se vratili na aerodrom svoje baze. 

Iznad Belgoroda oboren dron!

Na prilazu Belgorodu oborena je bespilotna letelica, saopštio je gubernator Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov na svom Telegram kanalu.

"Iznad Belgorodskog rejona aktiviran je sistem protivvazduhoplovne odbrane“, naveo je Gladkov.

 

Incident nad Pacifikom!

 

Zaplenjen penthaus Olene Zelenske!

Foto: EPA

Olena Zelenska

Ukrajinski generalštab: Rusija izgubila više od 205.000 vojnika


Ukrajinski generalštab saopštio je danas da je Rusija od početka rata, 24. februara 2022. godine, izgubila 205.260 vojnika, preneo je "Kijev independent".
U taj broj ulazi, kako tvrdi ukrajinska vojska, 500 žrtava među ruskim snagama u prethodna 24 sata.
Prema izveštaju, Rusija je izgubila 3.795 tenkova, 7.432 borbena oklopna vozila, 6.148 vozila i cisterna, 3.359 artiljerijskih sistema, 570 višecevnih raketnih sistema, 327 protivvazdušnih sistema, 309 aviona, 296 helikoptera, 2.907 dronova i 18 čamaca/brodova.

 

 

Potpisan dokument, rusko nuklearno oružje u Belorusiji!


Ministri odbrane Rusije i Belorusije, Sergej Šojgu i Viktor Krenjin, potpisali su danas u Minsku dokumente kojima se definišu procedure za skladištenje ruskog nuklearnog oružja u specijalnom skladištu na teritoriji Belorusije.

Kako je saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije, tokom sastanka su potpisana dokumenta kojima se utvrđuje postupak držanja ruskog nestrateškog nuklearnog naoružanja u specijalnom skladištu na teritoriji Belorusije, preneo je TAS S.

Mere koje preduzimaju Rusija i Belorusija "u skladu su sa svim postojećim međunarodnim pravnim obavezama", naglasio je Šojgu.

Ministri odbrane razgovarali su o aktuelnoj vojno-političkoj situaciji i pitanjima vojno-tehničke saradnje ministarstava odbrane dve zemlje.

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 25. marta najavio da će Moskva, na zahtev Minska, rasporediti svoje taktičko nuklearno oružje u Belorusiji. On je naveo da će u Belorusiji do 1. jula biti završena izgradnja skladišta za taktičko nuklearno oružje.

 

SNIMLJENI SU JUTROS, ŠTA VAGNER SPREMA U BAHMUTU?!

 

Foto: Printskrin Telegram

Jevgenij Prigožin i pripadnici Vagnera u Bahmutu

Na Krimu odbijen napad 6 dronova!

Na Krimu je odbijen napad šest bespilotnih letelica, saopštio je šef ove republike Sergej Aksjonov na svom Telegramu.

- Tokom protekle noći u različitim regionima Republike Krim sredstva za elektronsko ratovanje onesposobila su i prizemljila, a snage PVO oborile šest bespilotnih letelica - precizirao je Aksjonov.

Prema njegovim rečima, u napadu nije bilo žrtava.

 

Foto: Tanjug/AP

 

FSB sprečila terorističke napade na dve ruske nuklearke!
 

Federalna služba Rusije (FSB) saopštila je da je uoči Dana pobede osujetila teroristički napad koji su specijalne službe Ukrajine planirale da izvedu na Lenjingradsku i Kalinjinsku nuklearnu elektranu.

U saopštenju se navodi da je diverzantsko-teroristička grupa Spoljnoobaveštajne službe Ukrajine uoči Dana pobede pokušala da digne u vazduh više od 30 stubova visokonaponskih dalekovoda Lenjingradske i Kalinjinske nuklearke.

To bi, prema ideji ukrajinskih specijalnih službi „dovelo do prekida u radu nuklearnih reaktora, narušavanja redovnog režima rada nuklearki i nanelo ozbiljnu štetu ekonomiji i ugledu Rusije“.
 

"Teroristi su uspeli da dignu u vazduh jedan i miniraju četiri stuba dalekovoda Lenjingradske nuklearke, kao i da polože improvizovane eksplozivne naprave ispod sedam stubova Kalinjinske nuklearne elektrane“, navodi se u saopštenju.

 

 

Zelenski: Isporuka lovaca F16 je signal da će Rusija izgubiti


Isporuke borbenih aviona F16 Ukrajini biće signal da će Rusija biti gubitnik, a što pre ta odluka bude sprovedena, to bolje, izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

- Prvi ukrajinski F-16 biće jedan od najjačih signala iz sveta da će Rusija izgubiti svoj agresivni rat. Biće slabija i izolovana - poručio je Zelenski u svom noćnom video obraćanju, prenosi Rojters.
Prema njegovim rečima, u zaštiti ukrajinskog neba najznačajniji su brzina obuke i snabdevanje.
 

Dim na balkonu ministarstva odbrane

Na zgradi Ministarstva odbrane Ruske Federacije na Frunzenskom nasipu u Moskvi oko jedan sat po ponoći pojavio se dim. Kako prenose ruski mediji, požar je izbio na jednom od balkona. Međutim, kasnije je Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo da su njegovi zaposleni stigli na lice mesta, ali tamo nisu zatekli požar.

 

 

 

Novi napad "šahidima" na Kijev

Gradska vojna uprava Kijeva saopštila je da je izvršen masovni noćni napad dronovima "šaһid" i da je PVO uništio sve "ciljeve".

 

Šev harkovske uprave Oleg Sinegubov: Eksplozije u gradu!

 

 

 

Ukrajinski udar dronovima na Sevastopolj

Ruske nagse su u Sevastopolju odbile napad dronova, oborile dva i neutralisale druge, navodi Telegram kanal guvernera grada Miһaila Razvožajeva.

"Rano ujutru naša vojska je odbila još jedan napad dronom na Sevastopolj. U oblasti Kača, snage Crnomorske flote su oborile dve bespilotne letelice, još nekoliko dronova je onesposobljeno elektronskim ratovanjem", napisao je Razvožajev.

Prema njegovim rečima, nijedan objekat u gradu nije oštećen.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rale

pre 11 meseci

Neformalne brojke mrtvih i ranjenih u konfliktu su: 110 000 poginulih ruskih vojniika, 65000 ukrajinskih vojnika( brojke su verovatno nesto vece), 130 000 ranjnih ruskih i 95000 ukrajinskih vojnika i( ovo su tacne brojke obe strane) 11278 zarobljena ruska i 5119 ukrajinskih vojnika.....

miro

pre 10 meseci

Pre dva tri dana ukronacisti objaviše da je Rusija izgubila oko 230 aviona a danas 307 što znači da ukronacisti dnevno u proseku obaraju između 25 i 30 aviona. Malo je to. Povečaj cigo malo više kako bi svi ruski avioni bili uništeni.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!
Politika

Obeležen Međunarodni dan devojčica u IKT!

Narodna Skupština Republike Srbije, Ministarstvo informisanja i telekomunikacija, Udruženje poslovnih žena Srbije i Program Ujedinjenih nacija za razvoj, svečano su obeležili Međunarodni dan devojčica u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija, u Domu Narodne skupštine Republike Srbije.

25.04.2024

16:35

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija