• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/sputnjik

10.06.2023

11:44

"IDIOTI IZGUBIILI I TIH 30 TENKOVA!" Evropa u šoku, oficir ogorčen zbog katastrofe Kijeva: Govorili smo im šta da rade... "TO JE SAMOUBILAČKA MISIJA!"

Printskrin Telegram

Vesti

"IDIOTI IZGUBIILI I TIH 30 TENKOVA!" Evropa u šoku, oficir ogorčen zbog katastrofe Kijeva: Govorili smo im šta da rade... "TO JE SAMOUBILAČKA MISIJA!"

Podeli vest

Oružane snage Ukrajine izabrale su samoubilačku taktiku protiv Rusije u pokušajima ofanzive, piše portal Azija tajms, pozivajući se na neimenovanog evropskog oficira.


Anonimni izvor portala smatra da je nedavni neuspeh ukrajinskih trupa povezan sa rezultatima britanske obuke.

- Ako hoćete da krenete u ofanzivu i imate desetak brigada i nekoliko desetina tenkova, koncentrišete ih i pokušate da se probijete. Ukrajinci jure u pet različitih pravaca. Mi smo pokušali da im kažemo da prestanu sa tom nepovezanom taktikom, da odrede glavni pravac napada uz odgovarajuću podršku pešadije, a zatim učine što mogu - rekao je neimenovani oficir.

Drugi izvor osvrnuo se na vest da je ukrajinska strana usled delovanja ruskih snaga izgubila oko 40 tenkova.

- Ukrajinci su pokušali da to izvedu u stilu 'Guderijan' - navodi on, misleći na proboj nemačkog generala Hajnca Guderijana kod Sedana tokom bitke za Francusku 1940. godine.

- Međutim, Guderijan je imao 3.000 tenkova, a ovi idioti su izgubili i tih 30 koje su imali. A bez nadmoći u vazduhu – to je samoubilačka misija - rekao je on.

Komandant grupe ruskih snaga na Zaporoškom pravcu, general-pukovnik Aleksandar Romančuk saopštio je 8. juna da su ukrajinske snage tokom pokušaja ofanzive izgubile do 350 ljudi i preko 30 tenkova, uključujući tri "leoparda".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
baza

pre 10 meseci

Kako se 1 tenk i 7 oklopnih vozila pretvorilo u 30 tenkova znaju samo movinari koji zbog bolje prodaje tiraza i "ekskluzivnosti" uvacevaju broj svaki dan... ( juce je bilo 1 tenk i 3 bredlija)

Normalac

pre 10 meseci

Svako naglo pokretanje na početku računa na neizbežne inicijalne gubitke. Pregažen će biti ruski agresor kao plitak potok!

pax_orion

pre 10 meseci

čim je neimenovani izvor za kineske novine onda je sve to istina koliko i srpski ulazak u zagreb 1995.godine D

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija