• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.05.2023

09:14

ŠOK! KREĆE RUSKA OFANZIVA?! AMERIKANCI OZNAČILI NOVU METU MOSKVE! Bahmut je gotova priča, Rusi kreću na zastrašujuće utvrđen grad!

Reuters/Printscreen/Deep State/Twitter

Vesti

ŠOK! KREĆE RUSKA OFANZIVA?! AMERIKANCI OZNAČILI NOVU METU MOSKVE! Bahmut je gotova priča, Rusi kreću na zastrašujuće utvrđen grad!

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine bi nakon povlačenja iz Bahmuta mogle da izgube kontrolu nad gradom Časov Jar, piše američki list „Militari voč magazin“.

- Zapadni analitičari očekuju da će sledeća meta ruske ofanzive biti grad Časov Jar koji se nalazi zapadno od Bahmuta - navodi se u članku.

Kolumnisti podsećaju na izjavu predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog koji je u martu upozoravao da bi gubitak Bahmuta „otvorio put“ za dalje napredovanje ruskih trupa, odnosno da bi postojao rizik da Oružane snage Ukrajine izgube kontrolu i nad većim gradovima kao što su Slavjansk i Kramatorsk.

Dodaje se da je Bahmut imao ozbiljan strateški značaj zbog uloge glavnog logističkog čvorišta za ukrajinsku vojsku u regionu

Podsetimo, potpukovnik LNR u penziji, Andrej Maročko, izjavio je da su još u februaru Oružane snage Ukrajine počele da pripremaju zaodbranu naselja Časov Jar, koji se nalazi zapadno od Bahmuta.

Foto: Printscreen/Deep State

- U rejonu naselja Časov Jar primećeno je povećanje utvrđenja i kontingenta ukrajinskih trupa. Uočeno je aktivno miniranje prilaza neprijateljskim pozicijama i izgradnja drugih inženjerijskih barijera - rekao je on.

Prošlog meseca, šef grupe Vagner, Jevgenij Prigožin, saopštio je informaciju da su ukrajinske trupe koncentrisale su 80.000 ljudi oko Bahmuta.

- Ova grupa se nalazi u Seversku, Slavjansku, Kramatorsku, Družkovki, Konstantinovki i Časovom Jaru - rekao je Prigožin.

Ruske snage su 20. maja preuzele kontrolu nad Bahmutom nakon više od 220 dana intenzivnih borbi. Ministarstvo odbrane Rusije je potvrdilo da je oslobađanje grada završeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija