• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije

09.06.2023

11:22

RUSI SAMLELI UKRAJINSKE TENKOVE, BATALJON VOSTOK POD ŽESTOKIM UDAROM! Teške borbe u Zaporožju, Ukrajinci pokušavaju da primene trik, vojni eksperti: Ovo im je cilj!

Tanjug/AP

Vesti

RUSI SAMLELI UKRAJINSKE TENKOVE, BATALJON VOSTOK POD ŽESTOKIM UDAROM! Teške borbe u Zaporožju, Ukrajinci pokušavaju da primene trik, vojni eksperti: Ovo im je cilj!

Podeli vest

Ruski zvaničnici i vojni blogeri saopštili su da su tokom noći vođene teške borbe u ključnom regionu Zaporožja, na jugu Ukrajine, javio je BBC.

 

Oni navode da ukrajinske trupe pokušavaju da napreduju južno od grada Orehova, gde je zamenica ukrajinskog ministra odbrane Hana Maliar juče rekla da je neprijatelj u "aktivnoj odbrani".

Portparol ruskog bataljona Vostok kazao je da je bilo artiljerijskih i pešačkih borbi, kao i napada dronovima. On tvrdi da je osam ukrajinskih tenkova uništeno u Donjecku i 13 u Zaporožju.

Nekoliko vojnih eksperata je reklo da će se ukrajinska vojska verovatno fokusirati na Zaporožje pokušavajući da povrati pristup Azovskom moru i podeli okupacione ruske snage u regionu. To bi oslabilo njihove borbene sposobnosti i eliminisalo kopneni most do Krima, južnog ukrajinskog poluostrva koje je Rusija pripojila 2014. godine.

Ukrajinska vojska saopštila je da je tokom noći oborila deset ruskih bespilotnih letelica, kao i četiri krstareće rakete.

Ruske snage lansirale su tokom noći 16 dronova i šest krstarećih projektila tokom napada, navodi se u saopštenju. Ističe se i da su dve ruske rakete pogodile civilni objekat u centralnoj Ukrajini, piše Rojters.

Načelnik ruske Belgorodske oblasti Vjačeslav Gladkov saopštio je da su ukrajinske snage tokom noći granatirale tu oblast, kao i da su najmanje tri osobe povređene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dimitrije

pre 10 meseci

" javio je BBC" Ima li budala koje još uvek veruju BBC-u?

Urke

pre 10 meseci

Jebo vam bbc mater izdajničku.Rusi nisu okupatori nego oslobodioci.Izađite iz dupeta vođi?Samo vam nogice vire.

Cezar

pre 10 meseci

U borbama , bataljon Vostok je izgubio 6 bmp-3, 2 bmp-2, 2 btr-82, 1 vozilo tigar i 7 tenkova (2 t-72 i 5 t-62) koji su ih podržavali, kao i preko 200 mrtvih i ranjenih pripadnika tog bataljona koji su pali pod uragansku vatru jedne ukrajinske baterije BM-21 VBR ( 4 vozila)

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija