• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/agencije/mediji

10.06.2023

22:45 >> 13:12

UNIŠTENE KOLONE NATO I OKLOPNE TEHNIKE VSU! IDIOTI IZGUBILI I TIH 30 TENKOVA! PAKAO NA ZAPOROŠKOM PRAVCU, SILNA VOJSKA KREĆE NA RUSE

Tanjug/AP

Vesti

UNIŠTENE KOLONE NATO I OKLOPNE TEHNIKE VSU! IDIOTI IZGUBILI I TIH 30 TENKOVA! PAKAO NA ZAPOROŠKOM PRAVCU, SILNA VOJSKA KREĆE NA RUSE

Podeli vest

Rat u Ukrajini, 472. dan.

Kontranapad očima VSU: Uništenje kolone NATO opreme

Na društvenim mrežama pojavio se snimak uništenja kolone Oružanih snaga Ukrajine tokom ofanzive na Zaporoškom frontu.

U 2 minuta dat je snimak borbe od mesta gde je uništeno i nokautirano brdo nove opreme SAD i NATO - Bredli i Leopard.

 

 

Jedno američko borbeno vozilo pešadije eksplodira pravo u kadru. Napadači (a zatim i begunci) imaju blagu demoralizaciju uz kršenje kontrole. Boriti se bez komunikacije i sa potisnutim GPS-om na Zapadu nisu učili.

Eliminisano 10 odsto Bredlija VSU

Ukupno se ispostavilo da su Oružane snage Ukrajine u kratkom vremenskom periodu izgubile do 13 uništenih, oštećenih i napuštenih borbenih vozila pešadije Bredli, što je oko 1/10 onih koji su im do sada bili predati (ukupno 109).

 

 

Mesto gde je uništen najveći broj američke tehnike predate VSU nalazi se u rukama ruske vojske.

 

 

 

POGLEDAJTE – Novi snimci uništene oklopne tehnike VSU (VIDEO)

Još jedna panorama poražene kolone Oružanih snaga Ukrajine sa grobljem oklopnih vozila zapadne proizvodnje. Najmanje tri M2A2 ODS Bredlija su potpuno izgorela i čak ni teoretski nisu mogla da budu evakuisana u pozadinu radi popravke.

Kako piše kanal “Vojni informator”, bez prisustva minskih koča i instalacija za deminiranje (NIVO), ovakvi izleti na minska polja će se završiti na isti način. Međutim, ni jedno ni drugo danas “nisu lek za sve probleme”.

 

 

Glavni problem sredstava za deminiranje je relativno mala širina i dubina prolaza, nedovoljna za formiranje bezbednog koridora za prolaz oklopnih vozila. Tipičan je i za sovjetski UR-77 i za zapadne modele, poput M58 MICLIC.

Istovremeno, nedostatak minskih koča je njihova impresivna masa, koja može dostići čak 8 tona. Time se u velikoj meri smanjuje brzina tenkova i njihova manevarska sposobnost, usled čega je cela kolona prinuđena da se kreće znatno sporije i postaje lakša meta za avione, artiljeriju i protivoklopne sisteme.

Dakle, pitanje prevazilaženja minskih polja tokom ofanzive danas je veoma aktuelno kako za Oružane snage Ruske Federacije i Oružane snage Ukrajine, tako i za bilo koju čak i najnapredniju drugu vojsku na svetu. U ovom trenutku, praktično niko nema efikasna sredstva za deminiranje.

 

"IDIOTI IZGUBIILI I TIH 30 TENKOVA!" Evropa u šoku zbog katastrofe Kijeva na frontu!

 

 

Oglasio se proizvođač "leoparda"!

Foto: Reuters

Armin Paperger priznao gubitke na ukrajinskom frontu

 

Spasavanje životinja u Hersonu

 

 

 

PRIGOŽIN SE OBRATIO BORICMA ZAPOROŠKOG FRONTA: Bravo momci, vratimo puni sjaj ruskom oružju! Šef Vagnera bodri saborce dok 100.000 Ukrajinaca kreće u proboj!

 

 

KONTRAOFANZIVA PUCA PO ŠAVOVIMA, BAJDEN SPREMA "PLAN B"! 

 

Ruska vojska odbila novi pokušaj ofanzive Kijeva u Zaporoškoj oblasti

Ruska vojska odbila je tokom protekle noći novi pokušaj ofanzive ukrajinske vojske u Zaporoškoj oblasti, južno od grada Orehova, saopštio je predstavnik regionalne administracije Vladimir Rogov.

- Praktično cele noći južno od grada Orehov trajale su žestoke borbe. Ofanziva ukrajinske vojske je zaustavljena. Napad je odbijen. Protivnik se povukao i pretrpeo nemerljive gubitke - rekao je Rogov za Sputnjik.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage tokom noćnog napada nisu uspele da postignu nikakve rezultate.

 

(VIDEO) RUSI RAZBIJAJU KONTRAOFANZIVU NA JUGU, "LEOPARDI" I "BREDLIJI" GORE KAO BUKTINJE! Dramatični snimci šire se mrežama, pakao sačekao snage Kijeva kod Zaporožja!

 

"Masakr" ukrajinske vojne tehnike!

 

 

 

 

BUGARI VIDE ŠTA SE SPREMA, PODMUKLI SCENARIO AMERIKE GURA IH U PAKAO: NATO SE NEĆE MEŠATI KAD RUSI POČNU DA NAS UBIJAJU!

 

Ukrajinci žestoko krenuli u Zaporoškoj oblasti!

Ruske snage odbijaju novi pokušaj ofanzive ukrajinske vojske u Zaporoškoj oblasti, izjavio je predstavnik regionalne administracije Vladimir Rogov.

"Oružane snage Ukrajine krenule su u novu noćnu ofanzivu. Naši vojnici ih dočekuju s karakterističnim vrelim i burnim ruskim gostoprimstvom“, napisao je Rogov na telegram-kanalu.

Prema njegovim rečima, kretanju ukrajinske vojske prethodilo je moćno granatiranje iz teških vidova naoružanja. Protivnik je prvo izveo artiljerijski napad, a zatim je počeo da prebacuje oklopnu tehniku i ljudstvo na liniju borbenog kontakta radi novog juriša.

"Sve ukazuje na to da če glavni posao danas biti u oblasti naselja Rabotino u Orehovskom rejonu Zaporoške oblasti“, naglasio je Rogov.

 

Rusi: Ukrajinci gađali evakuacioni punkt!

Oružane snage Ukrajine pucale su na privremene smeštajne punktove u Hersonskoj oblasti, jedna žena je poginula, navodi se na Telegram kanalu vršioca dužnosti guvernera Vladimira Salda.

"Oko 5 sati ujutru, ratni zločinci su nastavili da udaraju na privremeni smeštaj ljudi na Arabatskoj prevlaci. Pretpostavlja se da su britanski projektili "storm šedou" ("olujne senke"). Za sada je izvesno da je jedna žena stradala", napisao je Saldo.

 

 

 

Zvuci "šahida" iznad Harkova!

 

 

 

Ukrajinska Južna komanda: Ubijene tri osobe u ruskom napadu dronovima na Odesu

Južna komanda ukrajinske vojske saopštila je danas da su u ranim jutarnjim časovima ubijene tri osobe, a najmanje 10 je povređeno u ruskom napadu dronovima na oblast Odesu.

Komanda dodaje da su ruske snage koristile iranski dron "šahid" kako bi napali taj region, a sve bespilotne letelice su uništene, preneo je "Kijev independent".

Delovi pogođenih dronova zahvatili su soliter, zbog čega je izbio požar koji su vatrogasci ugasili.
Štete je bilo i na okolnim zgradama.

Vojna administracija oblasti Sumi, na severoistoku Ukrajine, takođe je danas objavila da su ruske snage granatirale sedam zajednica u toj oblasti i da je ranjena jedna osoba.
 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Valentin

pre 10 meseci

3 unistena Bredlija 1 leopard 1 ( da, to na slici je leopard 1A6, poslednji model koji izvana nalikuje na leopard 2) i 5 MARP vozila je 'strasan" poraz ukrajinaca koji su uspeli u prodoru da uniste 11 ruskih tenkova ( 1 T-90, 3 T-80, 3 T-72M, 2 T-72B i 2 T-62) i 21 oklopno vozilo ( 4 BMP-3, 7 btr-80, 2 BTR-82, 1 BMP-2, 3 LTBM, 3 BMP-1) a istovremeno i probili se 16km u dubinu i tako pregazili 5 odbrambenih linija ruske vojske i zaustavili se na 6, (zadnjoj) Inace u Zaporozju se gleda koncentracija 10 ukrajinskih brigada ( 5 mehanizovanih i 5 pesadijskih). Auatralijski F-18/A Hornet (41) ipak ce stici pre evropskih F-16 u ruke ukrajinaca jer je prva grupa ukrajinskih pilota vec zavrsila obuku u bazi Williamtown kod Newcastla.

Boban

pre 10 meseci

Kako su kod Orehova 'odbijeni" kada na svim svetskim stanicama i poratalima mogu da se vide ukrajinski, tenkovi, oklopna vozila vojnici kako jkure napred a ruski vojnici u kolonama odlaze na zapad u zarobljenistvo... jel neko u Moskvi poludio?

Koko

pre 10 meseci

Kakav je ovo "debakl" to samo u Moskvi znaju, koliko se gleda od snimaka sa fronta samo onih nekoliko bredlija i onaj leopard1a6 unisteni juce su zapadna vozila unistena u borbama , gde su ostali leopard tenkovi ( njih oko90) to niko ne zna ( izgleda ukrajinci jos uvek imaju ofanzivnu komponentu), a ovi napadi jacine bataljona podrzanog vodom tenkova je obicno ispipavanje ruske odbrana a ne "debakl"., uostalom rusi predvidaju da ce da imaju paklenu noc veceras.... ( 'masovno beze","predaju se u grupama", 'mrtvi leze naokolo", "panicno bekstvo" ...isl... a sada i "debakl", a znamo da svaki ovakav izraz pokriva velik problem u ruskim redovima)

vasilije

pre 10 meseci

Kod Orihova ukrajinci su probili rusku odbranu na 2 mesta, dovlacenjem pojacanja sa juga ruska vojska pokusava zatvoriti bresu jer ako u nju stignu sveze ukrajinske snage opremljene zapadnom opremom, proboj ce biti nezadrziv. Oboreno 5 ruskih aviona koji su pokusavali da pruze podrsku braniteljima a ukrajincima je unistena jedna radarska stanixca za PVO sistem IRIS-T.

Vasilije

pre 10 meseci

Kod Orihiva ruska linija probijena na 2 mesta (potvrdili ruski blogeri), prema proboju uputile su se 3 ukrajinske brigade (2 mehanizovane i 1 pesadijska naoruzne zapadnim oruzijem). Zarobljeno je 6 ispravnih ruskih tenkova i 11 unisteno u borbama jutros. Ukrajinci su izgubili u napadu preko 300 vojnika i 6 tenkova T-64. Trupe RF dovlace jedinice sa juga kako bi zatvorile proboje pre nego sto pristignu ukrajinske mehanizovane brigade i prodju u operativni prostor. Kod Bahmuta, ponocvo su na severozapdnom delu grada ukrajinci prodrli jos 1800m u ruski raspored tako da je taj deo dugacak sada vec 17km. Ruska vojska pruza jak otpor, trudeci se da ukrajinci ne probiju odbranu. Australija ce u roku od 2 nedelje isporuciti 41 borbeni avion F-18/A Hornet ( dobijena dozvola od amerikanaca) a prvi piloti, ukrajinci su zavrsili obuku u australijskoj bazi Williamtown . Ovaj avion cak vise odgovara ukrajincima jer je robustniji od F-16 i moze da polece sa travnatih aerodroma a australiski je opremljen i novijim radarom AN/APG-73 i podignut je na standard aviona F-18C.

pax_orion

pre 10 meseci

rusi dronom snimili jednu grupicu oštećene tehnike i to je to. i tu sliku vrte iz raznih uglova da izgleda kao da je više toga :D a rusi ne drže ta mjesta jer da drže već bi pokazali snimke izbliza :D

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17